Nyhedsartikel

Jasmin har ikke set familie i 11 år: Nu skal hun vente endnu længere på grund af strejken

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I Københavns Lufthavn betyder gårsdagens afbrudte overenskomstforhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, at piloterne nu er gået i strejke.

På grund af strejken vil der ifølge SAS dagligt være 200-300 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer, der bliver berørt for hver dag, konflikten varer. Mange passagerer må derfor se frustreret til, mens flyene holder stille.

“Vi er trætte. Vi er skuffede over den her situation, og vi ville blive rigtig kede af ikke at komme afsted. Ferien er blevet planlagt før corona, og vi har også familiemedlemmer, der venter på os og skal køre langt for at hente os i lufthavnen. Det ville ødelægge os ret meget, hvis vi ikke kom afsted,” siger Jasmin Singh, der sammen med sin mor skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år.

Hør hele interviewet med Jasmin Singh, der skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år, her:

Det er imidlertid ikke kun folk, der skal ud at rejse, der står i en penibel situation. Piper Lacy og hendes familie kan nemlig heller ikke komme hjem til USA på grund af strejken.

“Vi skal hjem og på arbejde. Det er træls. På torsdag skal jeg på arbejde, så der er mange ting, vi skal finde ud af, hvis vi ikke kan komme hjem. Da vi kom til Danmark, fik vi at vide, at der var mulighed for strejke, men vi troede ikke, det ville komme til det. Jeg forstår ikke så meget om det, men jeg synes, det er virkelig svært for os, der skal rejse,” siger Piper Lacy, der har været i Danmark for at besøge familie.

Hør hele interviewet med Piper Lacy og hendes datter, der ikke kan komme hjem til USA på grund af strejken, her:

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet