Nyhedsartikel

LA, K og RV danner ny alliance – Dansk Folkeparti er ikke inviteret

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

En ny alliance udenom regeringen har set dagens lys i form af Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

En afskaffelse af efterlønnen og Arne-pensionen er det første politiske forslag fra alliancen, men der er flere på vej, lover Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

“Man skal forberede sig på, at det her ikke er det sidste forslag, man hører fra os tre partier. Vi er tre klassiske reformpartier, der er klar til at lave reformer – og det er også derfor, at vi er gået sammen.”

Hele interviewet med Søren Pape Poulsen kan du høre her:

De ordninger, som alliancen i sit første udspil vil fjerne, har Dansk Folkeparti sat sit aftryk på. Derfor kan partiet også hjælpe med at fjerne dem igen, men Dansk Folkeparti har ikke fået nogen invitation til alliancen.

“Vi vil gerne forhandle med Dansk Folkeparti, men lige i det her samarbejde kommer vi til at foreslå ting, som vi ved, de ikke vil være med til, så derfor er de ikke med,” siger Søren Pape Poulsen.

Selvom Dansk Folkeparti også gerne vil øge arbejdsudbuddet, så skal det ikke ske ved at afskaffe muligheden for tidlig tilbagetrækning som eksempelvis Arne-pensionen. Det siger partiets formand, Morten Messerschmidt.

“Der er jo ikke noget nyt i, at de her tre partier er optaget af, at folk nu skal piskes til at arbejde mere. At de kommer ud med det i sådan en ny konstellation her, det er fint – så ved vi, hvor vi har dem. Jeg ser det bare anderledes, for jeg mener ikke, at problemet er, at vi har Arne-pensionen og seniorpensionen. Problemet er, at vi har et arbejdsmarked, som folk gerne vil væk fra.”

Derfor ærgrer Morten Messerschmidt sig heller ikke over, at han er ikke er inviteret med i Konservative, Radikale Venstre og Liberal Alliances nye samarbejde.

“Det, synes jeg, er fint. Jeg mødes med Alex Vanopslagh (LA) og Søren Pape Poulsen næsten dagligt, og de skal da have lov til at snakke med Radikale Venstre alene.”

Hele interviewet med Morten Messerschmidt kan du høre her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet