Nyhedsartikel

Leonora Christina Skov: ”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre”

”Kan du ikke bare høre Enya?”

Sådan reagerede forfatter Leonora Christina Skovs forældre, da hun som ung begyndte at høre Tori Amos. Hun voksede op i Helsinge i et hjem, der var ikke kunstnerisk.

”Mine forældre var overhovedet ikke musikinteresserede. Faktisk var det så galt, at min mor blev tvunget til at spille klaver, da hun voksede op. Så jeg måtte ikke spille klaver,” fortæller Leonora Christina Skov.

Derfor blev Leonoras ungdomsoprør at spille trompet – og høre Tori Amos.

”Det var nok lidt et ’fuck you’ til mine forældre.”

Særligt Tori Amos’ album Boys For Pele fik stor betydning for forfatteren. Og gennem det album giver hun et indblik i sine voldsomme teenage-oplevelser i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter.

Leonora Christina Skov var 20 år, da Boys For Pele udkom. Hun var lige flyttet fra sit barndomshjem og skulle til stå på egne ben i København. Men det var også på det tidspunkt, hun fik besked om, at hendes bedste veninde var død af et hjertestop under en ferie i Spanien.

Den begivenhed og Tori Amos’ plade blev livsomvæltende for hende. Og hun begyndte at løsrive sig mere og mere fra sin barndom i Helsinge og fra sin egen familie, der sammenlignede homoseksualitet med pædofili og hendes mor truede med at begå selvmord, hvis Leonora sprang ud som homoseksuel.

Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange.

Hør hende i ’Portrætalbum’ med Anders Bøtter:

 

Hør også Brian Holm om Thin Lizzy-albummet ”Bad Reputation”.

Eller hør TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark om Stone Temple Pilots debutalbum ”Core”.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet