Nyhedsartikel

Jon Stephensen slipper for at blive anmeldt til politiet

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Bestyrelsen for teateret Aveny-T i København har besluttet ikke at politianmelde den tidligere teaterchef Jon Stephensen, selv om der har været anklager om en forfalsket underskrift, oplyser kommunikationsansvarlig Benjamin Rud Elberth på vegne af en samlet bestyrelse.

“Vi har, efter rådgivning fra to uvildige advokater og for ikke at komplicere hele sagsforløbet mellem teateret og Jon Stephensen, valgt ikke at politianmelde,” lyder det.

Bestyrelsesformanden for teateret Henning Dyremose, har fortalt, at fyringen af Jon Stephensen i maj sidste år blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift. Det skulle ifølge Børsens oplysninger være sket, da han var teaterchef i 2017.

Jon Stephensen, der nu er folketingsmedlem for Moderaterne, nægter at have forfalsket en underskrift og har anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose.

Forældelsesfristen for simpelt dokumentfalsk er fem år ifølge straffelovens bestemmelser for forældelse. Beskyldningen om, at Jon Stephensen skulle have forfalsket en underskrift, er også kommet fra en anonym medarbejder, som ved hændelsen angiveligt lavede en lydoptagelse. Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

Der har også været andre anklager mod den tidligere teaterchef.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet