Nyhedsartikel

Jasmin har ikke set familie i 11 år: Nu skal hun vente endnu længere på grund af strejken

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

I Københavns Lufthavn betyder gårsdagens afbrudte overenskomstforhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, at piloterne nu er gået i strejke.

På grund af strejken vil der ifølge SAS dagligt være 200-300 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer, der bliver berørt for hver dag, konflikten varer. Mange passagerer må derfor se frustreret til, mens flyene holder stille.

“Vi er trætte. Vi er skuffede over den her situation, og vi ville blive rigtig kede af ikke at komme afsted. Ferien er blevet planlagt før corona, og vi har også familiemedlemmer, der venter på os og skal køre langt for at hente os i lufthavnen. Det ville ødelægge os ret meget, hvis vi ikke kom afsted,” siger Jasmin Singh, der sammen med sin mor skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år.

Hør hele interviewet med Jasmin Singh, der skulle have været til Canada for at besøge familie, de ikke har set i 11 år, her:

Det er imidlertid ikke kun folk, der skal ud at rejse, der står i en penibel situation. Piper Lacy og hendes familie kan nemlig heller ikke komme hjem til USA på grund af strejken.

“Vi skal hjem og på arbejde. Det er træls. På torsdag skal jeg på arbejde, så der er mange ting, vi skal finde ud af, hvis vi ikke kan komme hjem. Da vi kom til Danmark, fik vi at vide, at der var mulighed for strejke, men vi troede ikke, det ville komme til det. Jeg forstår ikke så meget om det, men jeg synes, det er virkelig svært for os, der skal rejse,” siger Piper Lacy, der har været i Danmark for at besøge familie.

Hør hele interviewet med Piper Lacy og hendes datter, der ikke kan komme hjem til USA på grund af strejken, her:

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet