Nyhedsartikel

Medieforlig giver DAB kanal dødsstød og trækker tæppet væk under 24syv

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er i dag indgået et nyt medieforlig, der gælder frem til år 2025. Et forlig, der er indgået af regeringen, støttepartierne, Frie Grønne og Kristendemokraterne. De blå partier forlod forhandlingerne i går, – blandt andet på grund af den håndtering af kønsproblematikken hos DR og TV, som forliget lægger op til. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil have et opgør med kønsfordelingen i den musik, der bliver brugt.

– Der er en massiv overvægt af mandlige musikkunstnere, der bliver afspillet i radioen, og det skal vi have indblik i, siger kulturministeren, der fastholder, at der ikke vil blive gennemtvunget nogen ligelig kønsfordeling, men at DR og TV2 skal arbejde efter ‘at skabe større mangfoldighed og diversitet’ , fremgår det af den nye medieaftale.

På radiostationen 24syv kalder chefredaktør Simon Andersen forliget en ‘mediepolitisk tragedie’, fordi radiostationen ikke får forlænget sin sendetilladelse, når den udløber i 2024. Af medieforliget fremgår det, at dens DAB-sendetilladelse ikke bliver udbudt igen. 24syv får i dag et årligt tilskud på 60 millioner kroner. Radiostationen hed tidligere Radio Loud og har siden den gik i luften for et par år siden kæmpet for at lokke lyttere til. Simon Andersen mener dog, at der er håb forude og siger:

– Jamen jeg er sådan set fuld af optimisme, fordi jeg er fuldstændig sikker på, at når vi står i foråret 2024, så vil politikerne indse, at det var en meget, meget alvorlig fejltagelse.

DR får samlet 100 millioner kroner, og mediestøtten til lokale og regionale medier styrkes, og der bliver som noget nyt indført et kulturbidrag, hvor streamingtjenester som for eksempel Netflix, HBO og TV2 Play skal sætte 6 procent af deres omsætning ind i en pulje, der skal finansiere produktion af danske film og serier.

De blå partier frygter, at det kan komme til at betyde, at forbrugerne kommer til at betale mere til tjenesterne, men det afviser kulturministeren.

– Det er ikke et bidrag, vi putter i statskassen. Det er et bidrag, de selv kan søge om at få hjem igen, siger Ane Halsboe-Jørgensen og henviser til, at streamingtjenesterne kan søge om støtte til danskproduceret indhold.

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet