Nyhedsartikel

Kostskoleleder: Undersøgelse af vores skoler er spild af tid

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er spild af tid og ressourcer at undersøge flere af landets kostskoler på baggrund af historierne om vold og krænkelser på kostskolen Herlufsholm.

Sådan lyder det fra lederen på Stenhus Kostskole, der ligger ved Holbæk, Knud Erik Schack Korsbjerg.

“Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner, når der er sket det, der er sket på en enkelt skole med en helt speciel kultur. Der er rigtig mange tilsyn og undersøgelser på kostskolerne i forvejen,” siger han.

Hør hele interviewet med kostskoleleder Knud Erik Schack Korsbjerg her:

Idéen om at lave en undersøgelse af kulturen på landets kostskoler udspringer fra foreningen Danmarks Private Skoler og deres formand Karsten Suhr.

Opfordringen blev hurtigt grebet af flere af folketingets partier, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet er åben for at drøfte, hvad der skal gøres politisk på området.

Hos Stenhus Kostskole, hvor man mener, at sådan en undersøgelse vil være ude af proportioner, understreger lederen dog, at man ikke har noget at skjule.

“Vi har ikke på nogen måder noget at skjule. Vi synes bare ikke, at vi skal undersøges på det grundlag, der ligger her. Man vil bruge nogle kræfter på noget, man måske ikke får noget ud af. Den kultur, vi har set (på Herlufsholm red.) kan vi simpelthen ikke genkende,” siger Knud Erik Schack Korsbjerg.

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet