Langt flere danskere køber ferierejser

Passagerer i Københavns Lufthavn på første dag efter at der blev åbnet for ferierejser. CV19. Covid-19, corona, coronavirus.

Skrevet af

28. januar 2022

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Danskerne bestiller ifølge rejsebureauerne flere ferier nu, end de har gjort de seneste to år under coronapandemien. Flere er især begyndt at bestille rejser til sommerferien.

Der er for alvor kommet gang i salget i rejsebranchen igen.

Flere rejsebureauer har oplevet, at danskerne har bestilt langt flere ferier, end de har gjort i lang tid.

Sammenligner man tal fra rejsebureauet TUI fra onsdag i den her uge med onsdag i sidste uge, så har bureauet solgt 83% flere rejser.

Og det kan mærkes, siger Mikkel Hansen, der kommunikationschef i TUI Danmark:

“Det betyder, at vi skal løbe lidt ekstra hurtigt og have alle mand på dæk. Der er noget at se til for vores sælgere i kundeservice. Men det er bare dejligt. Vi har ventet på det i lang tid, så vi nyder det,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med kommunikationschef i TUI Danmark, Mikkel Hansen:

Ifølge Mikkel Hansen er danskerne især blevet modigere i forhold til at bestille rejser flere måneder i forvejen.

“Vi kan se, at kunderne er blevet mere fortrøstningsfulde ved at bestille forud. Vi ser specielt for sommerrejser, at det er blevet populært at bestille. Det er egentlig lidt anderledes fra, hvad vi har oplevet under corona, hvor de sene bestillinger og ‘last minute’-rejser har fyldt allermest.”

Tidligere under coronapandemien har TUI oplevet, at de fleste kunder har købt ‘last minute’-rejser, som er rejser seks uger ud i fremtiden. Men ifølge TUIs tal fra januar er salget tredoblet i forhold december, hvis man kigger på sommerferierejser.

“Under corona var danskerne nervøse for, at den danske regering ville komme med nye restriktioner for ind- og udrejse. Og nu kan vi se, at danskerne er blevet mere fortrøstningsfulde. Vi står over for en genåbning fra på tirsdag, der er meget positiv stemning i landet. Danskerne tør for alvor se længere ud i fremtiden lige nu, og det nyder vi rigtig godt af,” siger Mikkel Hansen til Radio4.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59