Nyhedsartikel

Jasmin har ikke set familie i 11 år: Nu skal hun vente endnu længere på grund af strejken

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I Københavns Lufthavn betyder gårsdagens afbrudte overenskomstforhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, at piloterne nu er gået i strejke.

På grund af strejken vil der ifølge SAS dagligt være 200-300 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer, der bliver berørt for hver dag, konflikten varer. Mange passagerer må derfor se frustreret til, mens flyene holder stille.

“Vi er trætte. Vi er skuffede over den her situation, og vi ville blive rigtig kede af ikke at komme afsted. Ferien er blevet planlagt før corona, og vi har også familiemedlemmer, der venter på os og skal køre langt for at hente os i lufthavnen. Det ville ødelægge os ret meget, hvis vi ikke kom afsted,” siger Jasmin Singh, der sammen med sin mor skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år.

Hør hele interviewet med Jasmin Singh, der skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år, her:

Det er imidlertid ikke kun folk, der skal ud at rejse, der står i en penibel situation. Piper Lacy og hendes familie kan nemlig heller ikke komme hjem til USA på grund af strejken.

“Vi skal hjem og på arbejde. Det er træls. På torsdag skal jeg på arbejde, så der er mange ting, vi skal finde ud af, hvis vi ikke kan komme hjem. Da vi kom til Danmark, fik vi at vide, at der var mulighed for strejke, men vi troede ikke, det ville komme til det. Jeg forstår ikke så meget om det, men jeg synes, det er virkelig svært for os, der skal rejse,” siger Piper Lacy, der har været i Danmark for at besøge familie.

Hør hele interviewet med Piper Lacy og hendes datter, der ikke kan komme hjem til USA på grund af strejken, her:

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet