Nyhedsartikel

Mangel på cykler gør det op til 1.000 kroner dyrere at købe en cykel

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er højsæson for cykelsalg, men skal du ud og købe en ny cykel, så skal du forberede dig på lange leveringstider og høje priser.

“Hvis man kommer ind i en butik og har helt specifikke ønsker til, hvilken størrelse og farve cyklen skal have, så kan det godt være problematisk. Så kan der være op til ti måneders ventetid på en cykel,” siger Karsten Hansen, formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa.

Hør hele interviewet med Karsten Hansen om manglen på cykler her:

Karsten Hansen fortæller, at cykler produceret i Europa er steget med 4-500 kroner, mens det for cykler, der er produceret i Asien, er steget med 700-1000 kroner.

“Under corona blev der købt så mange cykler, som man næsten aldrig har oplevet før. Det betød, at alle lagre blev tømt. Og folk bliver ved med at cykle og er blevet ved med at købe cykler. Nu lider vi så under, at man ikke er i stand til at producere det nødvendige antal cykler”.

“Der mangler komponenter til cyklerne. Mange af komponenterne kommer fra Asien, og der er udskibningsproblemer og containerproblemer. Særligt for elcyklerne mangler man kobolt til batterierne,” siger formand for Danske Cykelhandlere og indehaver af Karstens Cykler i Aabenraa, Karsten Hansen.

Her kan du også høre reportagen fra Rowi Cykler i Aarhus, der oplever lange leveringstider og højere priser:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet