Nyhedsartikel

Kørelærer kritiserer Færdselsstyrelsen: Tålmodigheden er væk

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Tålmodigheden er ved at slippe op hos landets køreskolelærere. For siden Færdselsstyrelsen overtog opgaven med at udstede kørekort fra Rigspolitiet, er ventetiden blot steget og steget.

Det mener flere kørelærere og peger på, at det skyldes en mangel på køresagkyndige. Derfor har de nu planlagt at køre til Færdselsstyrelsens kontor i Ribe i næste uge for at demonstrere.

Én af dem, som deltager i demonstrationen, er Kasper Jensen, som er kørelærer og ejer køreskoler i Vejle og Fredericia.

“Vi kæmper alle sammen om nogle få prøver – der er simpelthen ikke tider nok. Nu har vi kæmpet mod Færdselsstyrelsen siden 1. oktober 2021, hvor de overtog opgaven fra Rigspolitiet, og nu gider vi simpelthen ikke mere. Nu skal der gøres noget,” siger han.

Hele interviewet med Kasper Jensen kan du høre her:

Ifølge Kasper Jensen er det over hele landet, at kørelærerne må vente uger og måneder på at få deres elever til teori- og køreprøve Problemet er dog særligt slemt i og omkring hovedstadsområdet hvor ventetiden kan være op mod et halvt år.

Derfor falder det ham for brystet, når Færdselsstyrelsen roser sig selv på de sociale medier.

“Færdselsstyrelsen fortæller vidt og bredt om, hvor gode de er til opgaven og hvor mange prøver de afvikler. Problemet er bare, at det ikke er det billede, vi ser – slet ikke. Man skulle tro, det var to forskellige verdener, vi levede i,” lyder det fra Kasper Jensen.

Hos Færdselsstyrelsen er man ærgerlig over, at Kasper Jensen og flere andre kørelærere oplever, at der er lang ventetid på at få en afviklet prøverne.

Ifølge Brian Paust Nielsen, vicedirektør for kørekortområdet i Færdselsstyrelsen, stemmer kørelærernes oplevelse ikke overens med deres data.

“Det er utvivlsomt, at der har været et efterslæb efter corona. Men når det er sagt, så afviklede vi rigtigt mange prøver i 2022 – også langt flere, end vi gjorde i årene 2018 og 2019. Derfor undrer jeg mig lidt over, at det ikke skulle være nok,” fortæller han.

Brian Paust Nielsen afviser derfor også, at styrelsens skulle have talt usandt eller pyntet på virkeligheden.

“Jeg kan jo ikke benægte, at det er den erfaring, han har. Men vi arbejder hele tiden på at løse nogle af de pukler, som lå, da vi overtog området under corona. Det gør vi blandt andet med data fra alle landets kommuner. Men det gør da indtryk, når der er kørelærere, som siger, at de ikke stoler på det her,” siger han.

Du kan høre hele interviewet med Brian Paust Nielsen her:

Det er mandag den 24. april klokken 9.30, at Kasper Jensen og flere af hans kolleger kører til Færdselsstyrelsens kontor i Ribe for at demonstrere.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet