Nyhedsartikel

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men disse oplysninger måtte ikke viderebringes til de resterende partimedlemmer. Derfor udeblev flere borgerlige partiledere fra dette møde, fordi de ikke ønskede, at deres partifæller skulle “stemme i blinde.”

Men det argument, er opfundet til lejligheden, siger tidligere Venstre-medlem Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne.

Hør Inger Støjbergs kradse kritik her:

Udmeldingen om mandagens møde fra Tesfaye havde lydt:

Partilederne må fortælle folketingsgrupperne, hvad Rigsadvokatens indstilling i sagen er, og hvad partiformanden selv anbefaler at stemme. Men de må ikke få mere at vide om sagen, fordi oplysningerne er fortrolige.

I Venstre var både Jakob Ellemann-Jensen og partimedlem Karen Ellemann ude i skarp kritik af den beslutning.

“Jeg er folketingsmedlem, og jeg bliver bedt om at ophæve immuniteten, og så spørger jeg sådan set bare: Hvorfor?” Sådan sagde Karen Ellemann til Radio4 Morgen tidligere på ugen.

Og senere samme dag fulgte partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, op på Facebook:

Men nu retter Inger Støjberg skarp kritik af det argument. Der er intet nyt i, at folketingsmedlemmer “stemmer i blinde”.

“Da man nedsatte FE-kommissionsundersøgelsen, det var også i blinde. Der vidste partiformændene det, og i nogle tilfælde vidste gruppeformændene eller retsordførerne det også. Alle andre gik ned og stemte med bind for øjnene og i blinde og anede ikke, hvad de stemte om,” sagde Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne på Radio4 og fortsatte:

“Da vi solgte DONG: Ingen udover finansordførerne anede, hvad den sag handlede om.”

Hør hele debatten her:

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet