Koncertkaos i Tivoli med politi og folk der kravlede over hegn

Publikum til danske Andreas Odbjerg på plænen i Tivoli under Fredagsrock den 22. april 2022. Fredagsrock i Tivoli har 25-års jubilæum i 2022 og i den anledning er antallet af koncerter sat op til 25. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

24. april 2022

Sudi@radio4.dk

Sudi@radio4.dk

Tivoli i København overvejer et bookingsystem til store koncerter efter kaos fredag aften, hvor der var et kæmpe fremmøde. Sangeren Andreas Odbjerg og rapperen Artigeardit gav koncert til Fredagsrock i Tivoli, og det tiltrak titusindvis af mennesker.

Kort før klokken 20.30 blev Tivoli nødt til at lukke portene. Det betød, at tusindvis af mennesker var samlet på gaderne omkring Tivoli i København uden at kunne komme ind til koncerterne. Flere politipatruljer blev sendt ud i et forsøg på at sikre færdslen omkring Tivoli.

Portene blev lukket for at sikre en god koncert for dem inde i haven, fortæller pressechef Torben Plank, men det betød at folk forsøgte at komme ind på andre måder:

“Vi meldte ud på forhånd, at vi ville lukke portene, hvis vi mente, der var udsolgt, og det gjorde vi. Det betød så, at en del gæster gik forgæves, og det er vi kede af, men det er prisen for den gode koncert inde i haven. Så oplevede vi, at nogle forcerede hegnet, og det er fuldstændig uacceptabelt. Det vil vi politianmelde fremadrettet,” siger han, efter at ledelsen i Tivoli har holdt et hastemøde lørdag formiddag.

Tivoli overvejer, hvad der skal til for at undgå flere problemer med publikum.

“Vi vil gøre mere af det samme: opfordre til at komme i god tid, vi vil lave tjek, og så vil vi overveje en form for pladsreservation til de store koncerter. Det er en af tingene i værktøjskassen. Under covid-19 havde vi god succes med, at gæsterne bookede sig ind på særlige tider, og så fik vi et godt flow på et tidspunkt, hvor der ikke kunne være mange i haven. Så det er et brugbart redskab, man kan overveje at benytte,” siger han.

Pressechefen Torben Plank uddyber ikke, hvornår det eventelt kan lade sig gøre men understreger, at fredagens koncert forløb meget bedre end forrige fredag, hvor rapperen Icekiid var på scenen.

Her var der blandt andet slagsmål og masen foran scenen. Koncerten blev afbrudt i adskillige minutter. Torben Plank opfordrer især forældre til at tale med børn og unge om, hvordan man opfører sig hensigtsmæssigt ved koncerter. Han forklarer, at der især på grund af coronaepidemien er en del gæster, som er til koncert for første gang.

Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

09:05
11:00