Nyhedsartikel

Justitsministeren vil stoppe vold på fodboldstadionerne

Anne Sofie Feld, Ritzau
afel@radio4.dk

Fodboldfesten skal ikke ende i vold.

Det var budskabet på et pressemøde i dag, efter justitsminister Mattias Tesfaye havde mødtes med repræsentanter fra forskellige fodboldklubber, fanklubber og DBU.

Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der bliver gjort op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

Men tiltagene må ikke gå udover de mange fredelige fodboldfans, lyder det fra justitsministeren.

“Det skal ikke være en tur i operaen at gå på stadion i Danmark. Vi vil fastholde, at der skal være stemning,” siger Mattias Tesfaye.

Hør mere af historien, og andre historier, i nyhederne: 

Der har på det seneste været flere eksempler på tumult i forbindelse med fodboldkampe.

Blandt andet blev to betjente kørt på hospitalet, da brøndbyfans og polske fans fra modstanderholdet Szczecin stødte sammen i slutningen af juli.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet