Landsholdsspillers far måtte forlade stuen: Det er helt surrealistisk

KAIRO 20210125 Danmarks Emil M. Jakobsen jublar efter mål under måndagens match i handbolls-VM, mellanrundan grupp 2, mellan Danmark och Kroatien på Cairo Stadium Sports Hall. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Skrevet af

28. januar 2021

Det var mere dramatisk, end de fleste måske brød sig om, da håndboldherrelandsholdet kæmpede sig til en semifinaleplads efter en uhyre tæt kamp mod Egypten.

Men for Jan Jakobsen var kampen ekstra spændende. Han er nemlig far til landsholdsspiller Emil Jakobsen.

Og det er en stor oplevelse for ham at se sin søn i kamp i de rød-hvide farver:

“Det er jo en fornøjelse. Det er helt surrealistisk for os, fordi det er gået så stærkt med Emil,” siger Jan Jakobsen til Radio4 Morgen.

Det er første slutrunde i landsholdsregi for 23-årige Emil Jakobsen, der er blevet kåret til kampens spiller 2 gange ved dette års VM.

Lillebror måtte rapportere

Med resultatet 35-35 efter to gange forlænget spilletid, endte kvartfinalen mod Egypten i straffekastkonkurrence.

Emil Jakobsen var blandt de fem, der skulle skyde et straffekast. Og her måtte Jan Jakobsen forlade stuen for at kunne holde spændingen ud:

“Jeg sad ude i køkkenet, og min hustru stod ude på terrassen. Og så måtte Emils lillebror rapportere ud over hele huset, hvordan det så ud. Jeg var meget bekymret for mit gamle hjerte, vil jeg sige,” siger Jan Jakobsen.

Jan Jakobsen snakkede også i telefon med sin søn efter kampen.

“Han sagde ‘Det er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet.’ Han fik nærmest tårer i øjnene, for det er jo en kæmpe oplevelse for dem,” fortæller Jan Jakobsen.

Hør hele interviewet med Jan Jakobsen her:

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

04:05
05:00