Nyhedsartikel

Kritik af folkeskolereform: Socialdemokratiet vil ikke skrotte den

Gustav Pors Olesen

Hvis man fjerner folkeskolereformens rigide regler og giver friheden tilbage til skolerne, vil det gavne både elever og lærer.

Det mener Mette Arnth Vadsager, som er skoleleder på Kildebjergskolen i Holbæk Kommune, der sidste år blev en del af en forsøgsordning, hvor skoler i Holbæk og Esbjerg Kommune blev fritaget fra folkereformen.

”Skolerne er centralt styret, og det giver blandt andet lange skoledag og meget lidt rum til at lave noget ud over det sædvanlige. Det var det første, vi ændrede på, og det har gjort, at vores børn trives bedre og er gladere for at gå i skole”

Du kan høre hele interviewet med skoleleder Mette Arnth Vadsager her:

Mette Arnth Vadsager håber på, at forsøgsordningen bliver udbredt til alle skoler. Dermed deler hun holdningen fra Jacob Mark, børne-og undervisningsordfører i SF, som mener, at folkeskolereformen skal skrottes helt.

Han trak SF ud af den forligsaftale som i 2013 stod bag den nuværende folkereform, og det ærgrer den socialdemokratiske børne- og undervisningsordfører, Jens Joel.

”Vi vil gerne sætte skolerne mere fri, men der skal fortsat være nogle begrænsninger i friheden. Nu sparker SF døren ind i forhold til, at vi allerede sidder og forhandler om, hvordan reformen skal se ud. Jeg mener, det skal være en bred aftale, som ligger bag folkeskolen, og den håber jeg, SF vil være med i.”

Du kan høre hele interviewet med børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, her:

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet