Nyhedsartikel

Jonas bor en kilometer fra eksplosionerne i Kiev: Vinduerne rystede

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Flere kraftige eksplosioner rystede tidligt mandag  morgen Ukraines hovedstad, Kiev, hvor der blev meldt om dræbte og sårede.

Jonas Skovrup Christensen bor i Kiev cirka en kilometer fra de første eksplosioner. Han fortæller, at vinduerne rystede kraftigt hjemme hos ham. Men efter eksplosionen var han ude at gå for at se, hvad der var sket.

“Der er nogen, der er blevet skudt nede i nærheden af os. Jeg så nogen fra militæret, der var i gang med at samle noget metal op i en nærliggende park, og jeg så tydeligt, at det ikke var sådan noget metal, der bare falder ned,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om hans morgen i Kiev her:

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger mandag formiddag, at russerne “affyrede 75 missiler mandag morgen” mod Kiev og andre ukrainske byer.” Han siger, de russiske angreb var rettet mod energiinfrastruktur og mod mennesker. Det skriver Reuters. “De forsøger at tilintetgøre os og fjerne os fra jordens overflade. Tilintetgøre vort folk, mens de sover i deres hjem i Zaporizjzja”.

Jonas Skovrup Christensen er ikke i tvivl om, hvorfor eksplosioner sker lige nu.

“Det er jo hver gang,, Putin får udstillet sin impotens, når de russiske tropper bliver presset tilbage, eller en bro bliver sprunget i stykker, så kommer der et modsvar, og modsvaret er altid at gå efter civile mål og slå civile ihjel,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet