Nyhedsartikel

Liz Truss går af som britisk premierminister og partileder

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Hun holdt ikke længe på posten, Liz Truss blev britisk premierminister den 6. september og har i dag meldt sin afgang.

Hendes tid har været stormfuld, og kritikken har haglet ned over Liz Truss – især hendes økonomiske planer. I eftermiddag annoncerede hun på et pressemøde, at hun går af som premierminister og som partileder for De Konservative.

Det har sat gang i rygterne om, hvem der bliver den næste britiske premierminister, og her bliver den tidligere skandaleramte premierminister Boris Johnson nævnt.

Bookmakernes favorit er dog den tidligere finansminister Rishi Sunak, skriver Sky News. Han tabte afstemningen i De Konservative om at blive premierminister til Liz Truss.

Et andet bud er den nuværende finansminister Jeremy Hunt, der også ligger højt på bookmakernes liste, men han afviser, at han vil gå efter posten som premierminister, erfarer den politiske redaktør på Sky News.

Oppositionspartiet Labour opfordrer til nyvalg i Storbritannien – fortæller deres leder Kier Starmer ifølge Sky News. Ifølge ham har Det Konservative Parti “vist, at de ikke længere har mandat til at regere.”

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, siger, det ikke er uventet, at Liz Truss trækker sig og spår ikke De Konservative store chancer ved et kommende valg.

Hør ham i vores nyheder og Aftenradio klokken 20-21, hvor han kommer med sin vurdering af, hvad der kommer til at ske i Storbritannien.

Foto: Li Ying Xinhua/Xinhua/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet