Nyhedsartikel

Jeppe Kofod forlader drømmejob: “Jeg er ikke perfekt”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Jeppe Kofod må sige farvel til drømmejobbet, nu hvor Moderaternes Lars Løkke Rasmussen har overtaget posten som Danmarks udenrigsminister.

“Det var en drømmepost for mig, for jeg har arbejdet med området i mindst 25 år, og jeg havde også opbygget et netværk og gjort en forskel for Danmark. Så på den måde var det meget vemodigt. Det var en særlig følelse, også fordi det har været en særlig tid, hvor jeg var udenrigsminister,” siger han til Radio4 Morgen.

Jeppe Kofod fik ikke andre ministerposter – og er for nu fortid i dansk politik, eftersom han heller ikke blev valgt ind i Folketinget den 1. november, da hans knap 4300 personlige stemmer i Sjællands Storkreds ikke var nok .

“I politik kan ting ændre sig meget hurtigt. Der er ikke langt mellem opture og nedture, og nogle gange er der forskellige ting der gør om man havner det ene eller det andet sted. Så sådan er det”, siger han og udelukker ikke, at den gamle sag om sex med en 15-årig kan have haft indflydelse.

“Jeg er nok et menneske, som har begået fejl. Det har jeg så undskyldt for og lært af og er kommet videre. Jeg er ikke et menneske, som på alle områder i mit liv har været perfekt, det ved jeg godt, og det må man tage med. Hvis man vil have et helt perfekt menneske, som ikke har gjort nogle fejl i sit liv, så er jeg ikke den rette i den forbindelse. Det kan godt være der er nogen, der tænker det. Men jeg har lært af det, og er virkelig ked af den gigantiske fejltagelse jeg begik dengang,” siger han.

Hør interviewet med Jeppe Kofod, tidligere udenrigsminister og folketingspolitiker for Socialdemokratiet:

Nu ser han frem mod et nyt kapitel.

“Jeg er også familiefar til børn som er i skolealderen nu, som jeg ikke har set nok til, synes jeg, de seneste år. Dér håber jeg kan give lidt tilbage, for min familie har været en gigantisk støtte igennem mange år”, siger Jeppe Kofod.

Hvad fremtiden skal byde på udover rollen som familiefar vil Jeppe Kofod ikke ud med.

“Nu gælder det ikke om at tage nogle forhastede beslutninger. Lige nu vil jeg bare gerne være der for min familie”, siger han.

 

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet