Nyhedsartikel

Lars Boje Mathiesen er et skridt nærmere formandsposten i Nye Borgerlige

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Lars Boje Mathiesen er kommet et betydeligt skridt nærmere at kunne kalde sig ny formand for Nye Borgerlige efter næste folketingsvalg.

Det står fast, efter at partiet tirsdag eftermiddag har holdt et ekstraordinært generalforsamling for hovedbestyrelsens medlemmer.

Her meldte Lars Boje Mathiesen sit kandidatur til formandskabet som den eneste kandidat.

Og det kom ikke som en overraskelse for Rune Bønnelykke, der er bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges hovedbestyrelse, og derfor også sad med ved mødet.

“Lars har været med fra start og eftersom Pernille vil give faklen videre, så er han jo en af de naturlige arvtagere til formandsposten”, siger han til Radio4.

Udover at sige tillykke til Lars Boje Mathiesen gik det meste af tiden til mødet ifølge Rune Bønnelykke med planlægning af et ekstraordinært årsmøde.

“Det er ikke helt nemt, når det skal afholdes så hurtigt. Der er alligevel nogle mennesker, der skal stuves sammen. Umiddelbart ser det ud til at vi lander i Fredericia d. 7.”, siger han.

Det er d. 7. februar, at mødet finder sted, og det er her partiets nye formand bliver valgt.

Radio4 har været i kort kontakt med Lars Boje Mathiesen, som bekræfter sit kandidatur og ser frem til mødet den 7. februar.

Du kan høre Lars Boje Mathiesen uddybe i Radio4 Morgen onsdag morgen klokken 8:34.

 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet