Nyhedsartikel

Kommune vil fjerne gratis kaffe for at spare penge

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Hvis der ikke længere er gratis kaffe til kommunens medarbejdere, kan kommunen spare 300.000 kroner.

Sådan lyder et forslag fra direktionen i Ringsted Kommune forud for de kommende forhandlinger i Ringsted Byråd om næste års budget, hvor der skal spares op mod 30 millioner kroner. Det fortæller Mette Jeppesen, som er kommunaldirektør i Ringsted Kommune og står bag det her forslag.

“Det er jo ikke et forslag som jeg har ønsket at lægge frem, men vi er som ledelse forpligtet til at finde de besparelser som skal findes, og vi kigger altid på, hvor det gør mindst ondt for borgerne. Vi er jo sat i verdenen for at gøre det så godt som muligt for borgerne.”

I stedet for, at der vil være gratis kaffe til medarbejderne i Ringsted, så foreslår direktionen i kommunen at medarbejderne nu selv skal betale et månedligt beløb, hvis de vil drikke kaffe på arbejdspladsen.

Hør hele interviewet med Mette Jeppesen og Lis Schmidt Hansen:

Forslaget er dog ikke faldet god hos medarbejdere, fortæller fællestillidsmand Lis Schmidt Hansen, der er ansat som administrativ koordinator i Ringsted Kommune.

“Det er en ordning, som vi har haft i rigtig mange år, og det anses som en vigtig personalegode. Jeg medgiver, at vi er der for borgerne, men det er altså også vigtigt, at vi har et godt arbejdsmiljø.”

Det er nu op til byrådspolitikerne i Ringsted Kommune, at beslutte om gratis kaffe er fortid eller ej, og det gør de endeligt den 9. oktober når der er afsluttende 2. behandling af budgettet for 2024.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet