Nyhedsartikel

Jødisk samfund i Danmark frygter eskalering af hadforbrydelser

Mathias Bonde / Gustav Pors Olesen
mabo@radio4.dk

Det Jødiske Samfund i Danmark frygter, at den tiltagende konflikt mellem Israel og Palæstina kan skabe en større risiko for hadforbrydelser mod jøder i Danmark.

Det siger Henri Goldstein, formand i Det Jødiske Samfund i Danmark, efter weekendens terrorangreb fra den palæstinensiske militære organisation Hamas – og de efterfølgende gengældelser fra israelsk side.

“Konflikten, vi ser nu, kan rykke til Danmark, for det har vi set igennem 75 år. Hvorfor skulle den her konflikt være anderledes? Der har været mange konflikter og eskaleringer i Mellemøsten, og de fører alle sammen til ubehag for jøder rundt omkring i verden. Det går ud over danske jøder i Danmark lige såvel som svenske jøder i Sverige og norske jøder i Norge,” siger han.

Når Henri Goldstein færdes i det offentlige rum, bærer han ikke jødiske symboler som en davidsstjerne eller en kalot. Det gør han ikke af frygt for, hvad der kunne ske – særligt når konflikten i Mellemøsten blusser op, som den gør i øjeblikket.

“Så snart der har været en konflikt, så har det været en meget ubehagelig holdning mod danske jøder. Jeg vil ikke sige fra mange mennesker, men det er nok til at skræmme os.”

Du kan høre hele interviewet med Henrik Goldstein, formand for det jødiske samfund i Danmark, her:

Henri Goldstein sender i samme interview en stor ros til den beskyttelse, som det jødiske mindretal har i Danmark.

“Det danske politi og det danske efterretningsvæsen har været fantastiske overfor det jødiske mindretal i Danmark. Det er kun på grund af politiet og PET, at vi kan opretholde et jødisk liv. Vi er truet, det kan vi ikke løbe fra,” siger han.

Siden Hamas’ angreb i Israel i weekenden har mere end 1200 israelere mistet livet.

På Palæstinensisk side har mere end 950 palæstinensere mistet livet som følge af Israelske modangreb.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet