Landsholdets hovedsponsor om VM i Qatar: En kedelig ting at blive associeret med

Arbejdernes Landsbank, banken ejes af forskellige aktionærer, dog først og fremmest af LO-fagbevægelsen.

Skrevet af

21. januar 2021

Herrefodboldlandsholdets hovedsponsorer Arbejdernes Landsbank (AL) vil ikke pryde landsholdets trøjer, hvis Danmark skulle deltage i VM i Qatar i dag, og banken vil heller ikke tage VIP-gæster med til slutrunden.

DBU og Arbejdernes Landsbank har en aftale, der løber til og med fodbold-VM, der skal spilles i Qatar i december 2022. Men selv om banken er glad for samarbejdet med DBU, så ser AL noget anderledes på at blive sat i forbindelse med landet Qatar.

Det fortæller bankens branding- og kommunikationsdirektør, Peter Froulund, i programmet “Sportsugen med Elgaard” på Radio4.

“Jeg tror ikke, der er nogen, der synes, den slutrunde skal ligge der (Qatar, red.), og det gør vi heller ikke. At være en del af hele det setup og den kæmpemæssige markedsføringsplatform for slutrunden ønsker vi selvfølgelig ikke at være en del af. Det er en kedelig ting at blive associeret med,” siger han.

“Skal I på trøjen?”

Skulle Danmark kvalificere sig, så finder han det meget sandsynligt, at Arbejdernes Landsbank ikke har sit logo med til slutrunden i ørkenstaten, der er blandt andet har mødt voldsom international kritik for at knægte menneskerettighederne hos migrantarbejdere, der opfører de fodboldstadioner, hvor kampene til slutrunden skal afvikles i 2022.

“Hvis du spurgte mig i dag: Peter, landsholdet rejser til Dubai i morgen. Skal I stå på trøjen, ja eller nej? Så ville svaret være nej.”

Desuden fortæller Peter Froulund, at han ikke kan forestille sig en situation, hvor Arbejdernes Landsbank vil invitere VIP-gæster med til Qatar, hvis landsholdet kvalificerer sig til slutrunden.

“Det er jeg ret sikker på, at jeg med sikkerhed kan sige nu, at det gør vi ikke. Så skal der i hvert fald ske store ændringer. Det kan jeg slet ikke forestille mig. Det er en af de ting, hvor vi synes, at det vil være et besynderligt signal at sende,” siger bankens branding- og kommunikationsdirektør.

“Jeg synes også, det er vigtigt at sige, vi kommer med som samarbejdspartnere med DBU. Vi har et langt og godt samarbejde med DBU på mange områder. Det med at sige, at bare fordi der er VM i Qatar, så kan vi ikke sponsorere DBU, det er jeg ikke sikker på, at jeg synes casen kan bære.”

“Men vi kommer til at tænke over, om vores logo kan være på tøjet. Og hvordan vi skal bruge eller ikke bruge slutrunden, hvis Danmark kvalificerer sig. Det er da noget, der fylder, og som vi kommer til at forholde os til,” siger Peter Froulund til Radio4.

Kviklånslov ændret

Arbejdernes Landsbank har ikke været på landsholdstrøjerne siden september, hvor banken trak sit logo fra sponsoratet som følge af den såkaldte kviklånslov, der trådte i kraft 1. juli. Kviklånsloven forbyder banker der udbyder forbrugslån at reklamere side om side med spiludbydere. Landsholdet havde i forvejen Danske Spils Oddset som sponsor.

Mandag meldte Erhvervsministeriet ud, at loven bliver ændret, så eksempelvis Arbejdernes Landsbank igen kan være på landsholdets trøjer. Lovændringen forventes at træde i kraft til sommer. Hvornår Arbejdernes Landsbanks logo igen er at finde til en landskamp, er endnu uvist.

Hør interviewet i Sportsugen:

Foto: Torben Åndahl/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

15:05
17:00