Nyhedsartikel

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men disse oplysninger måtte ikke viderebringes til de resterende partimedlemmer. Derfor udeblev flere borgerlige partiledere fra dette møde, fordi de ikke ønskede, at deres partifæller skulle “stemme i blinde.”

Men det argument, er opfundet til lejligheden, siger tidligere Venstre-medlem Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne.

Hør Inger Støjbergs kradse kritik her:

Udmeldingen om mandagens møde fra Tesfaye havde lydt:

Partilederne må fortælle folketingsgrupperne, hvad Rigsadvokatens indstilling i sagen er, og hvad partiformanden selv anbefaler at stemme. Men de må ikke få mere at vide om sagen, fordi oplysningerne er fortrolige.

I Venstre var både Jakob Ellemann-Jensen og partimedlem Karen Ellemann ude i skarp kritik af den beslutning.

“Jeg er folketingsmedlem, og jeg bliver bedt om at ophæve immuniteten, og så spørger jeg sådan set bare: Hvorfor?” Sådan sagde Karen Ellemann til Radio4 Morgen tidligere på ugen.

Og senere samme dag fulgte partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, op på Facebook:

Men nu retter Inger Støjberg skarp kritik af det argument. Der er intet nyt i, at folketingsmedlemmer “stemmer i blinde”.

“Da man nedsatte FE-kommissionsundersøgelsen, det var også i blinde. Der vidste partiformændene det, og i nogle tilfælde vidste gruppeformændene eller retsordførerne det også. Alle andre gik ned og stemte med bind for øjnene og i blinde og anede ikke, hvad de stemte om,” sagde Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne på Radio4 og fortsatte:

“Da vi solgte DONG: Ingen udover finansordførerne anede, hvad den sag handlede om.”

Hør hele debatten her:

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet