Nyhedsartikel

Juraprofessor: “Forbud mod kendte i spilreklamer er en gråzone”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Onsdag fremsætter skatteminister Jeppe Brus (Soc.dem.) et forslag, der skal beskytte børn og unge mod at blive afhængige af pengespil. Det skal nemlig være slut med, at kendte sportsfolk og skuespillere optræder som reklamesøjler for bettingspil.

Men sådan en lovgivning er ikke uden gråzoner. Det mener Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet.

“Der kan være nicher, hvor nogen er meget kendte, men kun inden for et lille segment, og er de så kendte? Det er noget som lovgivningsmagten må gøre klart,” siger han til Radio4.

Oddset-Janni, som i dag er kendt under navnet Janni Ree, er et godt eksempel på dilemmaet. Hun startede med at være ukendt, men blev hurtigt kendt gennem netop reklamen “Der er så meget, kvinder ikke forstår”.

“Hvis der er en person, der deltager i en reklame og pga. den reklame bliver kendt, ja så er vedkommende kendt, og så må vedkommende ikke længere deltage i den slags reklamer, hvis den pågældende lov bliver vedtaget”, siger han.

Selvom der er gråzoner ved lovgivningen, vil Sten Schaumburg-Müller dog ikke afvise, at det kan fungere.

“Jeg har ikke siddet med det i detaljer, og kan derfor ikke sige, om det kan lade sig gøre. Jeg tænker, at det som udgangspunkt kan lade sig gøre, men at der er nogle problemer forbundet med det”, siger han.

Det er i dag, onsdag, at skatteminister Jeppe Brus fremsætter sit lovforslag om at forbyde kendte i at optræde i reklamer for pengespil og betting for resten af Folketingets partier.

Hør interviewet med Sten Schaumburg-Müller, der er professor på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet her:

Foto: Danske Spil – pressefoto

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet