Nyhedsartikel

Liberal Alliance går frem men kan ikke gå på vandet

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er fremgang til Liberal Alliance og store hyldester til partileder Alex Vanopslagh på landsmødet i dag, og en ny rekord i antal medlemmer på 5577. Flere meningsmålinger har den sidste tid gjort partiet til det største i blå blok, og partiet har 14 mandater i Folketinget. I dag har formanden for ungdomspartiet i Liberal Alliance, Simon Fending Olsen, kaldt fremgangen “det største comeback siden Jesus”.

Men selv om det går rigtig godt på mange fronter, kan partiet ikke gå på vandet.

– Det kan de trods alt ikke, og det ved partileder Alex Vanopslagh også godt, og han advarede også i sin tale imod, at de bliver for selvfede, siger politisk redaktør Thomas Larsen på Radio4.

– Han er også godt klar over, at selv om det går godt for Liberal Alliance, så er det stadigvæk sådan, at det er en flertalsregering, som svinger taktstokken i dansk politik, og han kan også se, at Venstre og Moderaterne er skiftet over og er blevet samarbejdspartnere med Socialdemokratiet.

Thomas Larsen vurderer, at det er vigtigt, at Alex Vanopslagh balancerer mellem at profilere sit parti og samtidig søger indflydelse i forhandlingslokalerne, så han kan være med til at skabe konkrete resultater.

Hør mere af hans analyse i nyhederne her:

 

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet