Nyhedsartikel

Facebookgruppe for soldater tager tykt pis på forsvarsministeren – og på dem selv

Mikkel Juul

Der er ikke mange, der forbinder forsvaret med humor, men facebookgruppen ‘Hæren i memes’ er en undtagelse.

Her giver medlemmerne hinanden røg og tager gas på deres arbejde og på den forsvarspolitiske ledelse og på forsvarsministeren i særdeleshed. I skrivende stund har facebookgruppen flere end 21.000 medlemmer.

I denne uge gav Frontlinjen på Radio4 et lille indblik i gruppen, da gruppens stifter Birk Anton Knudsen stillede op til et interview om vigtigheden af humor i forsvaret, gruppens fællesskab og om et godt soldatermeme.

Birk Anton Knudsen er selv korporal i hæren, og det var egentlig hans egne små memes fra hverdagen i hans eget kompagni, der var begyndelsen på den populære facebookgruppe.

”Det var ikke tanken, at det skulle være noget stort nationalt. Jeg lavede bare en gruppe for at samle de memes, der var om mit eget kompagni,” fortæller Birk Anton Knudsen til Radio4.

”Meget af infanterilivet er jo røvkedelig. Du venter meget, selv når du er ude på opgave, er der meget ventetid. Så bliver man nødt til at skabe lidt sjov selv.”

Der gik ikke meget mere end et år, før gruppen var oppe på 10.000 medlemmer.

Først og fremmest handler ‘Hæren i memes’ om at kunne gøre grin med sig selv.

”Der er meget underforstået humor i ‘Hæren i memes’. Men soldater gør jo også grin med sig selv,” siger Knudsen.

Men ligesom fællesskabet er en vigtig del af livet i forsvaret, så er fællesskabet også vigtigt i facebookgruppen.

”Fællesskabet i ‘Hæren i memes’ er en ret god digital udgave af det, der foregår i selve hæren. Det er et godt talerør for det at være soldat, som godt kan føles ensomt. Og det er jeg meget glad for. Jeg tror, at Hæren i Memes er god til at synliggøre, at vi har meget til fælles på tværs af værn i forsvaret.”

”Jeg tror, der er rigtig mange tidligere soldater, der bruger det som et lille vindue til, hvordan det er i hæren i dag.”

 

 

Foto: Screendumps hentet fra facebookgruppen ‘Hæren i memes’.

Hør mere fra Frontlinjen her.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet