Nyhedsartikel

Kørelærer om road rage: “Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet”

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Trafikminister Trine Bramsen mener, at problemet med kørevrede eller road rage er stigende, og derfor vil hun sætte opførsel og adfærd på skemaet, når kommende billister sætter sig på skolebænken rundtom på landets køreskoler.

Ifølge kørelærer Carina Bach er der god grund til at skærpe fokusset på kørevrede.

“Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet, for at kunne stige ud og lige give en løftet pegefinger med på en lidt hårdere måde,” siger hun i Radio4 Morgen.

Hør Carina Bach fortælle om problemet med kørevrede herunder:

Carina Bach har været kørelærer i 11 år og oplever, at problemet med kørevrede bliver værre.

“Folk stopper i lyskrydsene og stiger ud og råber og skriger. Det bliver værre.”

Selvom problemet med kørevrede billister er stigende og bør håndteres, så mener Bach, at vi generelt er for dårlige i trafikken herhjemme.

“På et lidt bredere plan skal alle i Danmark gøres mere trafikbevidste, så vi alle sammen bliver gode trafikanter – det er ikke kun billisterne,” siger hun.

Hun er dog skeptisk i forhold til, hvordan man skal kunne efterprøve kommende billisters disposition for kørevrede i praksisdelen af en køreprøve, som ministeren foreslår.

“Men på det teoretiske plan giver det god mening at øge fokus. Der findes vel kun et spørgsmål om god opførsel i trafikken på nuværende tidspunkt.”

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet