Nyhedsartikel

Jens Rohde: Radikale leger hasard med nationens tilstand

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Folketingets åbning nærmer sig, og det gør datoen for, hvornår Radikale Venstre vil vælte statsministeren også – medmindre Mette Frederiksen (S) udskriver valget på netop Folketingets åbning den 4. oktober.

Men det er uansvarligt at udskrive valg i den nuværende situation med energikrise, inflation og sabotage på gasledninger.

Det mener løsgænger i Folketinget, og tidligere medlem af Radikale Venstre, Jens Rohde.

”Man skal være blind, døv og stum for ikke at se, at vi er midt i en valg allerede. Men vi har et parti, som leger hasard med nationens tilstand.”

Det var i begyndelsen af juli måned, at Radikale Venstres formand, Sofie Carsten Nielsen, i et opslag på Facebook skrev, at de ville udvise mistillid til regeringen, hvis ikke der var udskrevet valg inden 4. oktober til Folketingets åbning.

Selvom Radikale Venstres krav har flere måneder på bagen, mener Venstres Michael Aastrup Jensen, at Radikale Venstre gør rigtigt i at beholde truslen om valgudskrivelse til Folketingets åbning.

”Man kan ikke åbne en avis eller tænde for en radio uden at opdage, at der er en valgkamp i gang, og den kan man ikke bare stoppe igen. Samtidigt tror jeg ikke, at bare fordi vi venter med valget et halvt år, at hverken energikrisen eller krigen i Ukraine er løst.”

Du kan høre hele valgudskrivelsesdebatten mellem Michael Aastrup Jensen og Jens Rohde her:

Udover Venstre og Radikale Venstre vil resten af blå blok også stemme for en mistillidserklæring mod Mette Frederiksen, hvis hun ikke udskriver valget den 4. oktober. De partier har tilsammen flertal.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet