Nyhedsartikel

Liz Truss går af som britisk premierminister og partileder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Hun holdt ikke længe på posten, Liz Truss blev britisk premierminister den 6. september og har i dag meldt sin afgang.

Hendes tid har været stormfuld, og kritikken har haglet ned over Liz Truss – især hendes økonomiske planer. I eftermiddag annoncerede hun på et pressemøde, at hun går af som premierminister og som partileder for De Konservative.

Det har sat gang i rygterne om, hvem der bliver den næste britiske premierminister, og her bliver den tidligere skandaleramte premierminister Boris Johnson nævnt.

Bookmakernes favorit er dog den tidligere finansminister Rishi Sunak, skriver Sky News. Han tabte afstemningen i De Konservative om at blive premierminister til Liz Truss.

Et andet bud er den nuværende finansminister Jeremy Hunt, der også ligger højt på bookmakernes liste, men han afviser, at han vil gå efter posten som premierminister, erfarer den politiske redaktør på Sky News.

Oppositionspartiet Labour opfordrer til nyvalg i Storbritannien – fortæller deres leder Kier Starmer ifølge Sky News. Ifølge ham har Det Konservative Parti “vist, at de ikke længere har mandat til at regere.”

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, siger, det ikke er uventet, at Liz Truss trækker sig og spår ikke De Konservative store chancer ved et kommende valg.

Hør ham i vores nyheder og Aftenradio klokken 20-21, hvor han kommer med sin vurdering af, hvad der kommer til at ske i Storbritannien.

Foto: Li Ying Xinhua/Xinhua/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet