Nyhedsartikel

LA, K og RV danner ny alliance – Dansk Folkeparti er ikke inviteret

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

En ny alliance udenom regeringen har set dagens lys i form af Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

En afskaffelse af efterlønnen og Arne-pensionen er det første politiske forslag fra alliancen, men der er flere på vej, lover Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

“Man skal forberede sig på, at det her ikke er det sidste forslag, man hører fra os tre partier. Vi er tre klassiske reformpartier, der er klar til at lave reformer – og det er også derfor, at vi er gået sammen.”

Hele interviewet med Søren Pape Poulsen kan du høre her:

De ordninger, som alliancen i sit første udspil vil fjerne, har Dansk Folkeparti sat sit aftryk på. Derfor kan partiet også hjælpe med at fjerne dem igen, men Dansk Folkeparti har ikke fået nogen invitation til alliancen.

“Vi vil gerne forhandle med Dansk Folkeparti, men lige i det her samarbejde kommer vi til at foreslå ting, som vi ved, de ikke vil være med til, så derfor er de ikke med,” siger Søren Pape Poulsen.

Selvom Dansk Folkeparti også gerne vil øge arbejdsudbuddet, så skal det ikke ske ved at afskaffe muligheden for tidlig tilbagetrækning som eksempelvis Arne-pensionen. Det siger partiets formand, Morten Messerschmidt.

“Der er jo ikke noget nyt i, at de her tre partier er optaget af, at folk nu skal piskes til at arbejde mere. At de kommer ud med det i sådan en ny konstellation her, det er fint – så ved vi, hvor vi har dem. Jeg ser det bare anderledes, for jeg mener ikke, at problemet er, at vi har Arne-pensionen og seniorpensionen. Problemet er, at vi har et arbejdsmarked, som folk gerne vil væk fra.”

Derfor ærgrer Morten Messerschmidt sig heller ikke over, at han er ikke er inviteret med i Konservative, Radikale Venstre og Liberal Alliances nye samarbejde.

“Det, synes jeg, er fint. Jeg mødes med Alex Vanopslagh (LA) og Søren Pape Poulsen næsten dagligt, og de skal da have lov til at snakke med Radikale Venstre alene.”

Hele interviewet med Morten Messerschmidt kan du høre her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet