Liberal Alliance går frem men kan ikke gå på vandet

Skrevet af

15. april 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Der er fremgang til Liberal Alliance og store hyldester til partileder Alex Vanopslagh på landsmødet i dag, og en ny rekord i antal medlemmer på 5577. Flere meningsmålinger har den sidste tid gjort partiet til det største i blå blok, og partiet har 14 mandater i Folketinget. I dag har formanden for ungdomspartiet i Liberal Alliance, Simon Fending Olsen, kaldt fremgangen “det største comeback siden Jesus”.

Men selv om det går rigtig godt på mange fronter, kan partiet ikke gå på vandet.

– Det kan de trods alt ikke, og det ved partileder Alex Vanopslagh også godt, og han advarede også i sin tale imod, at de bliver for selvfede, siger politisk redaktør Thomas Larsen på Radio4.

– Han er også godt klar over, at selv om det går godt for Liberal Alliance, så er det stadigvæk sådan, at det er en flertalsregering, som svinger taktstokken i dansk politik, og han kan også se, at Venstre og Moderaterne er skiftet over og er blevet samarbejdspartnere med Socialdemokratiet.

Thomas Larsen vurderer, at det er vigtigt, at Alex Vanopslagh balancerer mellem at profilere sit parti og samtidig søger indflydelse i forhandlingslokalerne, så han kan være med til at skabe konkrete resultater.

Hør mere af hans analyse i nyhederne her:

 

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

20:05
21:00