Nyhedsartikel

Leonora Christina Skov: ”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre”

”Kan du ikke bare høre Enya?”

Sådan reagerede forfatter Leonora Christina Skovs forældre, da hun som ung begyndte at høre Tori Amos. Hun voksede op i Helsinge i et hjem, der var ikke kunstnerisk.

”Mine forældre var overhovedet ikke musikinteresserede. Faktisk var det så galt, at min mor blev tvunget til at spille klaver, da hun voksede op. Så jeg måtte ikke spille klaver,” fortæller Leonora Christina Skov.

Derfor blev Leonoras ungdomsoprør at spille trompet – og høre Tori Amos.

”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre.”

Særligt Tori Amos’ album Boys For Pele fik stor betydning for forfatteren. Og gennem det album giver hun et indblik i sine voldsomme teenage-oplevelser i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter.

Leonora Christina Skov var 20 år, da Boys For Pele udkom. Hun var lige flyttet fra sit barndomshjem og skulle til stå på egne ben i København. Men det var også på det tidspunkt, hun fik besked om, at hendes bedste veninde var død af et hjertestop under en ferie i Spanien.

Den begivenhed og Tori Amos’ plade blev livsomvæltende for hende. Og hun begyndte at løsrive sig mere og mere fra sin barndom i Helsinge og fra sin egen familie, der sammenlignede homoseksualitet med pædofili og hendes mor truede med at begå selvmord, hvis Leonora sprang ud som homoseksuel.

Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange.

Hør hende i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter:

 

Hør også Brian Holm om Thin Lizzy-albummet ”Bad Reputation”.

Eller hør TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark om Stone Temple Pilots debutalbum ”Core”.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet