Nyhedsartikel

Jim blev invalideret af vådeskud: Jagtsikkerheden skal styrkes

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det er ikke kun ænder, bukke og harer som risikerer at bliver skudt når jagtsæsonen er begyndt.

Efter flere eksempler med vådeskud har Tryg Forsikring, Miljøstyrelsen og Danmarks Jægerforbund gået sammen om en kampagne som sætter fokus på sikkerhed under jagt.

Ifølge er Lars Thune Andersen, leder af Danmarks Jægerforbunds våbenteam, er det desværre nødvendigt at minde jægerne om sikkerheden når jagtsæsonen er i gang.

”I alle brancher hvori der indgår et sikkerhedselement, er det godt at ruske lidt op. Derfor kommer vi med den her kampagne. Vi havde en rigtig sort weekend for et par uger siden, og det viser, at sikkerheden altid er vigtig – særligt når man går på jagt.”

I den weekend som Lars Thune Andersen henviser til, omkom 3 hunde og en person mistede synet på det ene øje. I januar i år mistede en 57-årig mand livet, da hans jagtkammerat skød ham i en vådeskudsulykke.

Du kan høre mere om kampagnen, og hvorfor den er vigtig, i interviewet med Lars Thune Andersen her:

Hver jagtsæson er der ifølge Miljøstyrelsen 40 til 45 jagtulykker af så alvorlig karakter, at den jagtforsikring, som alle jægere med jagttegn pr. automatik har, skal i brug.

Én af dem som er blevet ramt af vådeskud, er Jim Frederiksen fra Munkebo. Han blev for fire år siden ramt af et vådeskud som gjorde ham til invalidepensionist.

Jim Frederiksen peger også på, at sikkerheden halter efter hos nogle jægere.

”Dengang jeg blev skudt, talte vi selvfølgelig om sikkerhed inden vi gik afsted. Det er normal praksis. Problemet er bare, at folk ikke altid overholder de regler vi aftaler. Der er bare desværre nogle mennesker derude som – Jeg siger ikke, at de ikke burde have jagttegn men de skulle nok have det genopfrisket.”

Du kan høre Jim Frederiksen fortælle præcist hvad det var der foregik, den dag i november hvor blev skudt af en jagtkammerat ved en vådeskudsulykke, her:

Det er Miljøstyrelsen som udsteder jagttegn i Danmark, og de udskrev næsten 176.000 jagttegn sidste sæson.

Foto: Privatfoto

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet