Jim blev invalideret af vådeskud: Jagtsikkerheden skal styrkes

Skrevet af

25. november 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Det er ikke kun ænder, bukke og harer som risikerer at bliver skudt når jagtsæsonen er begyndt.

Efter flere eksempler med vådeskud har Tryg Forsikring, Miljøstyrelsen og Danmarks Jægerforbund gået sammen om en kampagne som sætter fokus på sikkerhed under jagt.

Ifølge er Lars Thune Andersen, leder af Danmarks Jægerforbunds våbenteam, er det desværre nødvendigt at minde jægerne om sikkerheden når jagtsæsonen er i gang.

”I alle brancher hvori der indgår et sikkerhedselement, er det godt at ruske lidt op. Derfor kommer vi med den her kampagne. Vi havde en rigtig sort weekend for et par uger siden, og det viser, at sikkerheden altid er vigtig – særligt når man går på jagt.”

I den weekend som Lars Thune Andersen henviser til, omkom 3 hunde og en person mistede synet på det ene øje. I januar i år mistede en 57-årig mand livet, da hans jagtkammerat skød ham i en vådeskudsulykke.

Du kan høre mere om kampagnen, og hvorfor den er vigtig, i interviewet med Lars Thune Andersen her:

Hver jagtsæson er der ifølge Miljøstyrelsen 40 til 45 jagtulykker af så alvorlig karakter, at den jagtforsikring, som alle jægere med jagttegn pr. automatik har, skal i brug.

Én af dem som er blevet ramt af vådeskud, er Jim Frederiksen fra Munkebo. Han blev for fire år siden ramt af et vådeskud som gjorde ham til invalidepensionist.

Jim Frederiksen peger også på, at sikkerheden halter efter hos nogle jægere.

”Dengang jeg blev skudt, talte vi selvfølgelig om sikkerhed inden vi gik afsted. Det er normal praksis. Problemet er bare, at folk ikke altid overholder de regler vi aftaler. Der er bare desværre nogle mennesker derude som – Jeg siger ikke, at de ikke burde have jagttegn men de skulle nok have det genopfrisket.”

Du kan høre Jim Frederiksen fortælle præcist hvad det var der foregik, den dag i november hvor blev skudt af en jagtkammerat ved en vådeskudsulykke, her:

Det er Miljøstyrelsen som udsteder jagttegn i Danmark, og de udskrev næsten 176.000 jagttegn sidste sæson.

Foto: Privatfoto

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

14:00
14:05