Nyhedsartikel

Kristendemokrater uforstående overfor Karlsmose-udmelding

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det er ikke faldet i god jord hos hovedbestyrelsen i Kristendemokraterne, at den afgående formand, Marianne Karlsmose, ikke synes at partiet skal stille op ved det næste folketingsvalg. Det fortæller flere medlemmer til Radio4.

Partiformanden foreslog i en pressemeddelelse, at partiet ikke bør samle vælgeerklæringer ind til det næste folketingsvalg. I stedet bør partiet koncentrere sig om kommunal- og regionalpolitik, mener hun.

Karlo Brondbjerg er blandt kritikerne af den afgående formands holdning.

Han er selv medlem af hovedbestyrelsen og 2. viceborgmester i Herning Kommune.

”Det undrer mig, at Marianne kommer med den her udmelding. Det kan jeg lige så godt sige. Vi er mange som mener, at vi skal lave en evaluering, og så skal vi ud at samle vælgererklæringer ind igen.”

Karlo Brondberg anerkender dog, at hvis evalueringen viser, at hovedbestyrelsen og et flertal af medlemmerne i partiet heller ikke vil prioritere den nationale politik, vil han støtte den holdning.

Du kan høre hele interviewet med Karlo Brondbjergs her:

Den afgående formand for Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, mener modsat Karlo Brondbjerg og flere andre hovedbestyrelsesmedlemmer, at det er stemmespild at lade Kristendemokraterne stå på stemmesedlen ved det næste valg.

”Jeg hader begrebet stemmespild. For andre medlemmer af hovedbestyrelsen er det vigtigste at stå på stemmesedlen, uanset om vi har en chance eller ej – og der er det, at jeg ønsker at stille partiet frit. Et folketingsvalg binder enormt mange kræfter i et parti, og med det resultat vi har fået, er det på tide at sætte os fri.”

Du kan høre mere om hvordan Marianne Karlsmose forholder sig til situationen i Kristendemokraterne her:

Ved det seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 0,5 procent af stemmerne, og kom derfor ikke over de to procent, det kræver at komme ind i Folketinget.

Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet