Nyhedsartikel

Liselott Blixt til Inger Støjberg: Jeg vil være sundhedsordfører

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er sidste chance for indlevere et partinavn til Indenrigs- og Boligministeriet, hvis det skal nå at blive godkendt inden et folketingsvalg i efteråret.

Allerede nu er der to navne indleveret – henholdsvis ‘Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg’ og ‘Danske værdier – Inger Støjberg’

Selv siger Inger Støjberg til Ritzau, at det ikke er hende som har ansøgt om navnene, selvom de bærer hendes navn.

Men alligevel er spørgsmålet, om Inger Støjberg bruger dagen i dag til at præsentere et nyt parti.

En af dem, der venter i spænding, er Liselott Blixt, som er løsgænger i folketinget, efter hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar.

“De udmeldinger hun har haft indtil videre kan jeg da godt se mig selv i. Jeg venter spændt på, at der sker noget og så håber jeg, at Inger ringer til mig,” siger Liselott Blixt til Radio4.

Og hvis Inger Støjberg ringer, håber Liselott Blixt hun igen kan få lov til at være sundhedsordfører, som hun også var i Dansk Folkeparti.

Vi har også talt med Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, som begge forlod Dansk Folkeparti i februar. De venter også i spænding på et parti med Inger Støjberg i spidsen.

“Man skal kunne se sig selv i et politisk program og ikke bare i et menneske, men de anskueligheder jeg har flugter ganske pænt med de ting Inger har meldt ud indtil videre,” siger Hans Kristian Skibby til Radio4.

Ifølge politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen, er det ikke kun de tre afhoppere fra Dansk Folkeparti, der venter i spænding.

“Jeg tror, der er rigtig mange tidligere medlemmer i Dansk Folkeparti og vælgere i hele landet, der følger det her ekstremt tæt” siger han.

Han mener, at mange tidligere DF’ere er blevet hjemløse og ser Inger Støjberg som en politisk helteskikkelse.

Hør interviewet med Thomas Larsen, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby lige her: 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet