Nyhedsartikel

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men disse oplysninger måtte ikke viderebringes til de resterende partimedlemmer. Derfor udeblev flere borgerlige partiledere fra dette møde, fordi de ikke ønskede, at deres partifæller skulle “stemme i blinde.”

Men det argument, er opfundet til lejligheden, siger tidligere Venstre-medlem Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne.

Hør Inger Støjbergs kradse kritik her:

Udmeldingen om mandagens møde fra Tesfaye havde lydt:

Partilederne må fortælle folketingsgrupperne, hvad Rigsadvokatens indstilling i sagen er, og hvad partiformanden selv anbefaler at stemme. Men de må ikke få mere at vide om sagen, fordi oplysningerne er fortrolige.

I Venstre var både Jakob Ellemann-Jensen og partimedlem Karen Ellemann ude i skarp kritik af den beslutning.

“Jeg er folketingsmedlem, og jeg bliver bedt om at ophæve immuniteten, og så spørger jeg sådan set bare: Hvorfor?” Sådan sagde Karen Ellemann til Radio4 Morgen tidligere på ugen.

Og senere samme dag fulgte partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, op på Facebook:

Men nu retter Inger Støjberg skarp kritik af det argument. Der er intet nyt i, at folketingsmedlemmer “stemmer i blinde”.

“Da man nedsatte FE-kommissionsundersøgelsen, det var også i blinde. Der vidste partiformændene det, og i nogle tilfælde vidste gruppeformændene eller retsordførerne det også. Alle andre gik ned og stemte med bind for øjnene og i blinde og anede ikke, hvad de stemte om,” sagde Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne på Radio4 og fortsatte:

“Da vi solgte DONG: Ingen udover finansordførerne anede, hvad den sag handlede om.”

Hør hele debatten her:

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet