Masser af penge på højkant i årsopgørelsen for 2022

Sedler fra Danmarks Nationalbank. Penge, økonomi, sedler, kroner, kr, finans, valuta, danske kroner. 1000, tusse, danske kroner. 1000 kr seddel fra Danmarks Nationalbank. 1000-kroneseddelen har et motiv af Storebæltsbroen på forsiden. Det er højbroen mellem Sjælland og Sprogø, som er valgt. På bagsiden er det danske nationalklenodie Solvognen

Skrevet af

11. marts 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Der er i dag kæmpestor interesse for hjemmesiden for Skat.dk. Endnu flere danskere end sidste år har klikket sig ind på deres årsopgørelse for at få at vide, om de skal have penge tilbage eller måske af med endnu mere i skat, end de allerede har betalt. Der kan være mange penge at hente for de fleste, typisk får tre ud af fire penge tilbage, når årsopgørelsen ligger klar, og for nogle er der endnu flere penge at hente, hvis der skal opdateres for eksempel et glemt kørselsfradrag, som er et af de største fradrag, vi har.

Indtil i formiddags klokken 10 havde der allerede været mere end 820.000 logget på TastSelv, siden fredag aften klokken 18, hvor der har været mulighed for at smugkigge oplysningerne, selv om det officielt først er fra mandag, at årsopgørelsen er færdig, oplyser Skattestyrelsen.

Styrelsen kan se, at flere borgere i år klikker mere rundt, når de først kommer gennem køen. Det glæder underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen, at flere gennemgår deres oplysninger, retter eller tilføjer, hvis det er nødvendigt.

– Her er det særligt kørselsfradraget, de kigger på, og det er også meget relevant, for det er et af de største fradrag, vi har. Sidste år var der 1,2 millioner danskere, der havde fradraget med et gennemsnitsfradragsbeløb på 15.000 kroner. 15.000 kroner kan godt gøre en stor forskel for, om man skal have penge tilbage eller betale restskat, så det er et af de vigtige fradrag, siger han og regner med, at op imod 3 millioner vil kigge på årsopgørelsen i løbet af weekenden.

Skattestyrelsen ved endnu ikke, hvor mange der får penge tilbage eller skal betale restskat. Sidste år blev der i april udbetalt 20 milliarder kroner i overskydende skat, mens der blev hentet 8,5 milliarder kroner ind.

Hør om årsopgørelsen i vores nyheder:

Afspiller nu

KRIMILAND

12:05
13:00