Nyhedsartikel

Juraprofessor: “Forbud mod kendte i spilreklamer er en gråzone”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Onsdag fremsætter skatteminister Jeppe Brus (Soc.dem.) et forslag, der skal beskytte børn og unge mod at blive afhængige af pengespil. Det skal nemlig være slut med, at kendte sportsfolk og skuespillere optræder som reklamesøjler for bettingspil.

Men sådan en lovgivning er ikke uden gråzoner. Det mener Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet.

“Der kan være nicher, hvor nogen er meget kendte, men kun inden for et lille segment, og er de så kendte? Det er noget som lovgivningsmagten må gøre klart,” siger han til Radio4.

Oddset-Janni, som i dag er kendt under navnet Janni Ree, er et godt eksempel på dilemmaet. Hun startede med at være ukendt, men blev hurtigt kendt gennem netop reklamen “Der er så meget, kvinder ikke forstår”.

“Hvis der er en person, der deltager i en reklame og pga. den reklame bliver kendt, ja så er vedkommende kendt, og så må vedkommende ikke længere deltage i den slags reklamer, hvis den pågældende lov bliver vedtaget”, siger han.

Selvom der er gråzoner ved lovgivningen, vil Sten Schaumburg-Müller dog ikke afvise, at det kan fungere.

“Jeg har ikke siddet med det i detaljer, og kan derfor ikke sige, om det kan lade sig gøre. Jeg tænker, at det som udgangspunkt kan lade sig gøre, men at der er nogle problemer forbundet med det”, siger han.

Det er i dag, onsdag, at skatteminister Jeppe Brus fremsætter sit lovforslag om at forbyde kendte i at optræde i reklamer for pengespil og betting for resten af Folketingets partier.

Hør interviewet med Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet her:

Foto: Danske Spil – pressefoto

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet