Nyhedsartikel

Løkke: Danmark er bedre tjent med kompromisser end ultimative krav

Lars Løkke skriver, at han ser frem til onsdag at fortælle, hvad SVM-regeringen er blevet enige om.

Den kommende SVM-regering bliver med deltagelse af hans nye parti, Moderaterne.

Det oplyste kommende statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften på Amalienborg.

Allerede tilbage i valgkampen til folketingsvalget i 2019 luftede Lars Løkke første gang sin idé om en bred regering.

– For snart fire år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde hen over midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end ultimative krav, skriver Lars Løkke på Facebook.

– Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde om.

Det får han lejlighed til onsdag, hvor der klokken 12 afholdes et pressemøde. Her vil Mette Frederiksen, Lars Løkke og Jakob Ellemann-Jensen (V) fortælle nærmere om det nye regeringsgrundlag.

Først torsdag vil den nye regering blive officielt præsenteret på Amalienborg heriblandt det nye ministerhold.

Hør de første analyser og reaktioner på den nye regering her:

Ved folketingsvalget 1. november formåede Lars Løkke og Moderaterne at blive Folketingets tredjestørste parti. 9,3 procent af vælgerne stemte på partiet, hvilket gav 16 mandater.

De 16 mandater sammensat med Socialdemokratiet og Venstres giver 89 mandater i alt.

Med bare ét nordatlantisk mandat lagt oven i giver det et flertal og Danmark får dermed en flertalsregering, hvilket der ikke er tradition for.

Mette Frederiksen pointerede dog tirsdag aften efter hendes besøg ved dronningen, at den brede regering vil samarbejde endnu bredere.

– Vi vil selvfølgelig respektere alle gældende forlig, men vi vil mere end det.

– Derfor vil vi aktivt afsøge og afdække, om vi kan lave bredere flertal, end det flertal som vi repræsenterer i kraft af os selv, sagde hun.

/ritzau/

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet