Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg, Finansminister Claus Hjort Frederiksen og Social- og indenrigsminister Karen Ellemann, da der torsdag eftermiddag var trepartsforhandlinger i Statsministeriet. (Jens Dresling/POLFOTO)

Skrevet af

20. maj 2022

juul@radio4.dk

juul@radio4.dk

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men disse oplysninger måtte ikke viderebringes til de resterende partimedlemmer. Derfor udeblev flere borgerlige partiledere fra dette møde, fordi de ikke ønskede, at deres partifæller skulle “stemme i blinde.”

Men det argument, er opfundet til lejligheden, siger tidligere Venstre-medlem Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne.

Hør Inger Støjbergs kradse kritik her:

Udmeldingen om mandagens møde fra Tesfaye havde lydt:

Partilederne må fortælle folketingsgrupperne, hvad Rigsadvokatens indstilling i sagen er, og hvad partiformanden selv anbefaler at stemme. Men de må ikke få mere at vide om sagen, fordi oplysningerne er fortrolige.

I Venstre var både Jakob Ellemann-Jensen og partimedlem Karen Ellemann ude i skarp kritik af den beslutning.

“Jeg er folketingsmedlem, og jeg bliver bedt om at ophæve immuniteten, og så spørger jeg sådan set bare: Hvorfor?” Sådan sagde Karen Ellemann til Radio4 Morgen tidligere på ugen.

Og senere samme dag fulgte partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, op på Facebook:

Men nu retter Inger Støjberg skarp kritik af det argument. Der er intet nyt i, at folketingsmedlemmer “stemmer i blinde”.

“Da man nedsatte FE-kommissionsundersøgelsen, det var også i blinde. Der vidste partiformændene det, og i nogle tilfælde vidste gruppeformændene eller retsordførerne det også. Alle andre gik ned og stemte med bind for øjnene og i blinde og anede ikke, hvad de stemte om,” sagde Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne på Radio4 og fortsatte:

“Da vi solgte DONG: Ingen udover finansordførerne anede, hvad den sag handlede om.”

Hør hele debatten her:

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

02:10
03:05