Nyhedsartikel

Liz Truss går af som britisk premierminister og partileder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Hun holdt ikke længe på posten, Liz Truss blev britisk premierminister den 6. september og har i dag meldt sin afgang.

Hendes tid har været stormfuld, og kritikken har haglet ned over Liz Truss – især hendes økonomiske planer. I eftermiddag annoncerede hun på et pressemøde, at hun går af som premierminister og som partileder for De Konservative.

Det har sat gang i rygterne om, hvem der bliver den næste britiske premierminister, og her bliver den tidligere skandaleramte premierminister Boris Johnson nævnt.

Bookmakernes favorit er dog den tidligere finansminister Rishi Sunak, skriver Sky News. Han tabte afstemningen i De Konservative om at blive premierminister til Liz Truss.

Et andet bud er den nuværende finansminister Jeremy Hunt, der også ligger højt på bookmakernes liste, men han afviser, at han vil gå efter posten som premierminister, erfarer den politiske redaktør på Sky News.

Oppositionspartiet Labour opfordrer til nyvalg i Storbritannien – fortæller deres leder Kier Starmer ifølge Sky News. Ifølge ham har Det Konservative Parti “vist, at de ikke længere har mandat til at regere.”

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, siger, det ikke er uventet, at Liz Truss trækker sig og spår ikke De Konservative store chancer ved et kommende valg.

Hør ham i vores nyheder og Aftenradio klokken 20-21, hvor han kommer med sin vurdering af, hvad der kommer til at ske i Storbritannien.

Foto: Li Ying Xinhua/Xinhua/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet