Nyhedsartikel

Justitsministeren vil stoppe vold på fodboldstadionerne

Anne Sofie Feld, Ritzau
afel@radio4.dk

Fodboldfesten skal ikke ende i vold.

Det var budskabet på et pressemøde i dag, efter justitsminister Mattias Tesfaye havde mødtes med repræsentanter fra forskellige fodboldklubber, fanklubber og DBU.

Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der bliver gjort op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

Men tiltagene må ikke gå udover de mange fredelige fodboldfans, lyder det fra justitsministeren.

“Det skal ikke være en tur i operaen at gå på stadion i Danmark. Vi vil fastholde, at der skal være stemning,” siger Mattias Tesfaye.

Hør mere af historien, og andre historier, i nyhederne: 

Der har på det seneste været flere eksempler på tumult i forbindelse med fodboldkampe.

Blandt andet blev to betjente kørt på hospitalet, da brøndbyfans og polske fans fra modstanderholdet Szczecin stødte sammen i slutningen af juli.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet