Nyhedsartikel

Kommission anbefaler mere religion, mindre kristendom

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Kristendomsundervisningen bør erstattes til fordel for religionsundervisning i grundskolen. Det foreslår ’kommissionen for den glemte kvindekamp’, som kom med ni delkonklusioner i sidste uge.

Det betyder, at alle børn skal lære om kristendommen – men også at alle børn skal lære om andre religioner som eksempelvis islam.

Hos Danmarks Lærerforening får forslaget en god modtagelse. Det siger Dorte Lange, som er næstformand.

“Vi synes, det er en god idé at det fag, det tema, det aspekt af verden bliver belyst med flere vinkler end blot de kristne.”

Det kan høre hele interviewet med Dorte Lange her:

Forslaget fra kommissionen indeholder – udover titelændringen – også ophævelse af muligheden for fritagelse.

I dag er det nemlig sådan, at et barn kan blive fritaget for at deltage i kristendomsundervisningen, hvis forældrene selv sørger for barnets undervisning i religion.

Netop udsigten til at alle børn skal undervises i alle religioner, støtter Enhedslistens kirkeordfører Christian Juhl.

“Det er vigtigt, at alle børn lærer om de religioner og livssyn, der findes. Ikke bare om kristendommen. Kristendommen er jo bare en lille enhed i Danmark.”

Nye Borgerliges undervisningsordfører, Mette Thiesen, deler kommissionens forslag om at fjerne muligheden for, at børn kan fritages for undervisning om kristendommen.

Til gengæld mener hun ikke, at faget skal omdøbes.

”Kristendommen er ikke bare en lille brik. Kristendommen er grundlaget for hele det danske samfund, og derfor skal faget også hedde det. Det skal alle børn i Danmark undervises i, det siger sig selv.”

Du kan høre debatten mellem Nye Borgerliges Mette Thiesen og Enhedslistens Christian Juhl her:

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet