Nyhedsartikel

Jonas bor en kilometer fra eksplosionerne i Kiev: Vinduerne rystede

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Flere kraftige eksplosioner rystede tidligt mandag  morgen Ukraines hovedstad, Kiev, hvor der blev meldt om dræbte og sårede.

Jonas Skovrup Christensen bor i Kiev cirka en kilometer fra de første eksplosioner. Han fortæller, at vinduerne rystede kraftigt hjemme hos ham. Men efter eksplosionen var han ude at gå for at se, hvad der var sket.

“Der er nogen, der er blevet skudt nede i nærheden af os. Jeg så nogen fra militæret, der var i gang med at samle noget metal op i en nærliggende park, og jeg så tydeligt, at det ikke var sådan noget metal, der bare falder ned,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om hans morgen i Kiev her:

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger mandag formiddag, at russerne “affyrede 75 missiler mandag morgen” mod Kiev og andre ukrainske byer.” Han siger, de russiske angreb var rettet mod energiinfrastruktur og mod mennesker. Det skriver Reuters. “De forsøger at tilintetgøre os og fjerne os fra jordens overflade. Tilintetgøre vort folk, mens de sover i deres hjem i Zaporizjzja”.

Jonas Skovrup Christensen er ikke i tvivl om, hvorfor eksplosioner sker lige nu.

“Det er jo hver gang,, Putin får udstillet sin impotens, når de russiske tropper bliver presset tilbage, eller en bro bliver sprunget i stykker, så kommer der et modsvar, og modsvaret er altid at gå efter civile mål og slå civile ihjel,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet