Nyhedsartikel

Inger Støjberg holder fest: “Nu er Inger fri igen, og vi har støttet hende hele vejen”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

I morgen holder Inger Støjberg en fest på Visborggaard Slot få kilometer fra sin hjemby Hadsund i Nordjylland. Hun er nemlig færdig med at afsone sin dom på 60 dages ubetinget fængsel, som hun blev idømt i Rigsretten i december, og i fredags fik hun fodlænken af.

En af dem, der skal deltage er Jana Højgaard Brodersen, der er administrator af facebook-gruppen ’Danskerne støtter op om Inger Støjberg’, der har over 44.000 medlemmer.

”Det skal da fejres. Det er stort. Nu er Inger fri igen, og vi har støttet hende hele vejen, og nu håber vi snart, hun laver et nyt parti”, siger hun til Radio4.

Jana har støttet Inger Støjberg hele vejen igennem.

”Jeg har mødt op ved Rigsretten og har besøgt Inger Støjberg, mens hun havde fodlænken på for at støtte op. Vi gør alt, hvad vi kan for at støtte op om Inger Støjberg. Vi kan slet ikke forstå det her. Men det føles rart nu, vi er kommet over på den anden side”, siger hun.

Hun forstår ikke, at Inger Støjberg fik en dom.

”Nej. Jeg accepterer slet ikke den dom. Nu er lænken væk og det er glemt. Jeg mener ikke, den var retfærdig på nogen måde. Jeg mener slet ikke, at Inger Støjberg har gjort noget forkert”

Hør interviewet med Jana Højgaard Brodersen, der er administrator af facebook-gruppen ’Danskerne støtter op om Inger Støjberg’, der har over 44.000 medlemmer, her:

Grunden til, at Inger har følgere og støtter som Jana, skyldes ifølge Lasse Thomassen, professor i statskundskab på Queen Mary University of London blandt andet hendes brug af symboler:

”De symboler hun bruger er hverdagsting. Fx når hun snakker om, at hun drikker cola endda til morgenmad og den måde hun sætter sit hår op i sin knold. I virkeligheden handler det om noget som folk meget umiddelbart kan identificere sig med. Det bekræfter også en modsætning mellem folket og eliten. Støjberg bliver en del af folket og dem der identificerer sig med hende er en del af folket”, siger han til Radio4.

Han tror ikke, at rigsretssagen har svækket Inger Støjberg.

”Jeg tror ikke, det har skadet hende blandt støtterne og potentielle støtter. Det kan godt være at det i vores andres øjne er noget skidt, men for hendes følgere er det ikke”, siger han.

Hør interviewet med Lasse Thomassen, professor i statskundskab på Queen Mary University of London her: 

Inger har besluttet at holde en fest for at vise, at hun er taknemmelig for den støtte, som hun har fået før, under og efter rigsretssagen:

”Det har jeg meget lyst til at få sagt til de mennesker, der har bakket mig op. Længe har jeg tænkt, om det kunne lade sig gøre at skrive et kort og sende med posten, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre ift. den opbakning jeg har fået, gaver og blomster jeg har fået sendt, så tænkte jeg den bedste måde er at invitere på en kop kaffe i Hadsund,” siger hun.

Rigsretten dømte Støjberg for overtrædelse af ministeransvarlighedsloven i forbindelse med sagen om adskillelse af asylpar. Og efterfølgende blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet