Nyhedsartikel

Lars Boje Mathiesen er et skridt nærmere formandsposten i Nye Borgerlige

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Lars Boje Mathiesen er kommet et betydeligt skridt nærmere at kunne kalde sig ny formand for Nye Borgerlige efter næste folketingsvalg.

Det står fast, efter at partiet tirsdag eftermiddag har holdt et ekstraordinært generalforsamling for hovedbestyrelsens medlemmer.

Her meldte Lars Boje Mathiesen sit kandidatur til formandskabet som den eneste kandidat.

Og det kom ikke som en overraskelse for Rune Bønnelykke, der er bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges hovedbestyrelse, og derfor også sad med ved mødet.

“Lars har været med fra start og eftersom Pernille vil give faklen videre, så er han jo en af de naturlige arvtagere til formandsposten”, siger han til Radio4.

Udover at sige tillykke til Lars Boje Mathiesen gik det meste af tiden til mødet ifølge Rune Bønnelykke med planlægning af et ekstraordinært årsmøde.

“Det er ikke helt nemt, når det skal afholdes så hurtigt. Der er alligevel nogle mennesker, der skal stuves sammen. Umiddelbart ser det ud til at vi lander i Fredericia d. 7.”, siger han.

Det er d. 7. februar, at mødet finder sted, og det er her partiets nye formand bliver valgt.

Radio4 har været i kort kontakt med Lars Boje Mathiesen, som bekræfter sit kandidatur og ser frem til mødet den 7. februar.

Du kan høre Lars Boje Mathiesen uddybe i Radio4 Morgen onsdag morgen klokken 8:34.

 

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet