Nyhedsartikel

Lektor: Wagner-lederens død var forventelig

Onsdag styrtede et fly ifølge russiske luftfartsmyndigheder ned nord for Moskva.

En af de omkomne i flystyrtet var blandt andet den meget omtalte leder af lejehæren Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin.

Han blev særligt kendt, da han den 24. juni tog sin hær og marcherede mod Moskva.

Dengang sluttede konflikten mellem Jevgenij Prigozjin og Vladimir Putin med, at Jevgenij Prigozjin kunne undgå strafforfølgelse af oprøret ved at tage til Hviderusland og blive der.

Dengang sagde lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, at han ville blive meget overrasket, hvis ikke Jevgenij Prigozjin kom ud for en ulykke efter kort tid. Og det er nu sket.

Det er endnu uvist, hvorfor flyet styrtede ned, men spørger man Peter Viggo Jakobsen, så peger pilen mod Rusland.

“Hvis man ser på videoen af flyet, der falder til jorden, så ligner det meget kraftigt et fly, som er blevet ramt af noget udefra. Det kan være et missil eller maskinpistolsild. Så mon ikke at det var Putins tak for oprøret,” lyder det fra Peter Viggo Jakobsen.

Lyt til hele interviewet med Peter Viggo Jakobsen her: 

Han uddyber, at Vladimir Putin før har prøvet at skille sig af med personer, som udfordrer hans magt i Rusland.

“Putin har en stolt tradition for at slå forrædere og rivaler ihjel. Hvis du sætter dig op mod Putin, så bliver du enten aflivet, smidt i fængsel eller også sker der noget andet grimt for dig og din familie.”

Der var i alt ti personer ombord på flyet, som styrtede ned, heriblandt også den russiske soldat og grundlægger Wagner-gruppen Dmitrij Utkin. Ifølge russiske luftfartsmyndigheder er alle ombord døde.

 

Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet