Nyhedsartikel

Langt flere danskere køber ferierejser

Lisa Linding og Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Danskerne bestiller ifølge rejsebureauerne flere ferier nu, end de har gjort de seneste to år under coronapandemien. Flere er især begyndt at bestille rejser til sommerferien.

Der er for alvor kommet gang i salget i rejsebranchen igen.

Flere rejsebureauer har oplevet, at danskerne har bestilt langt flere ferier, end de har gjort i lang tid.

Sammenligner man tal fra rejsebureauet TUI fra onsdag i den her uge med onsdag i sidste uge, så har bureauet solgt 83% flere rejser.

Og det kan mærkes, siger Mikkel Hansen, der kommunikationschef i TUI Danmark:

“Det betyder, at vi skal løbe lidt ekstra hurtigt og have alle mand på dæk. Der er noget at se til for vores sælgere i kundeservice. Men det er bare dejligt. Vi har ventet på det i lang tid, så vi nyder det,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med kommunikationschef i TUI Danmark, Mikkel Hansen:

Ifølge Mikkel Hansen er danskerne især blevet modigere i forhold til at bestille rejser flere måneder i forvejen.

“Vi kan se, at kunderne er blevet mere fortrøstningsfulde ved at bestille forud. Vi ser specielt for sommerrejser, at det er blevet populært at bestille. Det er egentlig lidt anderledes fra, hvad vi har oplevet under corona, hvor de sene bestillinger og ‘last minute’-rejser har fyldt allermest.”

Tidligere under coronapandemien har TUI oplevet, at de fleste kunder har købt ‘last minute’-rejser, som er rejser seks uger ud i fremtiden. Men ifølge TUIs tal fra januar er salget tredoblet i forhold december, hvis man kigger på sommerferierejser.

“Under corona var danskerne nervøse for, at den danske regering ville komme med nye restriktioner for ind- og udrejse. Og nu kan vi se, at danskerne er blevet mere fortrøstningsfulde. Vi står over for en genåbning fra på tirsdag, der er meget positiv stemning i landet. Danskerne tør for alvor se længere ud i fremtiden lige nu, og det nyder vi rigtig godt af,” siger Mikkel Hansen til Radio4.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet