Nyhedsartikel

Facebookgruppe for soldater tager tykt pis på forsvarsministeren – og på dem selv

Mikkel Juul

Der er ikke mange, der forbinder forsvaret med humor, men facebookgruppen ‘Hæren i memes’ er en undtagelse.

Her giver medlemmerne hinanden røg og tager gas på deres arbejde og på den forsvarspolitiske ledelse og på forsvarsministeren i særdeleshed. I skrivende stund har facebookgruppen flere end 21.000 medlemmer.

I denne uge gav Frontlinjen på Radio4 et lille indblik i gruppen, da gruppens stifter Birk Anton Knudsen stillede op til et interview om vigtigheden af humor i forsvaret, gruppens fællesskab og om et godt soldatermeme.

Birk Anton Knudsen er selv korporal i hæren, og det var egentlig hans egne små memes fra hverdagen i hans eget kompagni, der var begyndelsen på den populære facebookgruppe.

”Det var ikke tanken, at det skulle være noget stort nationalt. Jeg lavede bare en gruppe for at samle de memes, der var om mit eget kompagni,” fortæller Birk Anton Knudsen til Radio4.

”Meget af infanterilivet er jo røvkedelig. Du venter meget, selv når du er ude på opgave, er der meget ventetid. Så bliver man nødt til at skabe lidt sjov selv.”

Der gik ikke meget mere end et år, før gruppen var oppe på 10.000 medlemmer.

Først og fremmest handler ‘Hæren i memes’ om at kunne gøre grin med sig selv.

”Der er meget underforstået humor i ‘Hæren i memes’. Men soldater gør jo også grin med sig selv,” siger Knudsen.

Men ligesom fællesskabet er en vigtig del af livet i forsvaret, så er fællesskabet også vigtigt i facebookgruppen.

”Fællesskabet i ‘Hæren i memes’ er en ret god digital udgave af det, der foregår i selve hæren. Det er et godt talerør for det at være soldat, som godt kan føles ensomt. Og det er jeg meget glad for. Jeg tror, at Hæren i Memes er god til at synliggøre, at vi har meget til fælles på tværs af værn i forsvaret.”

”Jeg tror, der er rigtig mange tidligere soldater, der bruger det som et lille vindue til, hvordan det er i hæren i dag.”

 

 

Foto: Screendumps hentet fra facebookgruppen ‘Hæren i memes’.

Hør mere fra Frontlinjen her.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet