Nyhedsartikel

Jesper så formodet missil ramme militærlufthavn: ”Så var vi i bilen 20 minutter efter”

Over det meste af Ukraine er der rapporteringer om bombardementer, overflyvning og skyderier ifølge nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

Russiske missiler har ramt og ødelagt militære kommandocentre i flere ukrainske byer, og både lastbiler og tanks kører over grænseovergange fra både nord, øst og syd.

Derfor flygter mange ukrainere ud af landet nu. Der er meldt om lange bilkøer på de fleste veje ud af landet. Også danske Jesper Lindholdt er på vej ud af Ukraine torsdag morgen. Hør ham herunder:

Da Radio4 taler med ham omkring klokken 11.50, er han netop nået til udkørslen ved den ukrainske grænse og ind til den polske grænse.

”Vi er i ingenmandsland. Vi har kørt siden klokken 4 dansk tid fra Lviv, som ligger 100 kilometer herfra.”

Han opdagede nyheden om bombardementerne på Twitter tidligt torsdag morgen.

”Jeg læser et tweet, om at grænsestationen mod Krim var bombarderet. Og så begyndte det at komme derefter fra andre byer.”

Han oplevede beskydningen helt tæt på ved familiens sommerhus uden for Kiev. Her drejede han et sikkerhedskamera over mod en militærlufthavn, der ligger i nærheden.

”Lige da jeg gør det, så kommer der et ordentligt blitz. Jeg tror, den bliver ramt af et missil,” fortæller Jesper Lindholdt og fortsætter: ”Jeg tænkte Hold da kæft. Så vækkede jeg familien. Og så var vi i bilen 20 minutter efter.”

”Vi har boet i Ukraine i 15 år, så det er følelsesladet at forlade landet.”

Jesper Lindholdt er administrerende direktør for it-firmaet Livatek med 60 medarbejdere.

Hans plan er nu at køre til Polen og skabe et overblik over de mange medarbejdere og få virksomheden på benene igen.

Foto: Jesper Lindholdt (Privatfoto)

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet