Nyhedsartikel

Justitsministeren vil stoppe vold på fodboldstadionerne

Anne Sofie Feld, Ritzau
afel@radio4.dk

Fodboldfesten skal ikke ende i vold.

Det var budskabet på et pressemøde i dag, efter justitsminister Mattias Tesfaye havde mødtes med repræsentanter fra forskellige fodboldklubber, fanklubber og DBU.

Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der bliver gjort op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

Men tiltagene må ikke gå udover de mange fredelige fodboldfans, lyder det fra justitsministeren.

“Det skal ikke være en tur i operaen at gå på stadion i Danmark. Vi vil fastholde, at der skal være stemning,” siger Mattias Tesfaye.

Hør mere af historien, og andre historier, i nyhederne: 

Der har på det seneste været flere eksempler på tumult i forbindelse med fodboldkampe.

Blandt andet blev to betjente kørt på hospitalet, da brøndbyfans og polske fans fra modstanderholdet Szczecin stødte sammen i slutningen af juli.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet