Nyhedsartikel

Jens Rohde: Radikale leger hasard med nationens tilstand

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Folketingets åbning nærmer sig, og det gør datoen for, hvornår Radikale Venstre vil vælte statsministeren også – medmindre Mette Frederiksen (S) udskriver valget på netop Folketingets åbning den 4. oktober.

Men det er uansvarligt at udskrive valg i den nuværende situation med energikrise, inflation og sabotage på gasledninger.

Det mener løsgænger i Folketinget, og tidligere medlem af Radikale Venstre, Jens Rohde.

”Man skal være blind, døv og stum for ikke at se, at vi er midt i en valg allerede. Men vi har et parti, som leger hasard med nationens tilstand.”

Det var i begyndelsen af juli måned, at Radikale Venstres formand, Sofie Carsten Nielsen, i et opslag på Facebook skrev, at de ville udvise mistillid til regeringen, hvis ikke der var udskrevet valg inden 4. oktober til Folketingets åbning.

Selvom Radikale Venstres krav har flere måneder på bagen, mener Venstres Michael Aastrup Jensen, at Radikale Venstre gør rigtigt i at beholde truslen om valgudskrivelse til Folketingets åbning.

”Man kan ikke åbne en avis eller tænde for en radio uden at opdage, at der er en valgkamp i gang, og den kan man ikke bare stoppe igen. Samtidigt tror jeg ikke, at bare fordi vi venter med valget et halvt år, at hverken energikrisen eller krigen i Ukraine er løst.”

Du kan høre hele valgudskrivelsesdebatten mellem Michael Aastrup Jensen og Jens Rohde her:

Udover Venstre og Radikale Venstre vil resten af blå blok også stemme for en mistillidserklæring mod Mette Frederiksen, hvis hun ikke udskriver valget den 4. oktober. De partier har tilsammen flertal.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet