Nyhedsartikel

Kørelærer om road rage: “Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet”

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Trafikminister Trine Bramsen mener, at problemet med kørevrede eller road rage er stigende, og derfor vil hun sætte opførsel og adfærd på skemaet, når kommende billister sætter sig på skolebænken rundtom på landets køreskoler.

Ifølge kørelærer Carina Bach er der god grund til at skærpe fokusset på kørevrede.

“Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet, for at kunne stige ud og lige give en løftet pegefinger med på en lidt hårdere måde,” siger hun i Radio4 Morgen.

Hør Carina Bach fortælle om problemet med kørevrede herunder:

Carina Bach har været kørelærer i 11 år og oplever, at problemet med kørevrede bliver værre.

“Folk stopper i lyskrydsene og stiger ud og råber og skriger. Det bliver værre.”

Selvom problemet med kørevrede billister er stigende og bør håndteres, så mener Bach, at vi generelt er for dårlige i trafikken herhjemme.

“På et lidt bredere plan skal alle i Danmark gøres mere trafikbevidste, så vi alle sammen bliver gode trafikanter – det er ikke kun billisterne,” siger hun.

Hun er dog skeptisk i forhold til, hvordan man skal kunne efterprøve kommende billisters disposition for kørevrede i praksisdelen af en køreprøve, som ministeren foreslår.

“Men på det teoretiske plan giver det god mening at øge fokus. Der findes vel kun et spørgsmål om god opførsel i trafikken på nuværende tidspunkt.”

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet