Nyhedsartikel

Langt flere danskere køber ferierejser

Lisa Linding og Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Danskerne bestiller ifølge rejsebureauerne flere ferier nu, end de har gjort de seneste to år under coronapandemien. Flere er især begyndt at bestille rejser til sommerferien.

Der er for alvor kommet gang i salget i rejsebranchen igen.

Flere rejsebureauer har oplevet, at danskerne har bestilt langt flere ferier, end de har gjort i lang tid.

Sammenligner man tal fra rejsebureauet TUI fra onsdag i den her uge med onsdag i sidste uge, så har bureauet solgt 83% flere rejser.

Og det kan mærkes, siger Mikkel Hansen, der kommunikationschef i TUI Danmark:

“Det betyder, at vi skal løbe lidt ekstra hurtigt og have alle mand på dæk. Der er noget at se til for vores sælgere i kundeservice. Men det er bare dejligt. Vi har ventet på det i lang tid, så vi nyder det,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med kommunikationschef i TUI Danmark, Mikkel Hansen:

Ifølge Mikkel Hansen er danskerne især blevet modigere i forhold til at bestille rejser flere måneder i forvejen.

“Vi kan se, at kunderne er blevet mere fortrøstningsfulde ved at bestille forud. Vi ser specielt for sommerrejser, at det er blevet populært at bestille. Det er egentlig lidt anderledes fra, hvad vi har oplevet under corona, hvor de sene bestillinger og ‘last minute’-rejser har fyldt allermest.”

Tidligere under coronapandemien har TUI oplevet, at de fleste kunder har købt ‘last minute’-rejser, som er rejser seks uger ud i fremtiden. Men ifølge TUIs tal fra januar er salget tredoblet i forhold december, hvis man kigger på sommerferierejser.

“Under corona var danskerne nervøse for, at den danske regering ville komme med nye restriktioner for ind- og udrejse. Og nu kan vi se, at danskerne er blevet mere fortrøstningsfulde. Vi står over for en genåbning fra på tirsdag, der er meget positiv stemning i landet. Danskerne tør for alvor se længere ud i fremtiden lige nu, og det nyder vi rigtig godt af,” siger Mikkel Hansen til Radio4.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet