Nyhedsartikel

Jon Stephensen slipper for at blive anmeldt til politiet

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Bestyrelsen for teateret Aveny-T i København har besluttet ikke at politianmelde den tidligere teaterchef Jon Stephensen, selv om der har været anklager om en forfalsket underskrift, oplyser kommunikationsansvarlig Benjamin Rud Elberth på vegne af en samlet bestyrelse.

“Vi har, efter rådgivning fra to uvildige advokater og for ikke at komplicere hele sagsforløbet mellem teateret og Jon Stephensen, valgt ikke at politianmelde,” lyder det.

Bestyrelsesformanden for teateret Henning Dyremose, har fortalt, at fyringen af Jon Stephensen i maj sidste år blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift. Det skulle ifølge Børsens oplysninger være sket, da han var teaterchef i 2017.

Jon Stephensen, der nu er folketingsmedlem for Moderaterne, nægter at have forfalsket en underskrift og har anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose.

Forældelsesfristen for simpelt dokumentfalsk er fem år ifølge straffelovens bestemmelser for forældelse. Beskyldningen om, at Jon Stephensen skulle have forfalsket en underskrift, er også kommet fra en anonym medarbejder, som ved hændelsen angiveligt lavede en lydoptagelse. Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

Der har også været andre anklager mod den tidligere teaterchef.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet