Nyhedsartikel

Martin Lidegaard om ny politiker-skole: Vi har brug for ny politisk ild

Jacob Grosen & Mikkel Juul

“Vi bliver mere og mere homogene i Folketinget.” Derfor er der brug for at rekruttere borgere med politisk interesse på nye måder, fortæller Martin Lidegaard, der er tidligere minister, folketingsmedlem og medstifter af Det politiske akademi.

Det politiske akademi er en organisation, der er sat i verden for at vække den politiske interesse hos flere borgere uden en akademisk baggrund.

“Vi prøver at række hånden ud til de mennesker, vi håber sidder derude, og som aldrig har haft noget med politik eller de politiske partier at gøre, men som måske kunne overveje at stille op til valg i kommunen, folketinget, regionen eller Europa-Parlamentet,” forklarer Martin Lidegaard, der selv er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet.

“Når vi kigger på udviklingen over de seneste 10-20 år, så er tendensen, at folk arbejder med politik hele livet,” fortæller Martin Lidegaard.

For at blive optaget på en af de 30 pladser på Det politiske akademi, skal man skrive en ansøgning på 1200 anslag og indhente to anbefalinger fra eksempelvis tidligere kollegaer, ansatte eller netværk.

Ifølge Karina Kosiara-Pedersen, lektor i statskundskab fra Københavns Universitet, bærer netop ansøgningsproceduren præg af en vis grad af akademisering, da der netop er tale om et skriftligt produkt.

“Det kan betyde, at der er nogle, der siger, det her er ikke noget for mig,” forklarer hun.

Men ifølge Martin Lidegaard er ansøgningskravene skåret ned til et absolut minimum.

“1200 anslag svarer til et lille læserbrev, og hvis man vil være politiker, skal man have et eller andet på hjerte, og man skal helst også kunne formidle det i en eller anden form. Så vi synes ikke, det er noget urimeligt krav,” siger Martin Lidegaard.

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet