Nyhedsartikel

Kørelærer om road rage: “Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet”

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Trafikminister Trine Bramsen mener, at problemet med kørevrede eller road rage er stigende, og derfor vil hun sætte opførsel og adfærd på skemaet, når kommende billister sætter sig på skolebænken rundtom på landets køreskoler.

Ifølge kørelærer Carina Bach er der god grund til at skærpe fokusset på kørevrede.

“Jeg har oplevet, at folk kører rundt med bats i bagagerummet, for at kunne stige ud og lige give en løftet pegefinger med på en lidt hårdere måde,” siger hun i Radio4 Morgen.

Hør Carina Bach fortælle om problemet med kørevrede herunder:

Carina Bach har været kørelærer i 11 år og oplever, at problemet med kørevrede bliver værre.

“Folk stopper i lyskrydsene og stiger ud og råber og skriger. Det bliver værre.”

Selvom problemet med kørevrede billister er stigende og bør håndteres, så mener Bach, at vi generelt er for dårlige i trafikken herhjemme.

“På et lidt bredere plan skal alle i Danmark gøres mere trafikbevidste, så vi alle sammen bliver gode trafikanter – det er ikke kun billisterne,” siger hun.

Hun er dog skeptisk i forhold til, hvordan man skal kunne efterprøve kommende billisters disposition for kørevrede i praksisdelen af en køreprøve, som ministeren foreslår.

“Men på det teoretiske plan giver det god mening at øge fokus. Der findes vel kun et spørgsmål om god opførsel i trafikken på nuværende tidspunkt.”

Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet