Nyhedsartikel

Mangel på cykler gør det op til 1.000 kroner dyrere at købe en cykel

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er højsæson for cykelsalg, men skal du ud og købe en ny cykel, så skal du forberede dig på lange leveringstider og høje priser.

“Hvis man kommer ind i en butik og har helt specifikke ønsker til, hvilken størrelse og farve cyklen skal have, så kan det godt være problematisk. Så kan der være op til ti måneders ventetid på en cykel,” siger Karsten Hansen, formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa.

Hør hele interviewet med Karsten Hansen om manglen på cykler her:

Karsten Hansen fortæller, at cykler produceret i Europa er steget med 4-500 kroner, mens det for cykler, der er produceret i Asien, er steget med 700-1000 kroner.

“Under corona blev der købt så mange cykler, som man næsten aldrig har oplevet før. Det betød, at alle lagre blev tømt. Og folk bliver ved med at cykle og er blevet ved med at købe cykler. Nu lider vi så under, at man ikke er i stand til at producere det nødvendige antal cykler”.

“Der mangler komponenter til cyklerne. Mange af komponenterne kommer fra Asien, og der er udskibningsproblemer og containerproblemer. Særligt for elcyklerne mangler man kobolt til batterierne,” siger formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa, Karsten Hansen.

Her kan du også høre reportagen fra Rowi Cykler i Aarhus, der oplever lange leveringstider og højere priser:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet