Nyhedsartikel

Justitsministeren vil stoppe vold på fodboldstadionerne

Anne Sofie Feld, Ritzau
afel@radio4.dk

Fodboldfesten skal ikke ende i vold.

Det var budskabet på et pressemøde i dag, efter justitsminister Mattias Tesfaye havde mødtes med repræsentanter fra forskellige fodboldklubber, fanklubber og DBU.

Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der bliver gjort op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

Men tiltagene må ikke gå udover de mange fredelige fodboldfans, lyder det fra justitsministeren.

“Det skal ikke være en tur i operaen at gå på stadion i Danmark. Vi vil fastholde, at der skal være stemning,” siger Mattias Tesfaye.

Hør mere af historien, og andre historier, i nyhederne: 

Der har på det seneste været flere eksempler på tumult i forbindelse med fodboldkampe.

Blandt andet blev to betjente kørt på hospitalet, da brøndbyfans og polske fans fra modstanderholdet Szczecin stødte sammen i slutningen af juli.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet