Nyhedsartikel

Langt de fleste coronaledige har igen fået arbejde

Ritzau

Beskæftigelsestallene har været stigende et godt stykke tid. Derfor er størstedelen af de personer, som mistede deres job i starten af coronapandemien, er igen i arbejde.

Mere præcist var det fire ud af fem af de personer, som blev ledige i begyndelsen af coronapandemien, der igen var i beskæftigelse i slutningen af 2022.

Det viser en analyse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Tænketanken har fulgt lønmodtagere, som blev ramt af ledighed mellem uge 11 og 27 i 2020, frem til november 2022.

Cirka 45.000 lønmodtagere mellem 30 og 55 år blev ledige i foråret 2020, viser analysen. I november 2022 var 78 procent tilbage i arbejde.

Udviklingen falder sammen med en periode med generelt stigende beskæftigelse i Danmark.

Emilie Agner Damm, der er analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, mener, at udviklingen blandt andet kan tilskrives, at der fra politisk side ikke blev holdt igen med pengene trods krisetider.

“Det har nemlig betydet, at efterspørgslen på mange tjenester og varer ikke er faldet så meget, som man kunne have frygtet, og som man for eksempel så under finanskrisen,” siger hun i en pressemeddelelse.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har også set nærmere på, hvordan personer på forskellige uddannelsesniveauer klarede sig.

Heraf fremgår det, at personer med erhvervsuddannelse har klaret sig bedst. 81,1 procent var nemlig tilbage i arbejde i november 2022.

For personer med lang videregående uddannelse var det 78,3 procent.

Imens var beskæftigelsen noget lavere for personer med grundskole- eller gymnasieuddannelse, som blev ledige i foråret 2020.

Tænketankens analyse bygger på registerdata fra Danmarks Statistik.

/ritzau/

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet