Nyhedsartikel

Liselott Blixt til Inger Støjberg: Jeg vil være sundhedsordfører

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er sidste chance for indlevere et partinavn til Indenrigs- og Boligministeriet, hvis det skal nå at blive godkendt inden et folketingsvalg i efteråret.

Allerede nu er der to navne indleveret – henholdsvis ‘Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg’ og ‘Danske værdier – Inger Støjberg’

Selv siger Inger Støjberg til Ritzau, at det ikke er hende som har ansøgt om navnene, selvom de bærer hendes navn.

Men alligevel er spørgsmålet, om Inger Støjberg bruger dagen i dag til at præsentere et nyt parti.

En af dem, der venter i spænding, er Liselott Blixt, som er løsgænger i folketinget, efter hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar.

“De udmeldinger hun har haft indtil videre kan jeg da godt se mig selv i. Jeg venter spændt på, at der sker noget og så håber jeg, at Inger ringer til mig,” siger Liselott Blixt til Radio4.

Og hvis Inger Støjberg ringer, håber Liselott Blixt hun igen kan få lov til at være sundhedsordfører, som hun også var i Dansk Folkeparti.

Vi har også talt med Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, som begge forlod Dansk Folkeparti i februar. De venter også i spænding på et parti med Inger Støjberg i spidsen.

“Man skal kunne se sig selv i et politisk program og ikke bare i et menneske, men de anskueligheder jeg har flugter ganske pænt med de ting Inger har meldt ud indtil videre,” siger Hans Kristian Skibby til Radio4.

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er det ikke kun de tre afhoppere fra Dansk Folkeparti, der venter i spænding.

“Jeg tror, der er rigtig mange tidligere medlemmer i Dansk Folkeparti og vælgere i hele landet, der følger det her ekstremt tæt” siger han.

Han mener, at mange tidligere DF’ere er blevet hjemløse og ser Inger Støjberg som en politisk helteskikkelse.

Hør interviewet med Thomas Larsen, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby lige her: 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet