Kørelærer kritiserer Færdselsstyrelsen: Tålmodigheden er væk

(ARKIV) En kortege af køreskolebiler kørte torsdag middag rundt i Aalborg-Nørresundby området. Formålet med demonstrationen var, ifølge Kørelærerforeningsformand Jens Madsen Aalborg, at gøre opmærksom på at der nu er flere ugers ventetid på at få eleverne til køreprøve den 5. juni 2008. Der er meget stor forskel på, hvor ofte køreprøvesagkyndige lader elever bestå - også inden for samme politikreds. Det skriver Ritzau, mandag den 4. marts 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

18. april 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Tålmodigheden er ved at slippe op hos landets køreskolelærere. For siden Færdselsstyrelsen overtog opgaven med at udstede kørekort fra Rigspolitiet, er ventetiden blot steget og steget.

Det mener flere kørelærere og peger på, at det skyldes en mangel på køresagkyndige. Derfor har de nu planlagt at køre til Færdselsstyrelsens kontor i Ribe i næste uge for at demonstrere.

Én af dem, som deltager i demonstrationen, er Kasper Jensen, som er kørelærer og ejer køreskoler i Vejle og Fredericia.

“Vi kæmper alle sammen om nogle få prøver – der er simpelthen ikke tider nok. Nu har vi kæmpet mod Færdselsstyrelsen siden 1. oktober 2021, hvor de overtog opgaven fra Rigspolitiet, og nu gider vi simpelthen ikke mere. Nu skal der gøres noget,” siger han.

Hele interviewet med Kasper Jensen kan du høre her:

Ifølge Kasper Jensen er det over hele landet, at kørelærerne må vente uger og måneder på at få deres elever til teori- og køreprøve Problemet er dog særligt slemt i og omkring hovedstadsområdet hvor ventetiden kan være op mod et halvt år.

Derfor falder det ham for brystet, når Færdselsstyrelsen roser sig selv på de sociale medier.

“Færdselsstyrelsen fortæller vidt og bredt om, hvor gode de er til opgaven og hvor mange prøver de afvikler. Problemet er bare, at det ikke er det billede, vi ser – slet ikke. Man skulle tro, det var to forskellige verdener, vi levede i,” lyder det fra Kasper Jensen.

Hos Færdselsstyrelsen er man ærgerlig over, at Kasper Jensen og flere andre kørelærere oplever, at der er lang ventetid på at få en afviklet prøverne.

Ifølge Brian Paust Nielsen, vicedirektør for kørekortområdet i Færdselsstyrelsen, stemmer kørelærernes oplevelse ikke overens med deres data.

“Det er utvivlsomt, at der har været et efterslæb efter corona. Men når det er sagt, så afviklede vi rigtigt mange prøver i 2022 – også langt flere, end vi gjorde i årene 2018 og 2019. Derfor undrer jeg mig lidt over, at det ikke skulle være nok,” fortæller han.

Brian Paust Nielsen afviser derfor også, at styrelsens skulle have talt usandt eller pyntet på virkeligheden.

“Jeg kan jo ikke benægte, at det er den erfaring, han har. Men vi arbejder hele tiden på at løse nogle af de pukler, som lå, da vi overtog området under corona. Det gør vi blandt andet med data fra alle landets kommuner. Men det gør da indtryk, når der er kørelærere, som siger, at de ikke stoler på det her,” siger han.

Du kan høre hele interviewet med Brian Paust Nielsen her:

Det er mandag den 24. april klokken 9.30, at Kasper Jensen og flere af hans kolleger kører til Færdselsstyrelsens kontor i Ribe for at demonstrere.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

FRONTLINJEN

15:05
16:00