Nyhedsartikel

Kritik af folkeskolereform: Socialdemokratiet vil ikke skrotte den

Gustav Pors Olesen

Hvis man fjerner folkeskolereformens rigide regler og giver friheden tilbage til skolerne, vil det gavne både elever og lærer.

Det mener Mette Arnth Vadsager, som er skoleleder på Kildebjergskolen i Holbæk Kommune, der sidste år blev en del af en forsøgsordning, hvor skoler i Holbæk og Esbjerg Kommune blev fritaget fra folkereformen.

”Skolerne er centralt styret, og det giver blandt andet lange skoledag og meget lidt rum til at lave noget ud over det sædvanlige. Det var det første, vi ændrede på, og det har gjort, at vores børn trives bedre og er gladere for at gå i skole”

Du kan høre hele interviewet med skoleleder Mette Arnth Vadsager her:

Mette Arnth Vadsager håber på, at forsøgsordningen bliver udbredt til alle skoler. Dermed deler hun holdningen fra Jacob Mark, børne-og undervisningsordfører i SF, som mener, at folkeskolereformen skal skrottes helt.

Han trak SF ud af den forligsaftale som i 2013 stod bag den nuværende folkereform, og det ærgrer den socialdemokratiske børne- og undervisningsordfører, Jens Joel.

”Vi vil gerne sætte skolerne mere fri, men der skal fortsat være nogle begrænsninger i friheden. Nu sparker SF døren ind i forhold til, at vi allerede sidder og forhandler om, hvordan reformen skal se ud. Jeg mener, det skal være en bred aftale, som ligger bag folkeskolen, og den håber jeg, SF vil være med i.”

Du kan høre hele interviewet med børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, her:

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet