Nyhedsartikel

Initiativtager til blodbank for ikke-vaccinerede vil hellere dø end at få blod fra en vaccineret

Katrine Volsing

Facebookgruppen: ‘Blodbank i frihedens navn’ har til formål at etablere en blodbank for folk, som ikke vil have blod fra én, der er vaccineret mod corona.

Tolivia Christensen er administrator i gruppen, som har over 2000 medlemmer.

Og hun er bange for at få blod fra en, der er vaccineret. Det skyldes blandt andet den måde, vaccinerne er lavet på:

“Jeg er da bange for, at de her nye gener og nyt DNA, der skal sprøjtes ind i mig vil blande sig med mit eget DNA og mine egne gener; mit eget arvemateriale, og det er jeg ikke interesseret i. Når jeg ikke ved, hvad det gør, så skal jeg heller ikke sige ja tak,” siger hun til Radio4 Morgen.

Faktisk vil hun hellere dø, end have blod fra en, der har fået vaccinen.

“Hvad bliver jeg til, hvis jeg skal blandes med andre gener; et andet arvemateriale, noget andet DNA. Der er intet svar på det, og så vil jeg hellere dø”, siger hun.

Det samme gælder, hvis Tolivias børn akut skulle få brug for blod. Heller ikke her ville hun lade dem modtage blod fra en, der er vaccineret mod corona:

“Så kan de tage mit blod eller nogen fra blodbanken. Det kan lade sig gøre – det må kunne lade sig gøre,” siger hun.

En blodbank for ikke-vaccinerede

Hvis man er bloddoner i Danmark, skal man ikke holde tappe-pause, med mindre man oplever bivirkninger fra vaccinen.

Og det er ikke noget, Morten Bagge Hansen, overlæge på afdeling for klinisk immunologi på Rigshospitalet og Blodbankschef i Region Hovedstaden oplever.

“Vi overvåger bivirkninger ved blodtransfusioner, og vi har ikke observeret, at der skulle være en øget frekvens af bivirkninger”, siger han.

Men det overbeviser ikke Tolivia Christensen om, at hun trygt kan tage imod blod fra en, der er vaccineret mod corona.

“Jeg stoler ikke på det der, og det har jeg lov til at sige,” siger hun til Radio4 Morgen.

Derfor håber hun på, at facebookgruppen kan skabe grundlag for etableringen af en blodbank med folk, der ikke er vaccineret.

“Lige nu indsamler jeg evidens for, at der er et behov, så ja det er et behov og et ønske, at vi kunne blive hørt, så vi fik vores egen blodbank”, siger hun.

Hør interviewet med Tolivia Christensen, administrator i facebookgruppen ‘Blodbank i frihedens navn’ og initiativtager til blodbak for ikke-vaccinerede:

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet