Nyhedsartikel

Leonora Christina Skov: ”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre”

”Kan du ikke bare høre Enya?”

Sådan reagerede forfatter Leonora Christina Skovs forældre, da hun som ung begyndte at høre Tori Amos. Hun voksede op i Helsinge i et hjem, der var ikke kunstnerisk.

”Mine forældre var overhovedet ikke musikinteresserede. Faktisk var det så galt, at min mor blev tvunget til at spille klaver, da hun voksede op. Så jeg måtte ikke spille klaver,” fortæller Leonora Christina Skov.

Derfor blev Leonoras ungdomsoprør at spille trompet – og høre Tori Amos.

”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre.”

Særligt Tori Amos’ album Boys For Pele fik stor betydning for forfatteren. Og gennem det album giver hun et indblik i sine voldsomme teenage-oplevelser i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter.

Leonora Christina Skov var 20 år, da Boys For Pele udkom. Hun var lige flyttet fra sit barndomshjem og skulle til stå på egne ben i København. Men det var også på det tidspunkt, hun fik besked om, at hendes bedste veninde var død af et hjertestop under en ferie i Spanien.

Den begivenhed og Tori Amos’ plade blev livsomvæltende for hende. Og hun begyndte at løsrive sig mere og mere fra sin barndom i Helsinge og fra sin egen familie, der sammenlignede homoseksualitet med pædofili og hendes mor truede med at begå selvmord, hvis Leonora sprang ud som homoseksuel.

Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange.

Hør hende i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter:

 

Hør også Brian Holm om Thin Lizzy-albummet ”Bad Reputation”.

Eller hør TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark om Stone Temple Pilots debutalbum ”Core”.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet