Nyhedsartikel

Mangel på cykler gør det op til 1.000 kroner dyrere at købe en cykel

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er højsæson for cykelsalg, men skal du ud og købe en ny cykel, så skal du forberede dig på lange leveringstider og høje priser.

“Hvis man kommer ind i en butik og har helt specifikke ønsker til, hvilken størrelse og farve cyklen skal have, så kan det godt være problematisk. Så kan der være op til ti måneders ventetid på en cykel,” siger Karsten Hansen, formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa.

Hør hele interviewet med Karsten Hansen om manglen på cykler her:

Karsten Hansen fortæller, at cykler produceret i Europa er steget med 4-500 kroner, mens det for cykler, der er produceret i Asien, er steget med 700-1000 kroner.

“Under corona blev der købt så mange cykler, som man næsten aldrig har oplevet før. Det betød, at alle lagre blev tømt. Og folk bliver ved med at cykle og er blevet ved med at købe cykler. Nu lider vi så under, at man ikke er i stand til at producere det nødvendige antal cykler”.

“Der mangler komponenter til cyklerne. Mange af komponenterne kommer fra Asien, og der er udskibningsproblemer og containerproblemer. Særligt for elcyklerne mangler man kobolt til batterierne,” siger formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa, Karsten Hansen.

Her kan du også høre reportagen fra Rowi Cykler i Aarhus, der oplever lange leveringstider og højere priser:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet