Nyhedsartikel

Liselott Blixt til Inger Støjberg: Jeg vil være sundhedsordfører

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er sidste chance for indlevere et partinavn til Indenrigs- og Boligministeriet, hvis det skal nå at blive godkendt inden et folketingsvalg i efteråret.

Allerede nu er der to navne indleveret – henholdsvis ‘Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg’ og ‘Danske værdier – Inger Støjberg’

Selv siger Inger Støjberg til Ritzau, at det ikke er hende som har ansøgt om navnene, selvom de bærer hendes navn.

Men alligevel er spørgsmålet, om Inger Støjberg bruger dagen i dag til at præsentere et nyt parti.

En af dem, der venter i spænding, er Liselott Blixt, som er løsgænger i folketinget, efter hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar.

“De udmeldinger hun har haft indtil videre kan jeg da godt se mig selv i. Jeg venter spændt på, at der sker noget og så håber jeg, at Inger ringer til mig,” siger Liselott Blixt til Radio4.

Og hvis Inger Støjberg ringer, håber Liselott Blixt hun igen kan få lov til at være sundhedsordfører, som hun også var i Dansk Folkeparti.

Vi har også talt med Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, som begge forlod Dansk Folkeparti i februar. De venter også i spænding på et parti med Inger Støjberg i spidsen.

“Man skal kunne se sig selv i et politisk program og ikke bare i et menneske, men de anskueligheder jeg har flugter ganske pænt med de ting Inger har meldt ud indtil videre,” siger Hans Kristian Skibby til Radio4.

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er det ikke kun de tre afhoppere fra Dansk Folkeparti, der venter i spænding.

“Jeg tror, der er rigtig mange tidligere medlemmer i Dansk Folkeparti og vælgere i hele landet, der følger det her ekstremt tæt” siger han.

Han mener, at mange tidligere DF’ere er blevet hjemløse og ser Inger Støjberg som en politisk helteskikkelse.

Hør interviewet med Thomas Larsen, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby lige her: 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet