Medieforlig giver DAB kanal dødsstød og trækker tæppet væk under 24syv

Fredag kunne dabradiokanalen 24syv fejre to års fødselsdag. Kanalen gik i luften i 2020 som Radio Loud, men siden skiftede ledelse og navn til 24syv. Medarbejdere på redaktionen.

Skrevet af

21. maj 2022

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Der er i dag indgået et nyt medieforlig, der gælder frem til år 2025. Et forlig, der er indgået af regeringen, støttepartierne, Frie Grønne og Kristendemokraterne. De blå partier forlod forhandlingerne i går, – blandt andet på grund af den håndtering af kønsproblematikken hos DR og TV, som forliget lægger op til. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil have et opgør med kønsfordelingen i den musik, der bliver brugt.

– Der er en massiv overvægt af mandlige musikkunstnere, der bliver afspillet i radioen, og det skal vi have indblik i, siger kulturministeren, der fastholder, at der ikke vil blive gennemtvunget nogen ligelig kønsfordeling, men at DR og TV2 skal arbejde efter ‘at skabe større mangfoldighed og diversitet’ , fremgår det af den nye medieaftale.

På radiostationen 24syv kalder chefredaktør Simon Andersen forliget en ‘mediepolitisk tragedie’, fordi radiostationen ikke får forlænget sin sendetilladelse, når den udløber i 2024. Af medieforliget fremgår det, at dens DAB-sendetilladelse ikke bliver udbudt igen. 24syv får i dag et årligt tilskud på 60 millioner kroner. Radiostationen hed tidligere Radio Loud og har siden den gik i luften for et par år siden kæmpet for at lokke lyttere til. Simon Andersen mener dog, at der er håb forude og siger:

– Jamen jeg er sådan set fuld af optimisme, fordi jeg er fuldstændig sikker på, at når vi står i foråret 2024, så vil politikerne indse, at det var en meget, meget alvorlig fejltagelse.

DR får samlet 100 millioner kroner, og mediestøtten til lokale og regionale medier styrkes, og der bliver som noget nyt indført et kulturbidrag, hvor streamingtjenester som for eksempel Netflix, HBO og TV2 Play skal sætte 6 procent af deres omsætning ind i en pulje, der skal finansiere produktion af danske film og serier.

De blå partier frygter, at det kan komme til at betyde, at forbrugerne kommer til at betale mere til tjenesterne, men det afviser kulturministeren.

– Det er ikke et bidrag, vi putter i statskassen. Det er et bidrag, de selv kan søge om at få hjem igen, siger Ane Halsboe-Jørgensen og henviser til, at streamingtjenesterne kan søge om støtte til danskproduceret indhold.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

06:05
08:00