Nyhedsartikel

Lektor: Ruslands angreb på Ukraine er en invasion

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Rusland er ved at invadere det østlige Ukraine. Det vurderer lektor ved Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jakobsen, som Radio4 har talt med her til morgen.

”Det lyder på det, som vi kan se, som om at de (russerne, red.) i hvert fald går ind med landstyrker nu i det østlige Ukraine. Det er svært at finde ud af, hvad der ellers sker. Der er missilangreb forskellige steder, men ind til videre ser det ud som en invasion af landjord i det Østlige Ukraine. Så er det en invasion,” siger han.

Prorussiske separatiststyrker har samtidig iværksat massive angreb på ukrainske styrker i den østukrainske by Donetsk. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge Reuters.

Der er angreb flere steder – ikke alle angreb er bekræftet. Der er meldinger om brag og eksplosioner ved en lang række byer. Det gælder blandt andet hovedstaden Kiev, Kharkiv, Kramatorsk, Odessa og Mariupol.

Militære faciliteter i hovedstaden Kiev og byen Kharkiv er blevet udsat for missilangreb, skriver Reuters.

Det er alle tegn på, at russerne er i gang med et større angreb på Ukraine, lyder konklusionen fra Peter Viggo Jacobsen.

”De laver missilangreb på kommandosystemer og andet. De prøver at lamme Ukraines evne til at styre deres soldater og give dem ordre fra centralt hold. Det er også den måde USA typisk indleder sine krige på med massive missilangreb for at ramme kommunikationscentre og andre vigtige ting,” siger Peter Viggo Jakobsen.

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet