Nyhedsartikel

Kritik af folkeskolereform: Socialdemokratiet vil ikke skrotte den

Gustav Pors Olesen

Hvis man fjerner folkeskolereformens rigide regler og giver friheden tilbage til skolerne, vil det gavne både elever og lærer.

Det mener Mette Arnth Vadsager, som er skoleleder på Kildebjergskolen i Holbæk Kommune, der sidste år blev en del af en forsøgsordning, hvor skoler i Holbæk og Esbjerg Kommune blev fritaget fra folkereformen.

”Skolerne er centralt styret, og det giver blandt andet lange skoledag og meget lidt rum til at lave noget ud over det sædvanlige. Det var det første, vi ændrede på, og det har gjort, at vores børn trives bedre og er gladere for at gå i skole”

Du kan høre hele interviewet med skoleleder Mette Arnth Vadsager her:

Mette Arnth Vadsager håber på, at forsøgsordningen bliver udbredt til alle skoler. Dermed deler hun holdningen fra Jacob Mark, børne-og undervisningsordfører i SF, som mener, at folkeskolereformen skal skrottes helt.

Han trak SF ud af den forligsaftale som i 2013 stod bag den nuværende folkereform, og det ærgrer den socialdemokratiske børne- og undervisningsordfører, Jens Joel.

”Vi vil gerne sætte skolerne mere fri, men der skal fortsat være nogle begrænsninger i friheden. Nu sparker SF døren ind i forhold til, at vi allerede sidder og forhandler om, hvordan reformen skal se ud. Jeg mener, det skal være en bred aftale, som ligger bag folkeskolen, og den håber jeg, SF vil være med i.”

Du kan høre hele interviewet med børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, her:

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet