Nyhedsartikel

Juraprofessor: “Forbud mod kendte i spilreklamer er en gråzone”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Onsdag fremsætter skatteminister Jeppe Brus (Soc.dem.) et forslag, der skal beskytte børn og unge mod at blive afhængige af pengespil. Det skal nemlig være slut med, at kendte sportsfolk og skuespillere optræder som reklamesøjler for bettingspil.

Men sådan en lovgivning er ikke uden gråzoner. Det mener Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet.

“Der kan være nicher, hvor nogen er meget kendte, men kun inden for et lille segment, og er de så kendte? Det er noget som lovgivningsmagten må gøre klart,” siger han til Radio4.

Oddset-Janni, som i dag er kendt under navnet Janni Ree, er et godt eksempel på dilemmaet. Hun startede med at være ukendt, men blev hurtigt kendt gennem netop reklamen “Der er så meget, kvinder ikke forstår”.

“Hvis der er en person, der deltager i en reklame og pga. den reklame bliver kendt, ja så er vedkommende kendt, og så må vedkommende ikke længere deltage i den slags reklamer, hvis den pågældende lov bliver vedtaget”, siger han.

Selvom der er gråzoner ved lovgivningen, vil Sten Schaumburg-Müller dog ikke afvise, at det kan fungere.

“Jeg har ikke siddet med det i detaljer, og kan derfor ikke sige, om det kan lade sig gøre. Jeg tænker, at det som udgangspunkt kan lade sig gøre, men at der er nogle problemer forbundet med det”, siger han.

Det er i dag, onsdag, at skatteminister Jeppe Brus fremsætter sit lovforslag om at forbyde kendte i at optræde i reklamer for pengespil og betting for resten af Folketingets partier.

Hør interviewet med Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet her:

Foto: Danske Spil – pressefoto

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet