Nyhedsartikel

Leonora Christina Skov: ”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre”

”Kan du ikke bare høre Enya?”

Sådan reagerede forfatter Leonora Christina Skovs forældre, da hun som ung begyndte at høre Tori Amos. Hun voksede op i Helsinge i et hjem, der var ikke kunstnerisk.

”Mine forældre var overhovedet ikke musikinteresserede. Faktisk var det så galt, at min mor blev tvunget til at spille klaver, da hun voksede op. Så jeg måtte ikke spille klaver,” fortæller Leonora Christina Skov.

Derfor blev Leonoras ungdomsoprør at spille trompet – og høre Tori Amos.

”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre.”

Særligt Tori Amos’ album Boys For Pele fik stor betydning for forfatteren. Og gennem det album giver hun et indblik i sine voldsomme teenage-oplevelser i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter.

Leonora Christina Skov var 20 år, da Boys For Pele udkom. Hun var lige flyttet fra sit barndomshjem og skulle til stå på egne ben i København. Men det var også på det tidspunkt, hun fik besked om, at hendes bedste veninde var død af et hjertestop under en ferie i Spanien.

Den begivenhed og Tori Amos’ plade blev livsomvæltende for hende. Og hun begyndte at løsrive sig mere og mere fra sin barndom i Helsinge og fra sin egen familie, der sammenlignede homoseksualitet med pædofili og hendes mor truede med at begå selvmord, hvis Leonora sprang ud som homoseksuel.

Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange.

Hør hende i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter:

 

Hør også Brian Holm om Thin Lizzy-albummet ”Bad Reputation”.

Eller hør TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark om Stone Temple Pilots debutalbum ”Core”.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet