Nyhedsartikel

Jesper så formodet missil ramme militærlufthavn: ”Så var vi i bilen 20 minutter efter”

Over det meste af Ukraine er der rapporteringer om bombardementer, overflyvning og skyderier ifølge nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

Russiske missiler har ramt og ødelagt militære kommandocentre i flere ukrainske byer, og både lastbiler og tanks kører over grænseovergange fra både nord, øst og syd.

Derfor flygter mange ukrainere ud af landet nu. Der er meldt om lange bilkøer på de fleste veje ud af landet. Også danske Jesper Lindholdt er på vej ud af Ukraine torsdag morgen. Hør ham herunder:

Da Radio4 taler med ham omkring klokken 11.50, er han netop nået til udkørslen ved den ukrainske grænse og ind til den polske grænse.

”Vi er i ingenmandsland. Vi har kørt siden klokken 4 dansk tid fra Lviv, som ligger 100 kilometer herfra.”

Han opdagede nyheden om bombardementerne på Twitter tidligt torsdag morgen.

”Jeg læser et tweet, om at grænsestationen mod Krim var bombarderet. Og så begyndte det at komme derefter fra andre byer.”

Han oplevede beskydningen helt tæt på ved familiens sommerhus uden for Kiev. Her drejede han et sikkerhedskamera over mod en militærlufthavn, der ligger i nærheden.

”Lige da jeg gør det, så kommer der et ordentligt blitz. Jeg tror, den bliver ramt af et missil,” fortæller Jesper Lindholdt og fortsætter: ”Jeg tænkte Hold da kæft. Så vækkede jeg familien. Og så var vi i bilen 20 minutter efter.”

”Vi har boet i Ukraine i 15 år, så det er følelsesladet at forlade landet.”

Jesper Lindholdt er administrerende direktør for it-firmaet Livatek med 60 medarbejdere.

Hans plan er nu at køre til Polen og skabe et overblik over de mange medarbejdere og få virksomheden på benene igen.

Foto: Jesper Lindholdt (Privatfoto)

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet