Nyhedsartikel

James Price: ”Jeg bliver sgu lidt deprimeret, hver gang jeg har spist McDonald’s”

En af de relativt nye tendenser i kokkeverdenen er, at den fine gastronomi låner fra gadekøkkenet. Det har man især set med en række forskellige kokkes udgaver af McDonald’s-burgere. Og nu har en ny kokkeburger i McDonald’s-indpakning set dagens lys. Denne gang er det kokken Jonathan Berntsen, der har lavet en boeuf bourguignon-burger.
Den har ugens gæst i ’Madøre’ smagt, og han er ikke begejstret.

”Jeg synes, det er en vældig sjov og god idé. Men jeg tror, at problemet er, at når det skal masseproduceres og proppes ind i de rammer, som McDonald’s er, så bliver det ikke rigtigt godt,” fortæller James Price.

Selvom James Price i årevis har været kendt som hele landets tv-kok sammen med sin bror Adam Price,p så er han ikke ukendt med den store fastfoodgigant.

”Jeg har selv spist mange McDonald’s-burgere i mit liv. Nogle gange skal det bare gå stærkt, og så er det lige sådan en, der ligger der,” siger han.

”Jeg bliver sgu lidt deprimeret, hver gang jeg har spist McDonald’s. Hver gang jeg er røget på det, har jeg sagt: Ja, ok. Jeg fik noget ned i maven, det var hurtigt, og det smagte, som det plagede – røvkedeligt. Men hver gang bliver jeg også lidt ked af, at jeg brugte kalorier på det.”

Da coronanedlukningen ramte i 2020 lavede James Price sin egen YouTube-kanal. Her præsenterer han sine seere for bl.a. andre måder at lave fastfood på. For James Price er burgere ikke nødvendigvis lig med fastfood.

”Du kan jo bruge 15 timer på at lave en burger. Men så er det jo ekstrem slowfood,” fortæller han i til vært Mikkel Nielsen i ’Madøre’.

”Jeg beskæftiger mig med det, fordi jeg har en fascination af hyggemad, som en burger jo også er. Hvis man gider, og synes det er sjovt, så kan man få noget virkelig velsmagende mad ud af det.”

Som det bedste råd til, hvordan man får mere ud af sine hjemmelavede burgere, peger Price straks på kødet.

”Det der hakkekød fra supermarkedet, er det ikke det samme som at gå ned til en slagter,” forklarer James Price.

For ham handler en god burger om at have en god grundfars – gerne med 20-25 procent fedt.

”Det bliver selvfølgelig lidt dyre, men hold så kæft, hvor smager det godt.”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet