Kommuner gør klar til test af de ældste elever

(ARKIV) Undervisning på Højdevangens Skole 30. august 2017. Debattør og tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic har skrevet en børnebog om omskæring af drenge. Bogen skal bruges til undervisning i folkeskolen. Den kritiseres for at være ubalanceret og sidestille dåb med omskæring. Det skriver Ritzau, onsdag den 10. januar 2018.. (Foto: Anne Bæk/Scanpix 2018)

Skrevet af

23. februar 2021

De ældste elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne kan komme tilbage på Bornholm og i Vest- og Nordjylland.

Sådan lyder det fra den ekspertgruppe, der har regnet på en mulig genåbning af Danmark, som nu skal drøftes med Folketingets partier.

I de to landsdele lyder det fra gruppen, at alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kan komme tilbage med halvt fremmøde under forudsætning af test 2 gange om ugen.

Og hvis det bliver er realitet, er man klar til at hjælpe til med test i Brønderslev Kommune.

Her har kommunens ungdomsskoles personale blandt andet udnyttet tiden til at tage kurser, så de kan hjælpe med at coronateste, fortæller borgmester Mikael Klitgaard:

“Så vi er klar til at tage opgaven med at teste. Jeg er glad for, at vi kan komme i gang med at få åbnet skolerne. Vores unge mennesker er ved at trænge til det,” siger Mikael Klitgaard til Radio4 Morgen.

I Holstebro Kommune skal man nu i gang med at forberede sig til at kunne teste skoleeleverne, hvis det bliver besluttet politisk, at de skal vende retur i den vestjyske kommune:

“Det skal vi i gang med. Vi har stået i den situation, at vi ikke vidste, hvad der skulle ske,” siger borgmester H.C. Østerby:

“Det er et massivt testarbejde, der skal i gang. Det er jo noget nyt, og det gør vi selvfølgelig, hvis det er det, der skal til,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard – og borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby her:

Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

MATHIAS HELTS TALKSHOW

12:05
13:00