Nyhedsartikel

Jonas bor en kilometer fra eksplosionerne i Kiev: Vinduerne rystede

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Flere kraftige eksplosioner rystede tidligt mandag  morgen Ukraines hovedstad, Kiev, hvor der blev meldt om dræbte og sårede.

Jonas Skovrup Christensen bor i Kiev cirka en kilometer fra de første eksplosioner. Han fortæller, at vinduerne rystede kraftigt hjemme hos ham. Men efter eksplosionen var han ude at gå for at se, hvad der var sket.

“Der er nogen, der er blevet skudt nede i nærheden af os. Jeg så nogen fra militæret, der var i gang med at samle noget metal op i en nærliggende park, og jeg så tydeligt, at det ikke var sådan noget metal, der bare falder ned,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Hør Jonas Skovrup Christensen fortælle om hans morgen i Kiev her:

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger mandag formiddag, at russerne “affyrede 75 missiler mandag morgen” mod Kiev og andre ukrainske byer.” Han siger, de russiske angreb var rettet mod energiinfrastruktur og mod mennesker. Det skriver Reuters. “De forsøger at tilintetgøre os og fjerne os fra jordens overflade. Tilintetgøre vort folk, mens de sover i deres hjem i Zaporizjzja”.

Jonas Skovrup Christensen er ikke i tvivl om, hvorfor eksplosioner sker lige nu.

“Det er jo hver gang,, Putin får udstillet sin impotens, når de russiske tropper bliver presset tilbage, eller en bro bliver sprunget i stykker, så kommer der et modsvar, og modsvaret er altid at gå efter civile mål og slå civile ihjel,” siger Jonas Skovrup Christensen.

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet