Lea skal bære mundbind på gymnasiet: Jeg har delte meninger om det

(ARKIV) Mundbind sælges fra Nordic Health på Store Kongensgade i København, fredag den 31. januar 2020. I midten af marts anbefalede ti lande mundbind som en effektiv måde at begrænse spredning af coronavirus. Siden er det blevet anbefalingen i 130 lande. Det skriver Ritzau, søndag den 19. juli 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

11. august 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Når 3.g’er Lea Schouw Jensen møder ind til første dag i det nye skoleår på Roskilde Katedralskole i morgen, skal hun have mundbind med i tasken.

Gymnasiet har indført et krav om, at skolens elever og medarbejdere skal bære mundbind på skolens område, når de forlader klasselokalet.

Det oplyser skolen i et brev på deres hjemmeside, skriver Ekstra Bladet.

Eleverne skal gå med mundbind, når de opholder sig på fællesarealer, og når de går til og fra undervisning.

3.g’er Lea Schouw Jensen kan godt forstå, at skolens ledelse vil være påpasselige. Men hun er ikke sikker på, at kravet om mundbind sikrer eleverne optimalt.

”Jeg har lidt delte meninger om det. Jeg synes, det er fint, at de laver tiltag. Men jeg kan godt være nervøs for, at det bliver mere symbolsk, end at det rent faktisk beskytter,” siger Lea Schouw Jensen til Radio4 Morgen.

”For eksempel behøver mundbindene ikke være medicinsk godkendt,” siger hun.

Roskilde Katedralskole har tidligere haft udbrud af coronavirus, da fem elever blev smittet efter en tur til Sverige i deres fritid.

Lea Schouw Jensen kan også godt forstå, at ledelsen er opmærksomme på at mindske smittespredningen på skolen.

”Jeg tror også, det er for at vise omgivelserne, at man tager det seriøst. Det er en fin symbolsk handling på nogle måder. Det kan jo være, der sidder nogen og er bange for, at deres mor, lillesøster eller bedstemor bliver smittet af noget, man har taget med hjem fra skole,” siger hun til Radio4 Morgen.

Skolen deler et vist antal mundbind ud ved skolestart. Men opfordringen lyder, at eleverne selv bør investere i engangsmundbind – eller nogle af stof.

Men det kan hurtigt blive en udgift, mener Lea Schouw Jensen.

”Nu er det jo ikke noget, der er påbudt af staten, så jeg synes, det er lidt ærgerligt, at skolen ikke stiller mundbind til rådighed. Jeg tror, der er nogle, der ikke har lyst til at skulle ud og investere en masse penge i det. Især, hvis det er et længerevarende påbud,” siger hun.

Du kan høre hele interviewet med Lea Schouw Jensen i Radio4 Morgen her:

 

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

09:00
09:05