Nyhedsartikel

Facebookgruppe for soldater tager tykt pis på forsvarsministeren – og på dem selv

Mikkel Juul

Der er ikke mange, der forbinder forsvaret med humor, men facebookgruppen ‘Hæren i memes’ er en undtagelse.

Her giver medlemmerne hinanden røg og tager gas på deres arbejde og på den forsvarspolitiske ledelse og på forsvarsministeren i særdeleshed. I skrivende stund har facebookgruppen flere end 21.000 medlemmer.

I denne uge gav Frontlinjen på Radio4 et lille indblik i gruppen, da gruppens stifter Birk Anton Knudsen stillede op til et interview om vigtigheden af humor i forsvaret, gruppens fællesskab og om et godt soldatermeme.

Birk Anton Knudsen er selv korporal i hæren, og det var egentlig hans egne små memes fra hverdagen i hans eget kompagni, der var begyndelsen på den populære facebookgruppe.

”Det var ikke tanken, at det skulle være noget stort nationalt. Jeg lavede bare en gruppe for at samle de memes, der var om mit eget kompagni,” fortæller Birk Anton Knudsen til Radio4.

”Meget af infanterilivet er jo røvkedelig. Du venter meget, selv når du er ude på opgave, er der meget ventetid. Så bliver man nødt til at skabe lidt sjov selv.”

Der gik ikke meget mere end et år, før gruppen var oppe på 10.000 medlemmer.

Først og fremmest handler ‘Hæren i memes’ om at kunne gøre grin med sig selv.

”Der er meget underforstået humor i ‘Hæren i memes’. Men soldater gør jo også grin med sig selv,” siger Knudsen.

Men ligesom fællesskabet er en vigtig del af livet i forsvaret, så er fællesskabet også vigtigt i facebookgruppen.

”Fællesskabet i ‘Hæren i memes’ er en ret god digital udgave af det, der foregår i selve hæren. Det er et godt talerør for det at være soldat, som godt kan føles ensomt. Og det er jeg meget glad for. Jeg tror, at Hæren i Memes er god til at synliggøre, at vi har meget til fælles på tværs af værn i forsvaret.”

”Jeg tror, der er rigtig mange tidligere soldater, der bruger det som et lille vindue til, hvordan det er i hæren i dag.”

 

 

Foto: Screendumps hentet fra facebookgruppen ‘Hæren i memes’.

Hør mere fra Frontlinjen her.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet