Nyhedsartikel

Jasmin har ikke set familie i 11 år: Nu skal hun vente endnu længere på grund af strejken

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I Københavns Lufthavn betyder gårsdagens afbrudte overenskomstforhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, at piloterne nu er gået i strejke.

På grund af strejken vil der ifølge SAS dagligt være 200-300 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer, der bliver berørt for hver dag, konflikten varer. Mange passagerer må derfor se frustreret til, mens flyene holder stille.

“Vi er trætte. Vi er skuffede over den her situation, og vi ville blive rigtig kede af ikke at komme afsted. Ferien er blevet planlagt før corona, og vi har også familiemedlemmer, der venter på os og skal køre langt for at hente os i lufthavnen. Det ville ødelægge os ret meget, hvis vi ikke kom afsted,” siger Jasmin Singh, der sammen med sin mor skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år.

Hør hele interviewet med Jasmin Singh, der skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år, her:

Det er imidlertid ikke kun folk, der skal ud at rejse, der står i en penibel situation. Piper Lacy og hendes familie kan nemlig heller ikke komme hjem til USA på grund af strejken.

“Vi skal hjem og på arbejde. Det er træls. På torsdag skal jeg på arbejde, så der er mange ting, vi skal finde ud af, hvis vi ikke kan komme hjem. Da vi kom til Danmark, fik vi at vide, at der var mulighed for strejke, men vi troede ikke, det ville komme til det. Jeg forstår ikke så meget om det, men jeg synes, det er virkelig svært for os, der skal rejse,” siger Piper Lacy, der har været i Danmark for at besøge familie.

Hør hele interviewet med Piper Lacy og hendes datter, der ikke kan komme hjem til USA på grund af strejken, her:

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet