Nyhedsartikel

Kostskoleleder: Undersøgelse af vores skoler er spild af tid

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er spild af tid og ressourcer at undersøge flere af landets kostskoler på baggrund af historierne om vold og krænkelser på kostskolen Herlufsholm.

Sådan lyder det fra lederen på Stenhus Kostskole, der ligger ved Holbæk, Knud Erik Schack Korsbjerg.

“Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner, når der er sket det, der er sket på en enkelt skole med en helt speciel kultur. Der er rigtig mange tilsyn og undersøgelser på kostskolerne i forvejen,” siger han.

Hør hele interviewet med kostskoleleder Knud Erik Schack Korsbjerg her:

Idéen om at lave en undersøgelse af kulturen på landets kostskoler udspringer fra foreningen Danmarks Private Skoler og deres formand Karsten Suhr.

Opfordringen blev hurtigt grebet af flere af folketingets partier, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet er åben for at drøfte, hvad der skal gøres politisk på området.

Hos Stenhus Kostskole, hvor man mener, at sådan en undersøgelse vil være ude af proportioner, understreger lederen dog, at man ikke har noget at skjule.

“Vi har ikke på nogen måder noget at skjule. Vi synes bare ikke, at vi skal undersøges på det grundlag, der ligger her. Man vil bruge nogle kræfter på noget, man måske ikke får noget ud af. Den kultur, vi har set (på Herlufsholm red.) kan vi simpelthen ikke genkende,” siger Knud Erik Schack Korsbjerg.

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet