Nyhedsartikel

Liselott Blixt til Inger Støjberg: Jeg vil være sundhedsordfører

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er sidste chance for indlevere et partinavn til Indenrigs- og Boligministeriet, hvis det skal nå at blive godkendt inden et folketingsvalg i efteråret.

Allerede nu er der to navne indleveret – henholdsvis ‘Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg’ og ‘Danske værdier – Inger Støjberg’

Selv siger Inger Støjberg til Ritzau, at det ikke er hende som har ansøgt om navnene, selvom de bærer hendes navn.

Men alligevel er spørgsmålet, om Inger Støjberg bruger dagen i dag til at præsentere et nyt parti.

En af dem, der venter i spænding, er Liselott Blixt, som er løsgænger i folketinget, efter hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar.

“De udmeldinger hun har haft indtil videre kan jeg da godt se mig selv i. Jeg venter spændt på, at der sker noget og så håber jeg, at Inger ringer til mig,” siger Liselott Blixt til Radio4.

Og hvis Inger Støjberg ringer, håber Liselott Blixt hun igen kan få lov til at være sundhedsordfører, som hun også var i Dansk Folkeparti.

Vi har også talt med Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, som begge forlod Dansk Folkeparti i februar. De venter også i spænding på et parti med Inger Støjberg i spidsen.

“Man skal kunne se sig selv i et politisk program og ikke bare i et menneske, men de anskueligheder jeg har flugter ganske pænt med de ting Inger har meldt ud indtil videre,” siger Hans Kristian Skibby til Radio4.

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er det ikke kun de tre afhoppere fra Dansk Folkeparti, der venter i spænding.

“Jeg tror, der er rigtig mange tidligere medlemmer i Dansk Folkeparti og vælgere i hele landet, der følger det her ekstremt tæt” siger han.

Han mener, at mange tidligere DF’ere er blevet hjemløse og ser Inger Støjberg som en politisk helteskikkelse.

Hør interviewet med Thomas Larsen, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby lige her: 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet