Nyhedsartikel

Kostskoleleder: Undersøgelse af vores skoler er spild af tid

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er spild af tid og ressourcer at undersøge flere af landets kostskoler på baggrund af historierne om vold og krænkelser på kostskolen Herlufsholm.

Sådan lyder det fra lederen på Stenhus Kostskole, der ligger ved Holbæk, Knud Erik Schack Korsbjerg.

“Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner, når der er sket det, der er sket på en enkelt skole med en helt speciel kultur. Der er rigtig mange tilsyn og undersøgelser på kostskolerne i forvejen,” siger han.

Hør hele interviewet med kostskoleleder Knud Erik Schack Korsbjerg her:

Idéen om at lave en undersøgelse af kulturen på landets kostskoler udspringer fra foreningen Danmarks Private Skoler og deres formand Karsten Suhr.

Opfordringen blev hurtigt grebet af flere af folketingets partier, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet er åben for at drøfte, hvad der skal gøres politisk på området.

Hos Stenhus Kostskole, hvor man mener, at sådan en undersøgelse vil være ude af proportioner, understreger lederen dog, at man ikke har noget at skjule.

“Vi har ikke på nogen måder noget at skjule. Vi synes bare ikke, at vi skal undersøges på det grundlag, der ligger her. Man vil bruge nogle kræfter på noget, man måske ikke får noget ud af. Den kultur, vi har set (på Herlufsholm red.) kan vi simpelthen ikke genkende,” siger Knud Erik Schack Korsbjerg.

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet