Nyhedsartikel

Medieforlig giver DAB kanal dødsstød og trækker tæppet væk under 24syv

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er i dag indgået et nyt medieforlig, der gælder frem til år 2025. Et forlig, der er indgået af regeringen, støttepartierne, Frie Grønne og Kristendemokraterne. De blå partier forlod forhandlingerne i går, – blandt andet på grund af den håndtering af kønsproblematikken hos DR og TV, som forliget lægger op til. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil have et opgør med kønsfordelingen i den musik, der bliver brugt.

– Der er en massiv overvægt af mandlige musikkunstnere, der bliver afspillet i radioen, og det skal vi have indblik i, siger kulturministeren, der fastholder, at der ikke vil blive gennemtvunget nogen ligelig kønsfordeling, men at DR og TV2 skal arbejde efter ‘at skabe større mangfoldighed og diversitet’ , fremgår det af den nye medieaftale.

På radiostationen 24syv kalder chefredaktør Simon Andersen forliget en ‘mediepolitisk tragedie’, fordi radiostationen ikke får forlænget sin sendetilladelse, når den udløber i 2024. Af medieforliget fremgår det, at dens DAB-sendetilladelse ikke bliver udbudt igen. 24syv får i dag et årligt tilskud på 60 millioner kroner. Radiostationen hed tidligere Radio Loud og har siden den gik i luften for et par år siden kæmpet for at lokke lyttere til. Simon Andersen mener dog, at der er håb forude og siger:

– Jamen jeg er sådan set fuld af optimisme, fordi jeg er fuldstændig sikker på, at når vi står i foråret 2024, så vil politikerne indse, at det var en meget, meget alvorlig fejltagelse.

DR får samlet 100 millioner kroner, og mediestøtten til lokale og regionale medier styrkes, og der bliver som noget nyt indført et kulturbidrag, hvor streamingtjenester som for eksempel Netflix, HBO og TV2 Play skal sætte 6 procent af deres omsætning ind i en pulje, der skal finansiere produktion af danske film og serier.

De blå partier frygter, at det kan komme til at betyde, at forbrugerne kommer til at betale mere til tjenesterne, men det afviser kulturministeren.

– Det er ikke et bidrag, vi putter i statskassen. Det er et bidrag, de selv kan søge om at få hjem igen, siger Ane Halsboe-Jørgensen og henviser til, at streamingtjenesterne kan søge om støtte til danskproduceret indhold.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet