Nyhedsartikel

LA om statsministeren: Hun udfordrer grundloven med sin magtfuldkommenhed

Gustav Pors Olesen

På baggrund af minkkommissions rapport har flere partier på den blå blok kaldt statsminister Mette Frederiksen for magtfuldkommen.

Men det er ikke kun på baggrund af minkkommissions rapport, at Liberal Alliances spidskandidat i Nordsjællands Storkreds, Steffen Frølund, gør det.

Ifølge ham handler det i højere grad om, at statsministeren har centraliseret magten og omgået grundloven.

”Vi har desværre fået en situation, hvor man har udfordret grundloven, og de 51 bestemmer over de 49. Det er en form for magtfuldkommenhed at have fundet en sti igennem grundloven, som gør, at man kan beslutte hvad som helst overfor mindretallet.”

Du kan høre hele interviewet med Steffen Frølund her:

Ifølge Steffen Frølund er det særligt statsministerens decentralisering af magten, som gør, at hun blandt andet i minksagen har ageret magtfuldkomment.

Med han mener ikke, at de andre ministre i den socialdemokratisk regering har nogen indflydelse på, hvordan regeringen handler. Det samme gælder på embedsniveau, mener han.

Han sammenligner beslutningsprocessen med bestyrelsesarbejde.

”Hvis man tror på diversitet i bestyrelser eksempelvis, så er det altid med et argument om, at flere perspektiver øger kvaliteten. Men her har vi en statsminister, som sørger for at have så lidt diversitet som muligt.”

På baggrund af blå bloks tidligere udmeldinger om statsministerens magtfuldkommenhed skrev blandt andre Ulrik Nørgaard Rønsbo, tidligere embedsmand i Beskæftigelsesministeriet, en kronik i Politiken om, hvorfor han ikke mener, at statsministeren er magtfuldkommen.

”Vi mener det er en polariserende anklage. Der findes allerede et koordinerende ministerium, og det er finansministeriet. De blander sig i beslutningerne – også de faglige, og dermed kan man ikke anklage statsministeriet og ministeren for at agere magtfuldkomment.”

Du kan høre hele interviewet med Ulrik Nørgaard Rønsbo her:


Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet