Nyhedsartikel

Massive mængder regn volder problemer: Forsikringsselskaber kimet ned

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Weekendens mange skybrud og store mængder regn giver vand i kælderrum hos mange borgere.

Telefonerne har været rødglødende hos mange forsikringsselskaber hen over weekenden på grund af de massive mængder regn.

Hos Topdanmark alene har de modtaget omkring 200 henvendelser i løbet af weekenden.

Det er det højeste antal i år på så kort tid, fortæller Helene Vogt Ibsen, der er skadeschef i Topdanmark Forsikring.

Det er særligt borgere med kældre, som er blevet hårdt ramt af nedbøren.

”Der, hvor det er værst, har de fået meget vand ind. Det er simpelthen fordi, at vandet ikke kan få et naturligt afløb, når der kommer så meget vand på en gang,” siger Helene Vogt Ibsen.

Lyt til historien og flere andre i Radio 4’s nyheder her: 

Også Alm. Brand og Codan fortæller om mange opkald fra kunder.

I morges var de allerede oppe på 200 opkald, lyder det fra presseansvarlig i Alm. Brand Mikael Winkler.

”Halvdelen er relativt akutte henvendelser, hvor vi har været ude allerede nu, men situationen udvikler sig. Vi får formentlig flere anmeldelser i løbet af dagen,” siger han.

Allerede fredag begyndte henvendelserne at vælte ind hos Topdanmark.

Her var det særligt henvendelser fra Nord- og Midtjylland.

I går var det så Sjælland – særligt Roskilde-området – hvor borgerne ringede ind på grund af vandskader.

”Det medfører, at vi sender akut skadeservice ud, som hjælper vores kunder med at pumpe vand ud af kældre, få sat affugtning i gang og hjælper med at redde deres inventar,” siger Helene Vogt Ibsen.

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet