Nyhedsartikel

Kørelærer om road rage: “Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet”

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Trafikminister Trine Bramsen mener, at problemet med kørevrede eller road rage er stigende, og derfor vil hun sætte opførsel og adfærd på skemaet, når kommende billister sætter sig på skolebænken rundtom på landets køreskoler.

Ifølge kørelærer Carina Bach er der god grund til at skærpe fokusset på kørevrede.

“Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet, for at kunne stige ud og lige give en løftet pegefinger med på en lidt hårdere måde,” siger hun i Radio4 Morgen.

Hør Carina Bach fortælle om problemet med kørevrede herunder:

Carina Bach har været kørelærer i 11 år og oplever, at problemet med kørevrede bliver værre.

“Folk stopper i lyskrydsene og stiger ud og råber og skriger. Det bliver værre.”

Selvom problemet med kørevrede billister er stigende og bør håndteres, så mener Bach, at vi generelt er for dårlige i trafikken herhjemme.

“På et lidt bredere plan skal alle i Danmark gøres mere trafikbevidste, så vi alle sammen bliver gode trafikanter – det er ikke kun billisterne,” siger hun.

Hun er dog skeptisk i forhold til, hvordan man skal kunne efterprøve kommende billisters disposition for kørevrede i praksisdelen af en køreprøve, som ministeren foreslår.

“Men på det teoretiske plan giver det god mening at øge fokus. Der findes vel kun et spørgsmål om god opførsel i trafikken på nuværende tidspunkt.”

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet