Jon Stephensen blev afvist, da han forsøgte at komme ind i Alternativet

Debat om statsministerens redegørelse i Folketingssalen på Christiansborg. Moderaternes Mohammad Rona (M) og Moderaternes Jon Stephensen (M).

Skrevet af

9. marts 2023

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen er i massiv modvind for tiden.

Det sker, efter både venner og kritikere fra teaterverdenen de seneste dage har anklaget den tidligere teaterchef for grænseoverskridende adfærd, ikke mindst overfor kvinder.

Jon Stephensen er i dag folketingsmedlem for Moderaterne, men i 2019 forsøgte han faktisk at få foden indenfor hos Alternativet, hvor han forsøgte at blive valgt til bestyrelsen i Københavns storkreds.

Men her lød svaret: Tak, men nej tak til Jon Stephensen.

Troels Christian Jakobsen, dramatiker og instruktør og medlem af borgerrepræsentationen i København for Alternativet var med til at sige nej tak til Jon Stephensen dengang.

“Der var nogle få mennesker, der spurgte mig til råds. Jeg kendte ham ikke personligt, men havde hørt nogle historier om ham fra teaterbranchen og det var nok til at jeg advarede dem, der spurgte mig,” siger Troels Christian Jakobsen.

Hør interviewet med Troels Christian Jakobsen, dramatiker og instruktør og medlem af borgerrepræsentationen i København for Alternativet her: 

Historierne som Troels Christian Jakobsen havde hørt var blandt andet at Jon Stephensen havde haft grænseoverskridende adfærd overfor kvinder.

Han mener selv at hans advarsel har haft betydning for, hvorfor det endte det med et nej til Jon Stephensen.

“Jeg har været et meget aktivt medlem, så det har det har da haft en betydning, at jeg sagde de ting. Men jeg tror også det har haft betydning at Jon Stephensen bare pludselig dukkede op og nok selv tænkte han kunne blive valgt fordi han var et offentlig kendt navn, ” siger Troels Christian Jakobsen.

Troels Christian Jakobsen forstår godt, hvis Moderatere har haft svært ved så hurtigt at kvalitetssikre deres kandidater.

“Alle nye partier har problemer med at kvalitetssikre mange nye kandidater på en gang. Det kræver en bred organisation og det havde vi ikke selv i Alternativet i 2013/14 og det betød at vi havde nogle kandidater, som ikke været opstillet,” siger han.

Vi har haft kontakt til Jon Stephensen, men han har ikke ønsket at deltage, da han er i Indonesien med Det Udenrigspolitiske Nævn.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00