Nyhedsartikel

Kommission anbefaler mere religion, mindre kristendom

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Kristendomsundervisningen bør erstattes til fordel for religionsundervisning i grundskolen. Det foreslår ’kommissionen for den glemte kvindekamp’, som kom med ni delkonklusioner i sidste uge.

Det betyder, at alle børn skal lære om kristendommen – men også at alle børn skal lære om andre religioner som eksempelvis islam.

Hos Danmarks Lærerforening får forslaget en god modtagelse. Det siger Dorte Lange, som er næstformand.

“Vi synes, det er en god idé at det fag, det tema, det aspekt af verden bliver belyst med flere vinkler end blot de kristne.”

Det kan høre hele interviewet med Dorte Lange her:

Forslaget fra kommissionen indeholder – udover titelændringen – også ophævelse af muligheden for fritagelse.

I dag er det nemlig sådan, at et barn kan blive fritaget for at deltage i kristendomsundervisningen, hvis forældrene selv sørger for barnets undervisning i religion.

Netop udsigten til at alle børn skal undervises i alle religioner, støtter Enhedslistens kirkeordfører Christian Juhl.

“Det er vigtigt, at alle børn lærer om de religioner og livssyn, der findes. Ikke bare om kristendommen. Kristendommen er jo bare en lille enhed i Danmark.”

Nye Borgerliges undervisningsordfører, Mette Thiesen, deler kommissionens forslag om at fjerne muligheden for, at børn kan fritages for undervisning om kristendommen.

Til gengæld mener hun ikke, at faget skal omdøbes.

”Kristendommen er ikke bare en lille brik. Kristendommen er grundlaget for hele det danske samfund, og derfor skal faget også hedde det. Det skal alle børn i Danmark undervises i, det siger sig selv.”

Du kan høre debatten mellem Nye Borgerliges Mette Thiesen og Enhedslistens Christian Juhl her:

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet