Nyhedsartikel

Kristendemokrater uforstående overfor Karlsmose-udmelding

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det er ikke faldet i god jord hos hovedbestyrelsen i Kristendemokraterne, at den afgående formand, Marianne Karlsmose, ikke synes at partiet skal stille op ved det næste folketingsvalg. Det fortæller flere medlemmer til Radio4.

Partiformanden foreslog i en pressemeddelelse, at partiet ikke bør samle vælgeerklæringer ind til det næste folketingsvalg. I stedet bør partiet koncentrere sig om kommunal- og regionalpolitik, mener hun.

Karlo Brondbjerg er blandt kritikerne af den afgående formands holdning.

Han er selv medlem af hovedbestyrelsen og 2. viceborgmester i Herning Kommune.

”Det undrer mig, at Marianne kommer med den her udmelding. Det kan jeg lige så godt sige. Vi er mange som mener, at vi skal lave en evaluering, og så skal vi ud at samle vælgererklæringer ind igen.”

Karlo Brondberg anerkender dog, at hvis evalueringen viser, at hovedbestyrelsen og et flertal af medlemmerne i partiet heller ikke vil prioritere den nationale politik, vil han støtte den holdning.

Du kan høre hele interviewet med Karlo Brondbjergs her:

Den afgående formand for Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, mener modsat Karlo Brondbjerg og flere andre hovedbestyrelsesmedlemmer, at det er stemmespild at lade Kristendemokraterne stå på stemmesedlen ved det næste valg.

”Jeg hader begrebet stemmespild. For andre medlemmer af hovedbestyrelsen er det vigtigste at stå på stemmesedlen, uanset om vi har en chance eller ej – og der er det, at jeg ønsker at stille partiet frit. Et folketingsvalg binder enormt mange kræfter i et parti, og med det resultat vi har fået, er det på tide at sætte os fri.”

Du kan høre mere om hvordan Marianne Karlsmose forholder sig til situationen i Kristendemokraterne her:

Ved det seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 0,5 procent af stemmerne, og kom derfor ikke over de to procent, det kræver at komme ind i Folketinget.

Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet