Mærsk Tankers om strandede migranter: En helt uacceptabel situation

FILE PHOTO: Migrants sit in a boat alongside the Maersk Etienne tanker off the coast of Malta, in this handout image provided August 19, 2020. Maersk Tankers/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT./File Photo

Skrevet af

7. september 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Det er urimeligt og uacceptabelt, at 27 migranter lige nu er strandet på femte uge på skibet Mærsk Etienne i Middelhavet.

Det mener tankskibsrederiet Mærsk Tankers, der ejer skibet.

Migranterne blev samlet op af skibet fra en synkende båd den 5. august.

Men de maltesiske, tunesiske og danske myndigheder er endnu ikke blevet enige om, hvem der skal have ansvaret for migranterne.

Situationen skaber desperation blandt de strandede migranter på skibet.

Det fortæller Tommy Thomassen, der er teknisk direktør i Mærsk Tankers til Radio4 Morgen.

”Vi har forsøgt at finde en løsning gennem myndighederne igennem snart 5 uger, men desværre uden held. Det kom til udtryk i går ved, at tre af migranterne valgte at springe over bord på skibet. Det er meget uheldigt og farligt,” siger han til Radio4 Morgen.

“Det var den hidtidige kulmination på en situation, der ganske enkelt er helt uacceptabel. Nemlig, at vi har haft de her mennesker ombord i så lang tid,” siger Tommy Thomassen.

De tre migranter er kommet ombord igen og har det okay efter omstændighederne, lyder det fra Mærsk Tankers.

En urimelig position

For tre uger siden sagde den danske regering, at man ville forsøge at finde en løsning.

Men det er endnu ikke sket.

Fungerende udlændinge- og integrationsminister Kåre Dybvad sagde i sidste uge til Radio4 Morgen, at regeringen stadig forsøger:

”Vi har arbejdet diplomatisk og haft forbindelse til de lande, der er i regionen, og prøvet at finde en løsning, som alle kunne være tilfredse med. Det er vi ikke lykkedes med endnu, men det fortsætter vi selvfølgelig med,” lød det fra ministeren.

Men det er under al kritik, at løsningen trækker ud, mener Tommy Thomassen fra Mærsk Tankers:

“Det er helt, helt uacceptabelt, at det skal tage så lang tid at finde en løsning på en situation som den her. Det er en urimelig position at sætte migranterne i, og det er en urimelig position at sætte vores folk i,” siger han til Radio4 Morgen.

”Vi er ikke som sådan blandet ind i, hvilken løsning der skal findes. Det er et politisk ansvar, og det er myndighedernes ansvar at finde en løsning på, hvordan de kan komme i land og hvorhenne, siger Tommy Thomassen og fortsætter:

”Vi har leveret al data og dokumentation til, at myndighederne kan træffe den beslutning og komme videre. Men det er desværre endnu ikke sket,” siger Tommy Thomassen til Radio4 Morgen.

 

Du kan høre hele interviewet med teknisk direktør i Mærsk Tankers, Tommy Thomassen, her:

 

Reuters/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRANIEBRUD

10:10
11:00