Nyhedsartikel

Løkke: Danmark er bedre tjent med kompromisser end ultimative krav

Lars Løkke skriver, at han ser frem til onsdag at fortælle, hvad SVM-regeringen er blevet enige om.

Den kommende SVM-regering bliver med deltagelse af hans nye parti, Moderaterne.

Det oplyste kommende statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften på Amalienborg.

Allerede tilbage i valgkampen til folketingsvalget i 2019 luftede Lars Løkke første gang sin idé om en bred regering.

– For snart fire år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde hen over midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end ultimative krav, skriver Lars Løkke på Facebook.

– Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde om.

Det får han lejlighed til onsdag, hvor der klokken 12 afholdes et pressemøde. Her vil Mette Frederiksen, Lars Løkke og Jakob Ellemann-Jensen (V) fortælle nærmere om det nye regeringsgrundlag.

Først torsdag vil den nye regering blive officielt præsenteret på Amalienborg heriblandt det nye ministerhold.

Hør de første analyser og reaktioner på den nye regering her:

Ved folketingsvalget 1. november formåede Lars Løkke og Moderaterne at blive Folketingets tredjestørste parti. 9,3 procent af vælgerne stemte på partiet, hvilket gav 16 mandater.

De 16 mandater sammensat med Socialdemokratiet og Venstres giver 89 mandater i alt.

Med bare ét nordatlantisk mandat lagt oven i giver det et flertal og Danmark får dermed en flertalsregering, hvilket der ikke er tradition for.

Mette Frederiksen pointerede dog tirsdag aften efter hendes besøg ved dronningen, at den brede regering vil samarbejde endnu bredere.

– Vi vil selvfølgelig respektere alle gældende forlig, men vi vil mere end det.

– Derfor vil vi aktivt afsøge og afdække, om vi kan lave bredere flertal, end det flertal som vi repræsenterer i kraft af os selv, sagde hun.

/ritzau/

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet