Nyhedsartikel

Korsørborgere er glade for nyt i sagen om Emilie Meng

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det var med lettelsens suk, at borgerne i Korsør i går modtog nyheden om, at politiet har sigtet en 32-årig mand for mordet på Emilie Meng.

Sigtelsen for mordet kom, oven i den sigtelse som selvsamme mand sidder varetægtsfængslet for, i forbindelse med frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige fra samme område.

Særligt for Ulla Koch fra Korsør betyder sigtelsen i Emilie Meng sagen en afslutning på 7 års uvished. Både for hende og hendes to børn.

“Som mor til to børn behøver vi en afslutning. Sagen har ligget som en dyne over lokalområdet i 7 år, og det er ikke rart at bo i en by, hvor der er en uopklaret drabssag. Så tænker jeg også på Emilie Mengs familie – hvor meget de må have brug for at få en slutning på det her mareridt.”

Nanna Elisabeth Mikkelsen bor også i Korsør, og hun kalder udsigten til at drabssagen fra 2016 kan få slutning for noget af det største, der er sket i Korsør.

“Det er bare super rart. Jeg er så glad på familien og de pårørendes vegne. For os, der bor i Korsør, så er det her noget af det største – særligt for os kvinder og piger.”

Emilie Meng forsvandt i juli 2016 efter en bytur med sine veninder, men først et halv år senere blev hun fundet død 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live.

Ifølge Nanna Elisabeth Mikkelsen har både tidspunktet og stedet, hvor Emilie forsvandt, påvirket piger og kvinder i området siden dengang.

“Vi har ikke brugt den sti, hvor hun blev taget siden. Det har nærmest være en forbudt sti siden dengang. Når jeg er gået hjem fra byen, så har jeg været bange, jeg har kigget mig over skulderen og haft min mor i telefonen. Den sag har sat sit præg på Korsør.”

Samme oplevelse har Mathilde Vestmose på 19 år. Også hos hendes klæber historien om Emilie Meng sig til nattelivet i og omkring Korsør.

“Mine forældre og mine venner har altid været bekymret for, at jeg skulle blive taget ligesom hun gjorde. Jeg bliver hentet, hver evig eneste gang jeg er i byen. Aldrig har jeg fået lov til at tage bus, tog eller taxa hjem fra byen. Det har aldrig været på tale på grund af den sag.”

Både Mathilde Vestmose, Nanna Elisabeth Mikkelsen og Ulla Koch mødte Radio4 på gaden i Korsør, og du kan høre hvad de mener om sagen i sin fulde længde her:

Det er ikke kun borgerne i Korsør, som har modtaget sigtelsen i Emilie Meng sagen med lettelsens suk. Det har hendes familie og pårørende også.

Det fortæller Mai-Brit Storm Thygesen, som er bistandsadvokat for Emilie Mengs mor.

“Når politiet har en konkret sigtelse, betyder det, at der er flow i efterforskningen. Det peger jo på, at man kan få en endelig afslutning på det hele. For det er klart, at når man kender gerningsmanden, når man ved hvem, der har gjort det, så har det en kæmpestor betydning for familien.”

Hele interviewet med Mai-Brit Storm Thygesen kan du høre her:

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i sagen om Emilie Meng.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet