Nyhedsartikel

Kommission anbefaler mere religion, mindre kristendom

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Kristendomsundervisningen bør erstattes til fordel for religionsundervisning i grundskolen. Det foreslår ’kommissionen for den glemte kvindekamp’, som kom med ni delkonklusioner i sidste uge.

Det betyder, at alle børn skal lære om kristendommen – men også at alle børn skal lære om andre religioner som eksempelvis islam.

Hos Danmarks Lærerforening får forslaget en god modtagelse. Det siger Dorte Lange, som er næstformand.

“Vi synes, det er en god idé at det fag, det tema, det aspekt af verden bliver belyst med flere vinkler end blot de kristne.”

Det kan høre hele interviewet med Dorte Lange her:

Forslaget fra kommissionen indeholder – udover titelændringen – også ophævelse af muligheden for fritagelse.

I dag er det nemlig sådan, at et barn kan blive fritaget for at deltage i kristendomsundervisningen, hvis forældrene selv sørger for barnets undervisning i religion.

Netop udsigten til at alle børn skal undervises i alle religioner, støtter Enhedslistens kirkeordfører Christian Juhl.

“Det er vigtigt, at alle børn lærer om de religioner og livssyn, der findes. Ikke bare om kristendommen. Kristendommen er jo bare en lille enhed i Danmark.”

Nye Borgerliges undervisningsordfører, Mette Thiesen, deler kommissionens forslag om at fjerne muligheden for, at børn kan fritages for undervisning om kristendommen.

Til gengæld mener hun ikke, at faget skal omdøbes.

”Kristendommen er ikke bare en lille brik. Kristendommen er grundlaget for hele det danske samfund, og derfor skal faget også hedde det. Det skal alle børn i Danmark undervises i, det siger sig selv.”

Du kan høre debatten mellem Nye Borgerliges Mette Thiesen og Enhedslistens Christian Juhl her:

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet