Nyhedsartikel

Massive mængder regn volder problemer: Forsikringsselskaber kimet ned

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Weekendens mange skybrud og store mængder regn giver vand i kælderrum hos mange borgere.

Telefonerne har været rødglødende hos mange forsikringsselskaber hen over weekenden på grund af de massive mængder regn.

Hos Topdanmark alene har de modtaget omkring 200 henvendelser i løbet af weekenden.

Det er det højeste antal i år på så kort tid, fortæller Helene Vogt Ibsen, der er skadeschef i Topdanmark Forsikring.

Det er særligt borgere med kældre, som er blevet hårdt ramt af nedbøren.

”Der, hvor det er værst, har de fået meget vand ind. Det er simpelthen fordi, at vandet ikke kan få et naturligt afløb, når der kommer så meget vand på en gang,” siger Helene Vogt Ibsen.

Lyt til historien og flere andre i Radio 4’s nyheder her: 

Også Alm. Brand og Codan fortæller om mange opkald fra kunder.

I morges var de allerede oppe på 200 opkald, lyder det fra presseansvarlig i Alm. Brand Mikael Winkler.

”Halvdelen er relativt akutte henvendelser, hvor vi har været ude allerede nu, men situationen udvikler sig. Vi får formentlig flere anmeldelser i løbet af dagen,” siger han.

Allerede fredag begyndte henvendelserne at vælte ind hos Topdanmark.

Her var det særligt henvendelser fra Nord- og Midtjylland.

I går var det så Sjælland – særligt Roskilde-området – hvor borgerne ringede ind på grund af vandskader.

”Det medfører, at vi sender akut skadeservice ud, som hjælper vores kunder med at pumpe vand ud af kældre, få sat affugtning i gang og hjælper med at redde deres inventar,” siger Helene Vogt Ibsen.

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet