Nyhedsartikel

Kritik af folkeskolereform: Socialdemokratiet vil ikke skrotte den

Gustav Pors Olesen

Hvis man fjerner folkeskolereformens rigide regler og giver friheden tilbage til skolerne, vil det gavne både elever og lærer.

Det mener Mette Arnth Vadsager, som er skoleleder på Kildebjergskolen i Holbæk Kommune, der sidste år blev en del af en forsøgsordning, hvor skoler i Holbæk og Esbjerg Kommune blev fritaget fra folkereformen.

”Skolerne er centralt styret, og det giver blandt andet lange skoledag og meget lidt rum til at lave noget ud over det sædvanlige. Det var det første, vi ændrede på, og det har gjort, at vores børn trives bedre og er gladere for at gå i skole”

Du kan høre hele interviewet med skoleleder Mette Arnth Vadsager her:

Mette Arnth Vadsager håber på, at forsøgsordningen bliver udbredt til alle skoler. Dermed deler hun holdningen fra Jacob Mark, børne-og undervisningsordfører i SF, som mener, at folkeskolereformen skal skrottes helt.

Han trak SF ud af den forligsaftale som i 2013 stod bag den nuværende folkereform, og det ærgrer den socialdemokratiske børne- og undervisningsordfører, Jens Joel.

”Vi vil gerne sætte skolerne mere fri, men der skal fortsat være nogle begrænsninger i friheden. Nu sparker SF døren ind i forhold til, at vi allerede sidder og forhandler om, hvordan reformen skal se ud. Jeg mener, det skal være en bred aftale, som ligger bag folkeskolen, og den håber jeg, SF vil være med i.”

Du kan høre hele interviewet med børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, her:

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet