Nyhedsartikel

Initiativtager til blodbank for ikke-vaccinerede vil hellere dø end at få blod fra en vaccineret

Katrine Volsing

Facebookgruppen: ‘Blodbank i frihedens navn’ har til formål at etablere en blodbank for folk, som ikke vil have blod fra én, der er vaccineret mod corona.

Tolivia Christensen er administrator i gruppen, som har over 2000 medlemmer.

Og hun er bange for at få blod fra en, der er vaccineret. Det skyldes blandt andet den måde, vaccinerne er lavet på:

“Jeg er da bange for, at de her nye gener og nyt DNA, der skal sprøjtes ind i mig vil blande sig med mit eget DNA og mine egne gener; mit eget arvemateriale, og det er jeg ikke interesseret i. Når jeg ikke ved, hvad det gør, så skal jeg heller ikke sige ja tak,” siger hun til Radio4 Morgen.

Faktisk vil hun hellere dø, end have blod fra en, der har fået vaccinen.

“Hvad bliver jeg til, hvis jeg skal blandes med andre gener; et andet arvemateriale, noget andet DNA. Der er intet svar på det, og så vil jeg hellere dø”, siger hun.

Det samme gælder, hvis Tolivias børn akut skulle få brug for blod. Heller ikke her ville hun lade dem modtage blod fra en, der er vaccineret mod corona:

“Så kan de tage mit blod eller nogen fra blodbanken. Det kan lade sig gøre – det må kunne lade sig gøre,” siger hun.

En blodbank for ikke-vaccinerede

Hvis man er bloddoner i Danmark, skal man ikke holde tappe-pause, med mindre man oplever bivirkninger fra vaccinen.

Og det er ikke noget, Morten Bagge Hansen, overlæge på afdeling for klinisk immunologi på Rigshospitalet og Blodbankschef i Region Hovedstaden oplever.

“Vi overvåger bivirkninger ved blodtransfusioner, og vi har ikke observeret, at der skulle være en øget frekvens af bivirkninger”, siger han.

Men det overbeviser ikke Tolivia Christensen om, at hun trygt kan tage imod blod fra en, der er vaccineret mod corona.

“Jeg stoler ikke på det der, og det har jeg lov til at sige,” siger hun til Radio4 Morgen.

Derfor håber hun på, at facebookgruppen kan skabe grundlag for etableringen af en blodbank med folk, der ikke er vaccineret.

“Lige nu indsamler jeg evidens for, at der er et behov, så ja det er et behov og et ønske, at vi kunne blive hørt, så vi fik vores egen blodbank”, siger hun.

Hør interviewet med Tolivia Christensen, administrator i facebookgruppen ‘Blodbank i frihedens navn’ og initiativtager til blodbak for ikke-vaccinerede:

Læs også

27.10.21

Det er billigt og let at anskaffe sig et falsk vaccinepas i Ukraine – også selvom du er dansk statsborger

Ukraine oplever lige nu, at flere læger og klinikker tilbyder, at man kan købe sig til et vaccinepas på nettet – helt uden at få vaccinen. Selv danske statsborgere kan skaffe sig et falsk ukrainsk coronapas. Kun omkring 17 procent af ukrainerne er vaccinerede mod Covid-19, og omkring halvdelen af befolkningen er generelt skeptiske mod…

Læs mere
25.10.21

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel for grundvand

Forsvarsministeriet modtog tilbage i marts 2020 et notat fra Forsvaret, der anbefalede oprensning af PFAS-forureningerne på Forsvarets arealer på grund af risiko for påbud og erstatningssager. Nu vil ordførere have svar på, hvorfor de ikke blev orienteret om sagen. Allerede for halvandet år siden modtog Forsvarsministeriets embedsmænd et notat, der beskrev omfanget af Forsvarets PFAS-forureninger,…

Læs mere
25.10.21

Pensionister rammes af lavere renter, der gør det dyrere at have penge i banken

Flere store danske banker har den seneste uge sat renterne ned igen. Helt konkret betyder det, at man skal betale endnu mere for de penge, man har stående i banken – så snart det er mere end 100.000 kroner. Det koster 700 kroner i gebyr om året at have 200.000 kroner stående i banken. Ifølge…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet