Nyhedsartikel

Kristendemokrater uforstående overfor Karlsmose-udmelding

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det er ikke faldet i god jord hos hovedbestyrelsen i Kristendemokraterne, at den afgående formand, Marianne Karlsmose, ikke synes at partiet skal stille op ved det næste folketingsvalg. Det fortæller flere medlemmer til Radio4.

Partiformanden foreslog i en pressemeddelelse, at partiet ikke bør samle vælgeerklæringer ind til det næste folketingsvalg. I stedet bør partiet koncentrere sig om kommunal- og regionalpolitik, mener hun.

Karlo Brondbjerg er blandt kritikerne af den afgående formands holdning.

Han er selv medlem af hovedbestyrelsen og 2. viceborgmester i Herning Kommune.

”Det undrer mig, at Marianne kommer med den her udmelding. Det kan jeg lige så godt sige. Vi er mange som mener, at vi skal lave en evaluering, og så skal vi ud at samle vælgererklæringer ind igen.”

Karlo Brondberg anerkender dog, at hvis evalueringen viser, at hovedbestyrelsen og et flertal af medlemmerne i partiet heller ikke vil prioritere den nationale politik, vil han støtte den holdning.

Du kan høre hele interviewet med Karlo Brondbjergs her:

Den afgående formand for Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, mener modsat Karlo Brondbjerg og flere andre hovedbestyrelsesmedlemmer, at det er stemmespild at lade Kristendemokraterne stå på stemmesedlen ved det næste valg.

”Jeg hader begrebet stemmespild. For andre medlemmer af hovedbestyrelsen er det vigtigste at stå på stemmesedlen, uanset om vi har en chance eller ej – og der er det, at jeg ønsker at stille partiet frit. Et folketingsvalg binder enormt mange kræfter i et parti, og med det resultat vi har fået, er det på tide at sætte os fri.”

Du kan høre mere om hvordan Marianne Karlsmose forholder sig til situationen i Kristendemokraterne her:

Ved det seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 0,5 procent af stemmerne, og kom derfor ikke over de to procent, det kræver at komme ind i Folketinget.

Foto: Astrid Dalum/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet