Nyhedsartikel

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men disse oplysninger måtte ikke viderebringes til de resterende partimedlemmer. Derfor udeblev flere borgerlige partiledere fra dette møde, fordi de ikke ønskede, at deres partifæller skulle “stemme i blinde.”

Men det argument, er opfundet til lejligheden, siger tidligere Venstre-medlem Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne.

Hør Inger Støjbergs kradse kritik her:

Udmeldingen om mandagens møde fra Tesfaye havde lydt:

Partilederne må fortælle folketingsgrupperne, hvad Rigsadvokatens indstilling i sagen er, og hvad partiformanden selv anbefaler at stemme. Men de må ikke få mere at vide om sagen, fordi oplysningerne er fortrolige.

I Venstre var både Jakob Ellemann-Jensen og partimedlem Karen Ellemann ude i skarp kritik af den beslutning.

“Jeg er folketingsmedlem, og jeg bliver bedt om at ophæve immuniteten, og så spørger jeg sådan set bare: Hvorfor?” Sådan sagde Karen Ellemann til Radio4 Morgen tidligere på ugen.

Og senere samme dag fulgte partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, op på Facebook:

Men nu retter Inger Støjberg skarp kritik af det argument. Der er intet nyt i, at folketingsmedlemmer “stemmer i blinde”.

“Da man nedsatte FE-kommissionsundersøgelsen, det var også i blinde. Der vidste partiformændene det, og i nogle tilfælde vidste gruppeformændene eller retsordførerne det også. Alle andre gik ned og stemte med bind for øjnene og i blinde og anede ikke, hvad de stemte om,” sagde Inger Støjberg i dagens udgave af Det blå hjørne på Radio4 og fortsatte:

“Da vi solgte DONG: Ingen udover finansordførerne anede, hvad den sag handlede om.”

Hør hele debatten her:

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet