Nyhedsartikel

Langt flere danskere køber ferierejser

Lisa Linding og Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Danskerne bestiller ifølge rejsebureauerne flere ferier nu, end de har gjort de seneste to år under coronapandemien. Flere er især begyndt at bestille rejser til sommerferien.

Der er for alvor kommet gang i salget i rejsebranchen igen.

Flere rejsebureauer har oplevet, at danskerne har bestilt langt flere ferier, end de har gjort i lang tid.

Sammenligner man tal fra rejsebureauet TUI fra onsdag i den her uge med onsdag i sidste uge, så har bureauet solgt 83% flere rejser.

Og det kan mærkes, siger Mikkel Hansen, der kommunikationschef i TUI Danmark:

“Det betyder, at vi skal løbe lidt ekstra hurtigt og have alle mand på dæk. Der er noget at se til for vores sælgere i kundeservice. Men det er bare dejligt. Vi har ventet på det i lang tid, så vi nyder det,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med kommunikationschef i TUI Danmark, Mikkel Hansen:

Ifølge Mikkel Hansen er danskerne især blevet modigere i forhold til at bestille rejser flere måneder i forvejen.

“Vi kan se, at kunderne er blevet mere fortrøstningsfulde ved at bestille forud. Vi ser specielt for sommerrejser, at det er blevet populært at bestille. Det er egentlig lidt anderledes fra, hvad vi har oplevet under corona, hvor de sene bestillinger og ‘last minute’-rejser har fyldt allermest.”

Tidligere under coronapandemien har TUI oplevet, at de fleste kunder har købt ‘last minute’-rejser, som er rejser seks uger ud i fremtiden. Men ifølge TUIs tal fra januar er salget tredoblet i forhold december, hvis man kigger på sommerferierejser.

“Under corona var danskerne nervøse for, at den danske regering ville komme med nye restriktioner for ind- og udrejse. Og nu kan vi se, at danskerne er blevet mere fortrøstningsfulde. Vi står over for en genåbning fra på tirsdag, der er meget positiv stemning i landet. Danskerne tør for alvor se længere ud i fremtiden lige nu, og det nyder vi rigtig godt af,” siger Mikkel Hansen til Radio4.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet