Nyhedsartikel

James Price: ”Jeg bliver sgu lidt deprimeret, hver gang jeg har spist McDonald’s”

En af de relativt nye tendenser i kokkeverdenen er, at den fine gastronomi låner fra gadekøkkenet. Det har man især set med en række forskellige kokkes udgaver af McDonald’s-burgere. Og nu har en ny kokkeburger i McDonald’s-indpakning set dagens lys. Denne gang er det kokken Jonathan Berntsen, der har lavet en boeuf bourguignon-burger.
Den har ugens gæst i ’Madøre’ smagt, og han er ikke begejstret.

”Jeg synes, det er en vældig sjov og god idé. Men jeg tror, at problemet er, at når det skal masseproduceres og proppes ind i de rammer, som McDonald’s er, så bliver det ikke rigtigt godt,” fortæller James Price.

Selvom James Price i årevis har været kendt som hele landets tv-kok sammen med sin bror Adam Price,p så er han ikke ukendt med den store fastfoodgigant.

”Jeg har selv spist mange McDonald’s-burgere i mit liv. Nogle gange skal det bare gå stærkt, og så er det lige sådan en, der ligger der,” siger han.

”Jeg bliver sgu lidt deprimeret, hver gang jeg har spist McDonald’s. Hver gang jeg er røget på det, har jeg sagt: Ja, ok. Jeg fik noget ned i maven, det var hurtigt, og det smagte, som det plagede – røvkedeligt. Men hver gang bliver jeg også lidt ked af, at jeg brugte kalorier på det.”

Da coronanedlukningen ramte i 2020 lavede James Price sin egen YouTube-kanal. Her præsenterer han sine seere for bl.a. andre måder at lave fastfood på. For James Price er burgere ikke nødvendigvis lig med fastfood.

”Du kan jo bruge 15 timer på at lave en burger. Men så er det jo ekstrem slowfood,” fortæller han i til vært Mikkel Nielsen i ’Madøre’.

”Jeg beskæftiger mig med det, fordi jeg har en fascination af hyggemad, som en burger jo også er. Hvis man gider, og synes det er sjovt, så kan man få noget virkelig velsmagende mad ud af det.”

Som det bedste råd til, hvordan man får mere ud af sine hjemmelavede burgere, peger Price straks på kødet.

”Det der hakkekød fra supermarkedet, er det ikke det samme som at gå ned til en slagter,” forklarer James Price.

For ham handler en god burger om at have en god grundfars – gerne med 20-25 procent fedt.

”Det bliver selvfølgelig lidt dyre, men hold så kæft, hvor smager det godt.”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet