Nyhedsartikel

Massive mængder regn volder problemer: Forsikringsselskaber kimet ned

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Weekendens mange skybrud og store mængder regn giver vand i kælderrum hos mange borgere.

Telefonerne har været rødglødende hos mange forsikringsselskaber hen over weekenden på grund af de massive mængder regn.

Hos Topdanmark alene har de modtaget omkring 200 henvendelser i løbet af weekenden.

Det er det højeste antal i år på så kort tid, fortæller Helene Vogt Ibsen, der er skadeschef i Topdanmark Forsikring.

Det er særligt borgere med kældre, som er blevet hårdt ramt af nedbøren.

”Der, hvor det er værst, har de fået meget vand ind. Det er simpelthen fordi, at vandet ikke kan få et naturligt afløb, når der kommer så meget vand på en gang,” siger Helene Vogt Ibsen.

Lyt til historien og flere andre i Radio 4’s nyheder her: 

Også Alm. Brand og Codan fortæller om mange opkald fra kunder.

I morges var de allerede oppe på 200 opkald, lyder det fra presseansvarlig i Alm. Brand Mikael Winkler.

”Halvdelen er relativt akutte henvendelser, hvor vi har været ude allerede nu, men situationen udvikler sig. Vi får formentlig flere anmeldelser i løbet af dagen,” siger han.

Allerede fredag begyndte henvendelserne at vælte ind hos Topdanmark.

Her var det særligt henvendelser fra Nord- og Midtjylland.

I går var det så Sjælland – særligt Roskilde-området – hvor borgerne ringede ind på grund af vandskader.

”Det medfører, at vi sender akut skadeservice ud, som hjælper vores kunder med at pumpe vand ud af kældre, få sat affugtning i gang og hjælper med at redde deres inventar,” siger Helene Vogt Ibsen.

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet