Nyhedsartikel

Langt flere danskere køber ferierejser

Lisa Linding og Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Danskerne bestiller ifølge rejsebureauerne flere ferier nu, end de har gjort de seneste to år under coronapandemien. Flere er især begyndt at bestille rejser til sommerferien.

Der er for alvor kommet gang i salget i rejsebranchen igen.

Flere rejsebureauer har oplevet, at danskerne har bestilt langt flere ferier, end de har gjort i lang tid.

Sammenligner man tal fra rejsebureauet TUI fra onsdag i den her uge med onsdag i sidste uge, så har bureauet solgt 83% flere rejser.

Og det kan mærkes, siger Mikkel Hansen, der kommunikationschef i TUI Danmark:

“Det betyder, at vi skal løbe lidt ekstra hurtigt og have alle mand på dæk. Der er noget at se til for vores sælgere i kundeservice. Men det er bare dejligt. Vi har ventet på det i lang tid, så vi nyder det,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med kommunikationschef i TUI Danmark, Mikkel Hansen:

Ifølge Mikkel Hansen er danskerne især blevet modigere i forhold til at bestille rejser flere måneder i forvejen.

“Vi kan se, at kunderne er blevet mere fortrøstningsfulde ved at bestille forud. Vi ser specielt for sommerrejser, at det er blevet populært at bestille. Det er egentlig lidt anderledes fra, hvad vi har oplevet under corona, hvor de sene bestillinger og ‘last minute’-rejser har fyldt allermest.”

Tidligere under coronapandemien har TUI oplevet, at de fleste kunder har købt ‘last minute’-rejser, som er rejser seks uger ud i fremtiden. Men ifølge TUIs tal fra januar er salget tredoblet i forhold december, hvis man kigger på sommerferierejser.

“Under corona var danskerne nervøse for, at den danske regering ville komme med nye restriktioner for ind- og udrejse. Og nu kan vi se, at danskerne er blevet mere fortrøstningsfulde. Vi står over for en genåbning fra på tirsdag, der er meget positiv stemning i landet. Danskerne tør for alvor se længere ud i fremtiden lige nu, og det nyder vi rigtig godt af,” siger Mikkel Hansen til Radio4.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet