Nyhedsartikel

Masser af penge på højkant i årsopgørelsen for 2022

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er i dag kæmpestor interesse for hjemmesiden for Skat.dk. Endnu flere danskere end sidste år har klikket sig ind på deres årsopgørelse for at få at vide, om de skal have penge tilbage eller måske af med endnu mere i skat, end de allerede har betalt. Der kan være mange penge at hente for de fleste, typisk får tre ud af fire penge tilbage, når årsopgørelsen ligger klar, og for nogle er der endnu flere penge at hente, hvis der skal opdateres for eksempel et glemt kørselsfradrag, som er et af de største fradrag, vi har.

Indtil i formiddags klokken 10 havde der allerede været mere end 820.000 logget på TastSelv, siden fredag aften klokken 18, hvor der har været mulighed for at smugkigge oplysningerne, selv om det officielt først er fra mandag, at årsopgørelsen er færdig, oplyser Skattestyrelsen.

Styrelsen kan se, at flere borgere i år klikker mere rundt, når de først kommer gennem køen. Det glæder underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen, at flere gennemgår deres oplysninger, retter eller tilføjer, hvis det er nødvendigt.

– Her er det særligt kørselsfradraget, de kigger på, og det er også meget relevant, for det er et af de største fradrag, vi har. Sidste år var der 1,2 millioner danskere, der havde fradraget med et gennemsnitsfradragsbeløb på 15.000 kroner. 15.000 kroner kan godt gøre en stor forskel for, om man skal have penge tilbage eller betale restskat, så det er et af de vigtige fradrag, siger han og regner med, at op imod 3 millioner vil kigge på årsopgørelsen i løbet af weekenden.

Skattestyrelsen ved endnu ikke, hvor mange der får penge tilbage eller skal betale restskat. Sidste år blev der i april udbetalt 20 milliarder kroner i overskydende skat, mens der blev hentet 8,5 milliarder kroner ind.

Hør om årsopgørelsen i vores nyheder:

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet