Nyhedsartikel

Jens Rohde: Radikale leger hasard med nationens tilstand

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Folketingets åbning nærmer sig, og det gør datoen for, hvornår Radikale Venstre vil vælte statsministeren også – medmindre Mette Frederiksen (S) udskriver valget på netop Folketingets åbning den 4. oktober.

Men det er uansvarligt at udskrive valg i den nuværende situation med energikrise, inflation og sabotage på gasledninger.

Det mener løsgænger i Folketinget, og tidligere medlem af Radikale Venstre, Jens Rohde.

”Man skal være blind, døv og stum for ikke at se, at vi er midt i en valg allerede. Men vi har et parti, som leger hasard med nationens tilstand.”

Det var i begyndelsen af juli måned, at Radikale Venstres formand, Sofie Carsten Nielsen, i et opslag på Facebook skrev, at de ville udvise mistillid til regeringen, hvis ikke der var udskrevet valg inden 4. oktober til Folketingets åbning.

Selvom Radikale Venstres krav har flere måneder på bagen, mener Venstres Michael Aastrup Jensen, at Radikale Venstre gør rigtigt i at beholde truslen om valgudskrivelse til Folketingets åbning.

”Man kan ikke åbne en avis eller tænde for en radio uden at opdage, at der er en valgkamp i gang, og den kan man ikke bare stoppe igen. Samtidigt tror jeg ikke, at bare fordi vi venter med valget et halvt år, at hverken energikrisen eller krigen i Ukraine er løst.”

Du kan høre hele valgudskrivelsesdebatten mellem Michael Aastrup Jensen og Jens Rohde her:

Udover Venstre og Radikale Venstre vil resten af blå blok også stemme for en mistillidserklæring mod Mette Frederiksen, hvis hun ikke udskriver valget den 4. oktober. De partier har tilsammen flertal.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet