Nyhedsartikel

Kostskoleleder: Undersøgelse af vores skoler er spild af tid

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er spild af tid og ressourcer at undersøge flere af landets kostskoler på baggrund af historierne om vold og krænkelser på kostskolen Herlufsholm.

Sådan lyder det fra lederen på Stenhus Kostskole, der ligger ved Holbæk, Knud Erik Schack Korsbjerg.

“Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner, når der er sket det, der er sket på en enkelt skole med en helt speciel kultur. Der er rigtig mange tilsyn og undersøgelser på kostskolerne i forvejen,” siger han.

Hør hele interviewet med kostskoleleder Knud Erik Schack Korsbjerg her:

Idéen om at lave en undersøgelse af kulturen på landets kostskoler udspringer fra foreningen Danmarks Private Skoler og deres formand Karsten Suhr.

Opfordringen blev hurtigt grebet af flere af folketingets partier, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet er åben for at drøfte, hvad der skal gøres politisk på området.

Hos Stenhus Kostskole, hvor man mener, at sådan en undersøgelse vil være ude af proportioner, understreger lederen dog, at man ikke har noget at skjule.

“Vi har ikke på nogen måder noget at skjule. Vi synes bare ikke, at vi skal undersøges på det grundlag, der ligger her. Man vil bruge nogle kræfter på noget, man måske ikke får noget ud af. Den kultur, vi har set (på Herlufsholm red.) kan vi simpelthen ikke genkende,” siger Knud Erik Schack Korsbjerg.

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet