Nyhedsartikel

Løkke: Danmark er bedre tjent med kompromisser end ultimative krav

Lars Løkke skriver, at han ser frem til onsdag at fortælle, hvad SVM-regeringen er blevet enige om.

Den kommende SVM-regering bliver med deltagelse af hans nye parti, Moderaterne.

Det oplyste kommende statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften på Amalienborg.

Allerede tilbage i valgkampen til folketingsvalget i 2019 luftede Lars Løkke første gang sin idé om en bred regering.

– For snart fire år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde hen over midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end ultimative krav, skriver Lars Løkke på Facebook.

– Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde om.

Det får han lejlighed til onsdag, hvor der klokken 12 afholdes et pressemøde. Her vil Mette Frederiksen, Lars Løkke og Jakob Ellemann-Jensen (V) fortælle nærmere om det nye regeringsgrundlag.

Først torsdag vil den nye regering blive officielt præsenteret på Amalienborg heriblandt det nye ministerhold.

Hør de første analyser og reaktioner på den nye regering her:

Ved folketingsvalget 1. november formåede Lars Løkke og Moderaterne at blive Folketingets tredjestørste parti. 9,3 procent af vælgerne stemte på partiet, hvilket gav 16 mandater.

De 16 mandater sammensat med Socialdemokratiet og Venstres giver 89 mandater i alt.

Med bare ét nordatlantisk mandat lagt oven i giver det et flertal og Danmark får dermed en flertalsregering, hvilket der ikke er tradition for.

Mette Frederiksen pointerede dog tirsdag aften efter hendes besøg ved dronningen, at den brede regering vil samarbejde endnu bredere.

– Vi vil selvfølgelig respektere alle gældende forlig, men vi vil mere end det.

– Derfor vil vi aktivt afsøge og afdække, om vi kan lave bredere flertal, end det flertal som vi repræsenterer i kraft af os selv, sagde hun.

/ritzau/

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet