Nyhedsartikel

Jesper så formodet missil ramme militærlufthavn: ”Så var vi i bilen 20 minutter efter”

Over det meste af Ukraine er der rapporteringer om bombardementer, overflyvning og skyderier ifølge nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

Russiske missiler har ramt og ødelagt militære kommandocentre i flere ukrainske byer, og både lastbiler og tanks kører over grænseovergange fra både nord, øst og syd.

Derfor flygter mange ukrainere ud af landet nu. Der er meldt om lange bilkøer på de fleste veje ud af landet. Også danske Jesper Lindholdt er på vej ud af Ukraine torsdag morgen. Hør ham herunder:

Da Radio4 taler med ham omkring klokken 11.50, er han netop nået til udkørslen ved den ukrainske grænse og ind til den polske grænse.

”Vi er i ingenmandsland. Vi har kørt siden klokken 4 dansk tid fra Lviv, som ligger 100 kilometer herfra.”

Han opdagede nyheden om bombardementerne på Twitter tidligt torsdag morgen.

”Jeg læser et tweet, om at grænsestationen mod Krim var bombarderet. Og så begyndte det at komme derefter fra andre byer.”

Han oplevede beskydningen helt tæt på ved familiens sommerhus uden for Kiev. Her drejede han et sikkerhedskamera over mod en militærlufthavn, der ligger i nærheden.

”Lige da jeg gør det, så kommer der et ordentligt blitz. Jeg tror, den bliver ramt af et missil,” fortæller Jesper Lindholdt og fortsætter: ”Jeg tænkte Hold da kæft. Så vækkede jeg familien. Og så var vi i bilen 20 minutter efter.”

”Vi har boet i Ukraine i 15 år, så det er følelsesladet at forlade landet.”

Jesper Lindholdt er administrerende direktør for it-firmaet Livatek med 60 medarbejdere.

Hans plan er nu at køre til Polen og skabe et overblik over de mange medarbejdere og få virksomheden på benene igen.

Foto: Jesper Lindholdt (Privatfoto)

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet