Nyhedsartikel

Israel: Ingen tegn på luftangreb ved hospital

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Der er ingen tegn på et luftangreb ved al-Ahli-hospitalet i Gazastriben, siger Israels militær, som onsdag har offentliggjort en videooptagelse, som skal bevise, at det var en raket fra Islamisk Jihad, som ved et uheld ramte sygehuset.

– Der er ingen kratre – intet, som kan antyde et luftangreb, siger det israelske militær og tilføjer, at Hamas overdriver antallet af dræbte og sårede ved hospitalseksplosionen.

– Beviserne, som vi deler med jer alle, bekræfter, at eksplosionen på hospitalet i Gaza var forårsaget af en Islamisk Jihad – raket, siger talsperson Daniel Hagari på et pressemøde i Tel Aviv.

På X (tidligere Twitter) har det israelske militær (IDF) onsdag morgen delt både en video med satellitbilleder og en lydoptagelse, der ifølge militæret beviser Israels uskyld.

Ingen andre end Israel har dog endnu vurderet bevismaterialets tyngde og troværdighed.

På videoen ses øjensynligt brande på det sted, hvorfra raketten angiveligt blev affyret.

Det israelske forsvar påpeger også, at der ikke er sket strukturelle skader på bygninger ved sygehuset, som ikke blev udsat for en direkte træffer.

Hør interviewet med Jotam Confino, som er journalist i Israel: 

Det israelske militær siger i en udtalelse til The New York Times, at hospitaler ikke er “militære mål”« for Israel.

– Militæret er ved at undersøge kilden til eksplosionen, og det prioriterer som altid præcision og pålidelighed, hedder det i en erklæring fra det israelske militær.

De palæstinensiske sundhedsmyndigheder i byen har sagt, at flere end 500 mennesker er dræbt. Dødstallet er ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder.

De væbnede islamiske grupper Hamas og Islamisk Jihad skyder skylden for angrebet på Israel.

Rusland siger, at Israel bør lægge billedmateriale frem, som kan bevise, at landet ikke stod bag et angreb mod al-Ahli-hospitalet i Gazastriben tirsdag.

– Israel må fremlægge beviser i form af satellitfotos, hvis det ikke stod bag angrebet, skriver ministeriet.

En talskvinde for det russiske udenrigsministerium Mari Zakharova siger til Radio Sputnik, at angrebet var “en forbrydelse – en umenneskelig handling”.

– Der er nogen, som åbenlyst forsøger at lægge skylden fra sig, men det er ikke nok, at man blot fremsætter kommentarer i medierne efter en sådan handling, så Israel og USA må fremlægge satellitbilleder, siger hun.

Den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, opfordrer til “en meget grundig efterforskning af eksplosionen på hospitalet.”

Foto: Dawood Nemer/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet