Nyhedsartikel

Martin Lidegaard om ny politiker-skole: Vi har brug for ny politisk ild

Jacob Grosen & Mikkel Juul

“Vi bliver mere og mere homogene i Folketinget.” Derfor er der brug for at rekruttere borgere med politisk interesse på nye måder, fortæller Martin Lidegaard, der er tidligere minister, folketingsmedlem og medstifter af Det politiske akademi.

Det politiske akademi er en organisation, der er sat i verden for at vække den politiske interesse hos flere borgere uden en akademisk baggrund.

“Vi prøver at række hånden ud til de mennesker, vi håber sidder derude, og som aldrig har haft noget med politik eller de politiske partier at gøre, men som måske kunne overveje at stille op til valg i kommunen, folketinget, regionen eller Europa-Parlamentet,” forklarer Martin Lidegaard, der selv er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet.

“Når vi kigger på udviklingen over de seneste 10-20 år, så er tendensen, at folk arbejder med politik hele livet,” fortæller Martin Lidegaard.

For at blive optaget på en af de 30 pladser på Det politiske akademi, skal man skrive en ansøgning på 1200 anslag og indhente to anbefalinger fra eksempelvis tidligere kollegaer, ansatte eller netværk.

Ifølge Karina Kosiara-Pedersen, lektor i statskundskab fra Københavns Universitet, bærer netop ansøgningsproceduren præg af en vis grad af akademisering, da der netop er tale om et skriftligt produkt.

“Det kan betyde, at der er nogle, der siger, det her er ikke noget for mig,” forklarer hun.

Men ifølge Martin Lidegaard er ansøgningskravene skåret ned til et absolut minimum.

“1200 anslag svarer til et lille læserbrev, og hvis man vil være politiker, skal man have et eller andet på hjerte, og man skal helst også kunne formidle det i en eller anden form. Så vi synes ikke, det er noget urimeligt krav,” siger Martin Lidegaard.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet