Nyhedsartikel

Lars Barfoed om K-exit: “Det føles rart”

Steffan Axelsen
stax@radio4.dk

Tidligere formand for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed har kappet båndene til partiet.

Udmeldelsen skyldes her og nu uenighed om den politiske linje, som Frederiksberg Kommune har ført.

Her var Lars Barfoeds kone, Helle Sjelle, kommunalbestyrelsesmedlem, men er nu også udmeldt.

– Der har den seneste tid været en udvikling på Frederiksberg Kommune, som var dråben, der fik bægeret til at flyde over, fortæller Lars Barfoed til Radio4-programmet Eksperimentet på Midten.

Her blev Lars Barfoed efterfølgende spurgt, om det udelukkende skyldes lokale forhold eller også landspolitiske emner som eksempelvis forbud mod koranafbrændinger, som Lars Barfoed – modsat Konservatives formand Søren Pape – er tilhænger af.

– Det er primært lokale forhold, der har været udslagsgivende. Men det kan være, at jeg på et senere tidspunkt får lyst til at sige noget om det landspolitiske, fortæller han i programmet.

Følelsen med at kappe samtlige bånd til det parti, han selv var formand for fra 2011-2014, er god, fortæller Lars Barfoed.

– Jeg er slet ikke trist. Tværtimod. Det er noget, der har bygget sig op gennem længere tid. Nu er jeg og min kone meldt ud, og det føles rart at lægge det hele bag os, siger han.

Lars Barfoed blev ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2015 og forlod efterfølgende dansk politik.

Siden stiftede han en rådgivervirksomhed og har også været direktør i et kommunikationsbureaus public affairs-afdeling. Fra 2017 til 2020 var han desuden bestyrelsesformand i Energinet.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet