Nyhedsartikel

Martin Lidegaard om ny politiker-skole: Vi har brug for ny politisk ild

Jacob Grosen & Mikkel Juul

“Vi bliver mere og mere homogene i Folketinget.” Derfor er der brug for at rekruttere borgere med politisk interesse på nye måder, fortæller Martin Lidegaard, der er tidligere minister, folketingsmedlem og medstifter af Det politiske akademi.

Det politiske akademi er en organisation, der er sat i verden for at vække den politiske interesse hos flere borgere uden en akademisk baggrund.

“Vi prøver at række hånden ud til de mennesker, vi håber sidder derude, og som aldrig har haft noget med politik eller de politiske partier at gøre, men som måske kunne overveje at stille op til valg i kommunen, folketinget, regionen eller Europa-Parlamentet,” forklarer Martin Lidegaard, der selv er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet.

“Når vi kigger på udviklingen over de seneste 10-20 år, så er tendensen, at folk arbejder med politik hele livet,” fortæller Martin Lidegaard.

For at blive optaget på en af de 30 pladser på Det politiske akademi, skal man skrive en ansøgning på 1200 anslag og indhente to anbefalinger fra eksempelvis tidligere kollegaer, ansatte eller netværk.

Ifølge Karina Kosiara-Pedersen, lektor i statskundskab fra Københavns Universitet, bærer netop ansøgningsproceduren præg af en vis grad af akademisering, da der netop er tale om et skriftligt produkt.

“Det kan betyde, at der er nogle, der siger, det her er ikke noget for mig,” forklarer hun.

Men ifølge Martin Lidegaard er ansøgningskravene skåret ned til et absolut minimum.

“1200 anslag svarer til et lille læserbrev, og hvis man vil være politiker, skal man have et eller andet på hjerte, og man skal helst også kunne formidle det i en eller anden form. Så vi synes ikke, det er noget urimeligt krav,” siger Martin Lidegaard.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet