Nyhedsartikel

Initiativtager til blodbank for ikke-vaccinerede vil hellere dø end at få blod fra en vaccineret

Katrine Volsing

Facebookgruppen: ‘Blodbank i frihedens navn’ har til formål at etablere en blodbank for folk, som ikke vil have blod fra én, der er vaccineret mod corona.

Tolivia Christensen er administrator i gruppen, som har over 2000 medlemmer.

Og hun er bange for at få blod fra en, der er vaccineret. Det skyldes blandt andet den måde, vaccinerne er lavet på:

“Jeg er da bange for, at de her nye gener og nyt DNA, der skal sprøjtes ind i mig vil blande sig med mit eget DNA og mine egne gener; mit eget arvemateriale, og det er jeg ikke interesseret i. Når jeg ikke ved, hvad det gør, så skal jeg heller ikke sige ja tak,” siger hun til Radio4 Morgen.

Faktisk vil hun hellere dø, end have blod fra en, der har fået vaccinen.

“Hvad bliver jeg til, hvis jeg skal blandes med andre gener; et andet arvemateriale, noget andet DNA. Der er intet svar på det, og så vil jeg hellere dø”, siger hun.

Det samme gælder, hvis Tolivias børn akut skulle få brug for blod. Heller ikke her ville hun lade dem modtage blod fra en, der er vaccineret mod corona:

“Så kan de tage mit blod eller nogen fra blodbanken. Det kan lade sig gøre – det må kunne lade sig gøre,” siger hun.

En blodbank for ikke-vaccinerede

Hvis man er bloddoner i Danmark, skal man ikke holde tappe-pause, med mindre man oplever bivirkninger fra vaccinen.

Og det er ikke noget, Morten Bagge Hansen, overlæge på afdeling for klinisk immunologi på Rigshospitalet og Blodbankschef i Region Hovedstaden oplever.

“Vi overvåger bivirkninger ved blodtransfusioner, og vi har ikke observeret, at der skulle være en øget frekvens af bivirkninger”, siger han.

Men det overbeviser ikke Tolivia Christensen om, at hun trygt kan tage imod blod fra en, der er vaccineret mod corona.

“Jeg stoler ikke på det der, og det har jeg lov til at sige,” siger hun til Radio4 Morgen.

Derfor håber hun på, at facebookgruppen kan skabe grundlag for etableringen af en blodbank med folk, der ikke er vaccineret.

“Lige nu indsamler jeg evidens for, at der er et behov, så ja det er et behov og et ønske, at vi kunne blive hørt, så vi fik vores egen blodbank”, siger hun.

Hør interviewet med Tolivia Christensen, administrator i facebookgruppen ‘Blodbank i frihedens navn’ og initiativtager til blodbak for ikke-vaccinerede:

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet