Lungeforeningen: Regeringen bør gribe ind overfor sygeplejerskernes strejke

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, da forligsmanden, Dansk Sygeplejeråd (DSR) og arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening mødes i Forligsinstitutionen i København fredag den 7. maj 2021. Det sker, efter sygeplejerskerne stemte med et snævert nej til et overenskomstforlig, som fagforeningen havde forhandlet hjem med arbejdsgiverne. Første møde i Forligsen fandt sted 28. april. Sygeplejerskerne har varslet strejke med start 21. maj.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

13. juli 2021

Sygeplejerskestrejken kommer fra august til at omfatte 5500 sygeplejerske efter Dansk Sygeplejeråd meldte en udvidelse af strejken ud i går.

Ifølge Lungeforeningens formand, Torben Mogensen, er den nuværende strejke et godt eksempel på, at den danske model er forældet. Derfor mener han, det bedste ville være, at politikerne greb ind i konflikten mellem de danske sygeplejesker og regionerne.

“Jeg tror ikke, man kommer udenom et indgreb fra regeringen i den her konflikt. Jeg tror simpelthen ikke på, at forhandlerne kan blive enige, så lad os få et regeringsindgreb så hurtigt som muligt,” siger Torben Mogensen.

Sygeplejerskernes stærkeste våben – strejken – er nemlig ikke tidssvarende mere, mener formanden for Lungeforeningen. Derfor bør den danske model, hvor konflikter løses mellem arbejdsgiver og arbejdstager, kigges efter i sømmene.

“Vi har jo set lignende tilfælde før. Man kan strejke rigtig længe, men så snart det begynder at gå ud over patienterne, så laver regeringerne et indgreb. Det skaber en ubalance. Vi bliver snart nødt til at finde frem til en model og nogle systemer, der sikrer at folk får en retfærdig løn,” siger Torben Mogensen.

Optrapningen af konflikten sker fra den 10. august og omfatter yderligere 702 sygeplejersker. Det sker fordi Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og KL ikke har kunnet blive enige om en lønforhøjelse.

Afspiller nu

DET LILLE FELT

12:30
13:00